Λόγω Covid 19 σε ανατύπωση του χάρτη Θεσσαλονίκης προέβη το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

Σε ανατύπωση του χάρτη πόλης προέβη το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής δύσκολης χρονιάς για τον τουρισμό, δημιούργησαν την ανάγκη για την προσθήκη στο city map, επιπλέον χρήσιμων πληροφοριών για τον επισκέπτη. Δεδομένου ότι το 2020 η πλειοψηφία των τουριστών επιλέγει το αυτοκίνητο για ασφαλή μετακίνηση, στο χάρτη επισημάνθηκαν όλα τα parking για την διευκόλυνση των οδηγών καθώς και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ως νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid 19.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδικός τουρισμός είναι σημαντικό τμήμα του εισερχόμενου τουρισμού, ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα. Η συνεισφορά του οδικού τουρισμού στον εισερχόμενο τουρισμό το 2019, ανήλθε σε 9,6 εκατ. αφίξεις, 38,2 εκατ. διανυκτερεύσεις και 1,8 δισ. ευρώ έσοδα, που αντιστοιχούν στο 30,6% του συνόλου των αφίξεων, στο 16,4% των διανυκτερεύσεων και στο 10,1% των εσόδων (ΙΝΣΕΤΕ 18-6-20).
Επιπλέον, στο νέο χάρτη έγινε επικαιροποίηση των χρήσιμων τηλεφώνων, ενώ προστέθηκαν qrcodes που οδηγούν τους χρήστες στην παρεχόμενη πληροφορία μέσω εφαρμογής.

Δείτε το χάρτη εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *