Έναρξη καταθέσεων για την Αγορά Ντοκιμαντέρ του 23ου ΦΝΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Έναρξη καταθέσεων για την Αγορά Ντοκιμαντέρ του 23ου ΦΝΘ

Νέες πρωτοβουλίες, ενισχυμένες δράσεις

Αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Αγορά Ντοκιμαντέρ έχει καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης σκηνοθετών, παραγωγών και αγοραστών από όλο τον κόσμο, προωθώντας και στηρίζοντας την ταινία τεκμηρίωσης σε όλα τα στάδια παραγωγής της.

Με νέες πρωτοβουλίες και ενισχυμένες δράσεις, η πιο δυναμική Αγορά Ντοκιμαντέρ της περιοχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021, προσκαλεί τους δημιουργούς να καταθέσουν τα σχέδια και τις ταινίες τους στα τμήματα Agora Doc Market, Docs in Progress, Thessaloniki Pitching Forum.

Οι αναπτυξιακές δράσεις της Αγοράς Ντοκιμαντέρ επικεντρώνονται στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Creative Europe Media. Σε ένα φιλικό περιβάλλον, είτε φυσικό είτε ψηφιακό, επαγγελματίες του ντοκιμαντέρ συναντούν σκηνοθέτες και παραγωγούς για να συζητήσουν τις ταινίες τους και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους.

Η Αγορά καλεί δημιουργούς, των οποίων τα ντοκιμαντέρ βρίσκονται στο τελικό στάδιο post-production και αναζητούν διανομέα, πρεμιέρα σε φεστιβάλ ή χρηματοδότηση, να καταθέσουν τα πρότζεκτ τους στο τμήμα Agora Docs in Progress (προθεσμία κατάθεσης έως τις 20 Απριλίου 2021). Ελληνικά ντοκιμαντέρ που έχουν συμμετάσχει με επιτυχία στο τμήμα είναι: Όταν ο Βάγκνερ γνώρισε τις τομάτες, Επιστροφή στην κορυφή, Επόμενος σταθμός: Ουτοπία κ.ά.

Εδώ και 10 χρόνια, το τμήμα Agora Docs in Progress έχει καθιερωθεί ως το κύριο σημείο συνάντησης για ταινίες τεκμηρίωσης που βρίσκονται στο στάδιο ακριβώς πριν την ολοκλήρωσή τους. Σκηνοθέτες και παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα ντοκιμαντέρ τους σε αγοραστές, συμπαραγωγούς, εκπροσώπους πωλήσεων και προγραμματιστές διεθνών φεστιβάλ και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους.

Οι ταινίες έχουν, επίσης, την ευκαιρία να διαγωνιστούν για σημαντικά βραβεία: βραβείο σε υπηρεσίες postproduction από την εταιρία Two Thirty Five, βραβείο MuSou σε υπηρεσίες ήχου και μουσικής, βραβείο υποτιτλισμού από το Νεανικό Πλάνο.

Τα επιλεγμένα πρότζεκτ θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για την παρουσίασή τους στους επαγγελματίες (pitch presentation) διαδικτυακά πριν το Φεστιβάλ και να λάβουν συμβουλές για τα επόμενα βήματά τους από ειδικό επαγγελματία του ντοκιμαντέρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *