Ηλεκτρονικά οι εγγραφές για τους Δημοτικούς Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς στην Καλαμαριά

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Ηλεκτρονικά οι εγγραφές για τους Δημοτικούς Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς στην Καλαμαριά

 

Με γνώμονα ότι οι ψηφιακές πρωτοβουλίες αποτελούν  ένα χρήσιμο όπλο κατά της πανδημίας αλλά  ταυτόχρονα και εργαλεία που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, ο Δήμος Καλαμαριάς εφαρμόζει  την  ηλεκτρονική εγγραφή και  επανεγγραφή στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, βελτιώνοντας σημαντικά τον τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με τον Δήμο.

Ειδικότερα, λόγω της αναγκαιότητας της λήψης προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού και με γνώμονα πάντα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας,  οι εγγραφές που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα 25 Μαΐου, δεν απαιτούν πια  τη μετακίνηση του γονέα ή του κηδεμόνα  στη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής  και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 185 ηλεκτρονικές αιτήσεις .

Οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής για το σχολικό έτος 2020-2021, υποβάλλονται στο Δήμο Καλαμαριάς μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eservices.kalamaria.gr (Αιτήσεις Παιδικών Σταθμών) και θα συνεχίσουν και στο μέλλον να υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Όσοι  γονείς ή κηδεμόνες όμως,  δεν έχουν  πρόσβαση στα μέσα της τεχνολογίας, μπορούν να υποβάλουν την αίτηση εγγραφής του παιδιού́ τους, είτε  με τη  φυσική  παρουσία τους στονΣταθμό ή να επικοινωνήσουν  τηλεφωνικά, με τον   Παιδικό Σταθμό  του Δήμου, για να εξυπηρετηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι, η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τους  Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου που ξεκίνησε στις 25 Μαΐου θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *