Λεωνίδας Κορωνιδης
Αριστείδης Διαβατης
Τα κορίτσια της Οδού Ασπασίας».
Μία επίκαιρη κωμωδία εποχής που περιγράφει μία… διαφορετική εκδοχή της ιστορίας, από τη Θεατρική Ομάδα «Κωμοδύνη»!
Η Θεατρική Ομάδα «Κωμοδύνη», με σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον Βασίλη Παπά, που πρόσφατα παρουσίασε επιτυχημένα τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, «Φόνος εκ προ Ομελέτας», επιστρέφει στο Θέατρο Αθήναιον για να παρουσιάσει την επίκαιρη κωμωδία εποχής «Τα κορίτσια της Οδού Ασπασίας».
Λίγα λόγια για το έργο Τα Κορίτσια της Οδού Ασπασίας:
Στον απόηχο του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου και του εμφυλίου που ακολούθησε στη χώρα, τον χειμώνα του 1949, σε έναν οίκο ανοχής στην οδό Ασπασίας, στο κέντρο της Αθήνας, ζουν και εργάζονται πέντε γυναίκες.
Ενώ όλα πια δείχνουν να πηγαίνουν καλά, με πραξικόπημα καταλαμβάνει την εξουσία ένα αιρετικό τάγμα θρησκολήπτων, που φέρει το όνομα «Το Τάγμα της Αγίας Ευλογίας».
Σκοπός του Τάγματος είναι να εξαλείψει τα βδελυρά στοιχεία της κοινωνίας, πραγματοποιώντας εφόδους σε οίκους ανοχής.
Οι πέντε γυναίκες πρέπει να κάνουν τα πάντα για να σώσουν τις ζωές τους.
Ταυτότητα παράστασης:
- Κείμενο / Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπάς
- Σκηνικά / Κοστούμια: Σταυρούλα Ταρταμπούκα
- Ήχος: Στυλιανός Δουλγερίδης
- Μακιγιάζ: Άννα Παρούση
- Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία: Έρη Χριστοφορίδου
- ΠΑΙΖΟΥΝ
-
- Θωμαή Ντόκου, Λίζα Μιμιλίδου, Βάσω Τσέκου, Μαριάνθη Παπαλάμπρου, Άννα Παρούση, Βασίλης Δουμουκτσής, Στράτος Ναλμπαντίδης, Ηλίας Λιάκας, Βασίλης Παπάς.
Βιογραφικό Βασίλης Παππάς:
Ο Βασίλης Παπάς, γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1976 στη Θεσσαλονίκη.
Νοσηλευτής ψυχιατρικής στο επάγγελμα, τα τελευταία χρόνια επενδύει τον ελεύθερο χρόνο του στη συγγραφή σεναρίων, στη δημιουργία κινηματογραφικών ταινιών και στην ενασχόληση με το θέατρο.
Αυτοδίδακτος σκηνοθέτης και σεναριογράφος, προσπαθεί με το μεράκι του να συμμετέχει στο μαγικό κόσμο της δημιουργίας και της τέχνης.
Η πρώτη του σεναριακή και σκηνοθετική απόπειρα, αποτέλεσε η μεγάλου μήκους ταινία «Το Μυστήριο της Περσεφόνης» και ακολούθησε η μεγάλη μήκους ταινία «Φόνος εκ προ Ομελέτας» η οποία και έλαβε τιμητική μνεία στο 14o Φεστιβάλ Ελληνοβρετανικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο.
Το τελευταίο διάστημα έχει ολοκληρώσει τη συγγραφή τριών θεατρικών κειμένων, εκ των οποίων τα δύο που φέρουν τους τίτλους «Τα κορίτσια της οδού Ασπασίας» και «Πολυκοσμία», σκοπεύει να ζωντανέψει στη θεατρική σκηνή της πόλης σύντομα.
Τα ταξίδια αποτελούν την πηγή της έμπνευσής του, και αυτή η ταινία είναι το πιο πρόσφατο.