9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Νέες διακρίσεις για τα δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα της Βόρειας Ελλάδας!

17 Οκτωβρίου ο «Νυχτερινός» και 21 Νοεμβρίου ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας»

 

Νέα τιμητική διάκριση κατέκτησαν ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» – bwin, ως επιβεβαίωση της αναγνωρισμένης υψηλής ποιότητάς τους, που τους φέρνει σταθερά ψηλά στην προτίμηση των δρομέων! Οι δύο διοργανώσεις επιστρέφουν το φθινόπωρο για να χαρίσουν καινούργιες συγκινήσεις στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συμμετεχόντων, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ο 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

 

Τα δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδος, ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin βραβεύτηκαν τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ως εξαιρετικοί φορείς αθλητικού τουρισμού από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, κερδίζοντας το έπαθλο στην  κατηγορία “Best Thematic Sports Destination” του διαγωνισμού “Premium Tourism Awards 2021”.

 

Είχε προηγηθεί η διεθνής διάκριση του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ – bwin, ο οποίος αναδείχθηκε 8ος καλύτερος στον κόσμο στην συνολική αξιολόγηση μεταξύ 476 πιστοποιημένων Μαραθωνίων, καθώς και 4ος καλύτερος στον τομέα της ασφάλειας, στην ανεξάρτητη έρευνα της “THE SOLE SUPPLIER” (http://bit.ly/TopMarathons) έλαβε άλλη μία τιμητική αναγνώριση, καθώς η σχετική έρευνα δημοσιεύθηκε μεταξύ άλλων στον έγκυρο και παγκόσμιας εμβέλειας ιστότοπο “FORBES” (http://bit.ly/ATGM-Forbes), διαφημίζοντας τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

 

Διπλή δρομική γιορτή το φθινόπωρο για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία!

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, κατόπιν επικοινωνίας και συνεργασίας με τους Θεσμικούς και τους Εθελοντικούς Φορείς Υποστήριξης τους και την θετική ανταπόκριση των οργανωμένων δρομικών συλλόγων της χώρας, ανακοινώνει τις οριστικές ημερομηνίες διεξαγωγής τους, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την εξασφάλιση της έγκρισης υγειονομικού πρωτοκόλλου διεξαγωγής που θα επιτρέπει τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων δρομέων.

 

Οι δύο διεθνείς δρομικές διοργανώσεις του 2020, που μεταφέρθηκαν για το 2021 λόγω των περιοριστικών μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, θα διεξαχθούν οριστικά το φθινόπωρο, ο 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 και ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, όταν κατά τα φαινόμενα θα έχει χτιστεί το προσδοκώμενο τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία.

 

Παράλληλα, παραμένει κατοχυρωμένη η συμμετοχή των εγγεγραμμένων δρομέων των δύο διοργανώσεων, οι οποίοι διατηρούν τη προνομιακή θέση τους σε όλους τους Δρόμους του Αγωνιστικού Προγράμματος, σε περίπτωση που αυτές διεξαχθούν με υγειονομικό πρωτόκολλο στο οποίο θα προβλέπεται αριθμητικός περιορισμός συμμετοχών.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να προσφέρει στους συμμετέχοντες  δρομείς του «Νυχτερινού» και του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» αγωνιστικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου, αντάξιες των προσδοκιών τους, προσδίδοντας χαρά και χρώμα στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, καθώς και κορυφαίες προσωπικές επιδόσεις.

 

O 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin διοργανώνονται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο «Μαραθώνιος», καθώς και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αποτελούν επίσημο μέλος της AIMS. Επίσης, τελούν υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του ΣΕΓΑΣ. Παράλληλα υποστηρίζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τις διοργανώσεις και εγγραφές στους επίσημους δικτυακούς τόπους, www.thesshalfmarathon.org, www.alexanderthegreatmarathon.org / www.atgm.gr.

 

Το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου 

ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin

 

Το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου ορίστηκε ως η τελική ημερομηνία διεξαγωγής του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, για τον οποίο η Οργανωτική Επιτροπή καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη συνέχιση της ανοδικής του πορείας, ώστε η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας να είναι και φέτος αντάξια της προσμονής και των προσδοκιών των χιλιάδων δρομέων της χώρας μας και του εξωτερικού!

 

Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» του 2020, ο οποίος ως γνωστόν μεταφέρθηκε για το 2021 λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19, είχε ως προτεινόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής αυτή του διημέρου 15-16 Μαΐου 2021, με εναλλακτική αυτή του διημέρου 25-26 Σεπτεμβρίου 2021.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή, κατόπιν επικοινωνίας και συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές και εκτιμώντας την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας σχετικά με τη νόσο COVID-19, ανακοίνωσε ότι το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου ορίζεται ως η τελική ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης, η οποία ασφαλώς θα διεξαχθεί με υγειονομικό πρωτόκολλό το οποίο απαραιτήτως θα εγκριθεί από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α., με στόχο να  προσφέρει χαρά και χρώμα στους δρομείς κάθε ηλικίας και αγωνιστικού επιπέδου.

 

Σε ό,τι αφορά, δε, στον 9ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, η ημερομηνία διεξαγωγής του παραμένει το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου 2021, όπως ακριβώς έχει προγραμματιστεί, μετατρέποντας το ερχόμενο φθινόπωρο σε μία διπλή, διαδοχική ευκαιρία για συμμετοχή, άθληση και προσωπικά ρεκόρ στα δύο μεγάλα δρομικά γεγονότα της Βόρειας Ελλάδας.

 

Οι εγγραφές για τον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin συνεχίζονται  κανονικά, μέσω του επίσημου δικτυακού τόπου της διοργάνωσης www.atgm.gr.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα e-mail info@atgm.gr και info@alexanderthegreatmarathon.org και εφόσον η εξέλιξη των μέτρων της Πολιτείας το επιτρέψει, προσωπικά στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο και τηλεφωνικά στο 2310 200360.

 

Ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αποτελεί επίσημο μέλος της AIMS. Επίσης, τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

 

Δρόμος Ιστορίας, Δρόμος Πολιτισμού… Θα είμαστε όλοι εκεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *