Παρουσίαση της έντυπης μελέτης:«Αισθήσεις σε Διάλογο: Μια Συμμετοχική Προσέγγιση Προσβασιμότητας της Συλλογής του ΙΜΜΑ» Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 22ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Δείτε το video)

Event SKG VIDEO ΑΜΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟ Δ.Ε.Θ. HELEXPO Δ.Ε.Θ.-HELEXPO ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ Θεσσαλονίκης Ίδρυμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΑΙΟΣ ΜΟΥΣΕΙΑ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑ

Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ), σε συνεργασία με την Off Stream, έκανε την παρουσίαση της έντυπης μελέτης:

«Αισθήσεις σε Διάλογο: Μια Συμμετοχική Προσέγγιση Προσβασιμότητας της Συλλογής του ΙΜΜΑ»

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 22ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2026 και ώρα 12:00, στην Αίθουσα «Διονύσης Σαββόπουλος» (Περίπτερο 13, ΔΕΘ-Helexpo).

Η μελέτη είναι διαθέσιμη σε έντυπη και ψηφιακή μορφή με βάση διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας, αποτελεί συνεργασία του ΙΜΜΑ με την Off Stream και λειτουργεί ως οδηγός για μελλοντικές παρεμβάσεις. Εντάσσεται στη στρατηγική του ΙΜΜΑ για την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη και αναπτύχθηκε συμμετοχικά, με τη συμβολή ατόμων με αναπηρίες και ειδικών επαγγελματιών, με στόχο μια ισότιμη και πολυαισθητηριακή μουσειακή εμπειρία.

Το έργο υλοποιήθηκε με την επιχορήγηση και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού (Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς).