Ταξίδι στις μουσικές της παλιάς Θεσσαλονίκης μέσα από τις πρεμιέρες του Θεάτρου Σοφούλη
Συγκίνηση και ενθουσιασμός στις πρεμιέρες των παραστάσεων «Ρόζα Εσκενάζυ, η βασίλισσα του ρεμπέτικου» και «Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά»
Ένα μουσικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη των αρχών του προηγούμενου αιώνα πραγματοποίησαν μικροί και μεγάλοι θεατρόφιλοι τις προηγούμενες μέρες στο Θέατρο Σοφούλη, στις πρεμιέρες των παραστάσεων «Ρόζα Εσκενάζυ, η βασίλισσα του ρεμπέτικου» και «Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά».
Η αρχή έγινε την Παρασκευή (20/10) στην πρεμιέρα της παράστασης – αφιέρωμα στην εμβληματική μορφή του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού Ρόζας Εσκενάζυ σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του συγγραφέα του κειμένου Παναγιώτη Μέντη. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θεατρική απόδοση του κειμένου και συνεχάρη τους συνετελεστές της παράστασης. Το κοινό συμμετείχε ενθουσιασμένο στη μουσική παράσταση και δεν πτοήθηκε ακόμα και όταν σημειώθηκε διακοπή ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος κατά την οποία οι μουσικοί της παράστασης συνέχισαν τη μουσική και τα τραγούδια υπό το φως των λαμπτήρων ασφαλείας.
Μαγεμένοι έμειναν και οι μικροί θεατρόφιλοι την Κυριακή (22/10) στην πρεμιέρα της παράστασης «Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά», ένα λαϊκό παραμύθι εμπνευσμένο από τη ζωή του μεγάλου τραγουδοποιού Σταύρου Κουγιουμτζή σε σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα. Μεγάλοι και μικροί τραγούδησαν, χειροκρότησαν και καθηλώθηκαν από το μυστήριο της ιστορίας, μιας ιστορίας ποτισμένης με την αγάπη και τη φλόγα μιας άλλης εποχής. Μάλιστα στο τέλος της παράστασης μια έκπληξη περίμενε την ηθοποιό Ευδοξία Μαυρίδου, όταν οι συνεργάτες της παράστασης της προσέφεραν μια τούρτα για τα γενέθλιά της και μαζί με τους θεατές της τραγούδησαν για τα χρόνια πολλά.
Οι δύο παραγωγές του Θεάτρου Σοφούλη διακρίνονται για την αισθητική τους αρτιότητα, τις ερμηνείες των ηθοποιών, τη ζωντανή μουσική και την προσεγμένη σκηνογραφία. Οι παραστάσεις συνεχίζονται και οι θεατές μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα του Θεάτρου Σοφούλη στην ιστοσελίδα theatrosofouli.gr.
Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΑΣΘ: Λεωφορείο 5
Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη
Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος
Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Τ.Κ. 55131 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310423925,
www.theatrosofouli.gr