Σάρωσε η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή στα Βραβεία Ίρις 2020

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου τίμησε την «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή με 13 υποψηφιότητες, ενώ ακολουθεί με 12 υποψηφιότητες «Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασών» του θεσσαλονικιού Σύλλα Τζουμέρκα.

Στην κατηγορία Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας έχουμε τις «Απόστρατος», «Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό», «Ευτυχία», «Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών» και το «Winona».

Το βραβείο σκηνοθεσίας διεκδικούν ο Άγγελος Φραντζής, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης (The boy) και ο Σύλλας Τζουμέρκας.

Στο σενάριο συναντάμε τον Ζαχαρία Μαυροειδή με τον «Απόστρατο» τον Σύλλα Τζουμέρκα με το «Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασών» και τους Γιώργο Γεωργόπουλο και Μαρία Φακίνου για το «Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό».

Στο Β’ Αντρικού οι Θάνος Τοκάκης, Βαγγέλης Μουρίκης και Θανάσης Παπαγεωργίου και στο Β’ Γυναικείου οι Κάτια Γκουλιώνη, Γιούλα Μπούνταλη και Μάγια Πιπερά.

Στο Α’ Αντρικού συναγωνίζονται οι Μιχάλης Σαράντης, Χρήστος Πασσαλής και Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ενώ στο Α’ Γυναικείου συναντάμε τις Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Πηνελόπη Τσιλίκα και Αγγελική Παπούλια.

Η τελική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί 9-12 Απριλίου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν διαδικτυακά, λόγω της έξαρσης επιδημίας του Κορονοϊού, στις 14 Απριλίου.

Πηγή tetragwno.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *