ΑΠΘ: Οι 1οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες (Geri Olympics)

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΙΟΣ Πανεπιστημιακά ΥΓΕΙΑ

1οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» από την Κύπρο και το Ινστιτούτο για τη Γηριατρική Ολυμπιάδα και την Ενεργό Διαβίωση από τη Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α., παρουσίασε τους 1ους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (Geri Olympics).

Η πρωτοποριακή διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 29 Μαΐου 2023, σε κλειστές δομές και Κέντρα Ημέρας που εξυπηρετούν ηλικιωμένους και ευάλωτους πληθυσμούς, συγκέντρωσε 17 οργανισμούς, 150 αφοσιωμένους εθελοντές και πάνω από 350 ενθουσιώδεις συμμετέχοντες, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στη προώθηση της ενεργού και υγιούς γήρανσης.

Οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που διεξήχθησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Κύπρο, παρείχαν στους ηλικιωμένους πολίτες την ευκαιρία να αναδείξουν τη δύναμη, την αντοχή και το αδάμαστο πνεύμα τους, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα και τονίζοντας τη σημασία μιας δραστήριας και γεμάτης ζωής σε κάθε ηλικία. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προώθηση της ενεργού και υγιούς γήρανσης στοχεύοντας τόσο στην ενθάρρυνση των κοινωνικών σχέσεων και την κοινωνική συμπερίληψη, όσο και στην ενίσχυση της αίσθησης της κοινότητας μεταξύ των ηλικιωμένων.

Οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες εσωκλείουν ένα ευρύ φάσμα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των συμμετεχόντων με διαφορετικές ικανότητες και ενδιαφέροντα. Τα αγωνίσματα περιλαμβάνουν διασκεδαστικές δράσεις και αγαπημένα αθλήματα, καθώς και μια ειδική κατηγορία αφιερωμένη σε γνωστικά παιχνίδια που προκαλούν την πνευματική οξύτητα και τη κριτική σκέψη των συμμετεχόντων.

Οι πρώτοι Geri Olympics, άνοιξαν τον δρόμο για μελλοντικές διοργανώσεις, εμπνέοντας ελπίδες για αυξημένη συμμετοχή και ακόμη πιο αξιοσημείωτα επιτεύγματα.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/iMedPhysAUTH/posts/pfbid02myrtS8vQu72XLWHELQyjeEvgjsnXwBUy5cjgUf82aptpG6aH7VABRK2zEAjxijqVl

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *