Άρχισαν οι κατεδαφίσεις στην Αγίου Δημητρίου – Άνοιξε ο δρόμος για τη διάνοιξη της οδού

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ

Ένα έργο πνοής, το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά την κυκλοφορία και θα προσφέρει «ανάσα» σε χιλιάδες πολιτών, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με την έναρξη την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των έργων κατεδάφισης με τα οποία ανοίγει ο δρόμος για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου, στην είσοδο της Τριανδρίας.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για μια σημαντική κυκλοφοριακή παρέμβαση που συνδέει την Αγίου Δημητρίου στο σημείο μεταξύ Τριανδρίας και Τούμπας, τονίζοντας ότι αυτή αποτελεί μόνον ένα κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για καλύτερη ποιότητα ζωής και καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Με διαδικασίες εξπρές

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, «από τον Σεπτέμβριο του 2019, οπότε αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, μέχρι σήμερα προχωρήσαμε με διαδικασίες εξπρές -με διαδικασίες fast track- τις απαλλοτριώσεις, τις αποζημιώσεις, τις αδειοδοτήσεις για να αρχίσουν οι κατεδαφίσεις, αλλά και τη μελέτη της διάνοιξης».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η μελέτη διάνοιξης της Αγίου Δημητρίου θα ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου με πλήρως εξασφαλισμένους πόρους.

Γρήγορη διέξοδος στον περιφερειακό

Με τις κατεδαφίσεις των κτισμάτων και την εκκίνηση των διαδικασιών για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών.

«Επιτέλους θα έχουμε μια σύνδεση της Τούμπας και της Τριανδρίας, μια επέκταση της Αγίου Δημητρίου μέχρι τη Λαμπράκη. Η σύνδεση αυτή θα προσφέρει πνοή, θα δώσει μια γρήγορη διέξοδο σε όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη και μια γρήγορη έξοδο προς τον περιφερειακό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης, τονίζοντας ότι «ήταν μια σαφής εντολή που λάβαμε από τον Δήμαρχο να ολοκληρώσουμε παρόμοια έργα, τα οποία είχαν μείνει στα συρτάρια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *