ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ

Υπηρετώντας βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Ε. Κυριζίδης και Οικονομικών Μ. Κούπκας προχώρησαν σε εργασίες αποκατάστασης, καθαρισμού του οικοπέδου και κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων στην πρώην «Μακεδονική ταβέρνα». Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί. Η συνολική οικοπεδική έκταση ανέρχεται σε 1488,60 τ.μ με κτίσμα 125 τ.μ.
Το ακίνητο βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Νεάπολης- Συκεών, είχε παραχωρηθεί κατά χρήση στον πρώην Δήμο Αγίου Παύλου και με τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης παραδόθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης το 2014. Έκτοτε παρέμενε αναξιοποίητο.


Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν επιβεβλημένες τόσο για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του χώρου, όσο όμως και για την δυνατότητα εκ νέου αξιοποίησής του με διαγωνισμό εκμίσθωσης. Ο στόχος της αύξησης εσόδων μέσω της αξιοποίησης και εκμετάλλευσης όλων των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου που λιμνάζουν είναι κομβική επιλογή του οικονομικού επιτελείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *