Εικαστική έκθεση «Where you hide» της Αγγέλικας Πράπα

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Εικαστική έκθεση «Where you hide» της Αγγέλικας Πράπα
στις Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ (14/2 -7/3/2021)

Στις δύσκολες καθημερινές μας διαδρομές της καραντίνας δεν μπορούμε παρά να σταματήσουμε μπροστά στις γνώριμες Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και να πάρουμε μια ανάσα ζωής από την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση της εικαστικού Αγγέλικας Πράπα με θέμα «Where you hide».

Σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης, δρ. Βίκυ Κερτεμελίδου:
«Στους πίνακές της η Αγγέλικα Πράπα δημιουργεί μια σειρά από μεταμοντέρνες μικρές, περιστασιακές, παροδικές ιστορίες και οργανώνει αμφίσημες πλοκές. Τοποθετεί συνθέσεις ανθρώπων στην ηλιόλουστη φύση και σε εσωτερικούς χώρους, με τρυφερότητα, μελαγχολία αλλά και με παιγνιώδη διάθεση, χωρίς σοβαροφάνεια.
Οι μορφές της Αγγέλικας Πράπα είναι φαινομενικά άνθρωποι καθημερινοί που απεικονίζονται σε ένα χώρο ονείρων, φαντασίας, συνειρμών και αισθημάτων. Μέσα από την ευαίσθητη ματιά της ζωγράφου μεταμορφώνονται σε πρωταγωνιστές μιας εικαστικής αφήγησης η οποία δεν στηρίζεται σ’ ένα προκαθορισμένο κώδικα συμβόλων αλλά στη συγκινησιακή αρμονία των αντιθέσεων, στη μαγευτική αμφίθυμη ασάφεια της έκφρασης, μεταξύ απεικόνισης και συμβολικότητας, μεταξύ συμβολικότητας και αφαίρεσης, μεταξύ μορφής και αμορφίας, μεταξύ περιγραφικής ή ελεύθερης πινελιάς. Πρόκειται για μια αποκάλυψη «κρυμμένων» αντιστοιχιών η οποία προσδίδει σε κάθε μορφή την πληρότητά της».

Η Αγγέλικα Πράπα γεννήθηκε στο Γκρατς και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία και ψυχολογία. Ζωγραφική σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Η δουλειά της έχει παρουσιασθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διάρκεια έκθεσης: 14 Φεβρουαρίου – 7 Μαρτίου 2021
Επιμέλεια: Γιάννης Αργυριάδης (επιμελητής ΒΙΤΡΙΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΟΤΕ),
Δρ Βίκυ Κερτεμελίδου(αρχιτέκτων – μουσειολόγος, επιμελήτρια έκθεσης)
Εικαστικές κατασκευές: Αιμιλία Κούφα
Φωτογραφίες: Βασίλης Βαρσακέλης

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ (αριστερά προς δεξιά):

PRAPA1 – SOS ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αγγέλικα Πράπα, Αιμιλία Κούφα

PRAPA2: Δρ Βίκυ Κερτεμελίδου (αρχιτέκτων – μουσειολόγος, επιμελήτρια έκθεσης), Αιμιλία Κούφα, Αγγέλικα Πράπα, Γιάννης Αργυριάδης (επιμελητής Βιτρινών Τέχνης ΟΤΕ)

PRAPA3: Γιάννης Αργυριάδης (επιμελητής Βιτρινών Τέχνης ΟΤΕ), Αιμιλία Κούφα, Αγγέλικα Πράπα, Δρ Βίκυ Κερτεμελίδου (αρχιτέκτων – μουσειολόγος, επιμελήτρια έκθεσης)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *