Κοπή βασιλόπιτας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοπή βασιλόπιτας

 

Μέσα σε φιλική ατμόσφαιρα ανταλλαγής ευχών για τη νέα χρονιά, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα έκοψε την ετήσια βασιλόπιτά του με το φλουρί να πέφτει στον συλλέκτη κ. Γιώργο Θωμαρέη. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος και μέλη του Σωματείου των Φίλων του Μουσείου, μέλη της επιστημονικής ομάδας του ΚΕΜΙΤ, επιφανείς συλλέκτες της πόλης και αγαπητοί φίλοι του Ιδρύματος, εταιρείες που χρόνια στηρίζουν το έργο του Μουσείου, όπως η εταιρεία ΑΝΑΞ Α.Ε., αλλά και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Μανώλης Βλαχογιάννης και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επαγγελματιών Ιδιωτικότητας Βορ. Ελλάδος, κ. Λεωνίδας Σεϊτανίδης.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Νικόλαος Μαργαρόπουλος σημείωσε ότι το Ίδρυμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, με συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί, επεδίωξε και την περσινή χρονιά τόσο με τα εκπαιδευτικά του προγράμματα όσο και με το ερευνητικό και εκδοτικό έργο του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του Μακεδονικού Αγώνα. Η Διευθύντρια του Ιδρύματος, κ. Φανή Τσατσάια τόνισε ότι τη χρονιά που πέρασε το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα συνέχισε το πολιτιστικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο του με εκδόσεις, ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες με ιδιαίτερη απήχηση στην εκπαιδευτική κοινότητα, διαλέξεις, συνέδρια, καθώς και τη διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων με ιστορικό περιεχόμενο πάντα με γνώμονα την ιστορία του τόπου και τη διατήρηση της μνήμης. Υπογράμμισε ότι το 2020 θα είναι επίσης μια παραγωγική και δημιουργική χρονιά και ότι το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα εργάζεται πυρετωδώς πάνω στις προετοιμασίες για την ανάδειξη της συμμετοχής της Μακεδονίας κατά την εποχή κλυδωνισμού της οθωμανικής αυτοκρατορίας και την επανάσταση του 1821. Ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου, το προσωπικό, αλλά και την Ομάδα Στήριξης του Μουσείου για την εξαιρετική συνεργασία και τη συνεχή προσφορά τους, παράγοντες που επιτρέπουν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση όσων προγραμματίζονται.

Email Image
Email Image

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη
ΤΗΛΕΦΩΝΟ | 2310 229778
EMAIL | info@imma.edu.gr
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | www.imma.edu.gr
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09:00-20:00 & Σάββατο 10:00-14:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ | Ολόκληρο 4€ – Μειωμένο 2€, Ομαδικό εισιτήριο: Στα πέντε άτομα το ένα δωρεάν
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.

Όσοι έρχονται από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 39, 33 και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση «Μητρόπολη», στην οδό Μητροπόλεως.

Όσοι έρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 33, 39 και να αποβιβαστούν στη στάση «Αγία Σοφία» στην οδό Τσιμισκή.

Κοντά στο μουσείο δεν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, στην περιοχή όμως υπάρχουν σταθμοί αυτοκινήτων επί πληρωμή.

Επίσης, για τα Ι.Χ. στην περιοχή του Μουσείου και στο ιστορικό κέντρο λειτουργεί το σύστημα στάθμευσης ithesi

Ι Δ Ρ Υ Μ Α   Μ Ο Υ Σ Ε Ι Ο Υ   Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Κ Ο Υ   Α Γ Ω Ν Α

Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-229 778, 2310-233 108, fax: 2310-233 108

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *