ΠΕΡΙΜΈΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΌ (EN ATTENDANT GODOT) ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΔΙΑΦΟΡΑ

φωτογραφιες και βιντεο απο την συνεντευξη τυπου -περιμενοντας τον γκοντο

η παρασταση θα ανεβει στο θεατρο μελινα μερκουρη απο 16-20/5/12

Περιμένοντας τον Γκοντό (En attendant Godot) είναι ο τίτλος θεατρικού έργου (1948) του Σάμιουελ Μπέκετ, στο οποίο οι χαρακτήρες περιμένουν έναν άνθρωπο που δεν έρχεται ποτέ.

Η απουσία αυτή του Γκοντό έχει αποτελέσει το θέμα για πάμπολλες ερμηνείες του έργου από την πρώτη του θεατρική παρουσίαση.Στην αγγλική του μετάφραση από τον ίδιο το Μπέκετ, το έργο έχει υπότιτλο “τραγικωμωδία σε δυο πράξεις”. Το έργο αποτελεί έκφραση του Θεάτρου του παραλόγου.

Υπόθεση του έργουΔυο άνδρες, ο Βλαντιμίρ κι ο Εστραγκόν, συναντιούνται κοντά σε ένα δένδρο. Συζητάνε για διάφορα θέματα και ανακαλύπτουν ότι περιμένουν έναν άνδρα, που ονομάζεται Γκοντό. Όσο περιμένουν, εμφανίζονται άλλοι δυο, ο Πότζο και ο Λάκι: ο πρώτος πηγαίνει στην αγορά για να πουλήσει το δεύτερο, που είναι δούλος του. Ο Πότζο συζητάει με το Βλαντιμίρ και τον Εστραγκόν όσο ο Λάκι τους διασκεδάζει και στη συνέχεια φεύγουν. Στη συνέχεια, εμφανίζεται ένα αγόρι που λέει στο Βλαντιμίρ ότι είναι αγγελιαφόρος του Γκοντό: ο Γκοντό δε θα ‘ρθει σήμερα, αλλά σίγουρα θα έρθει αύριο. Αφού φύγει το αγόρι, οι δυο άνδρες αποφασίζουν να φύγουν, αλλά δεν μετακινούνται καθώς πέφτει η αυλαία.

!

Το επόμενο βράδυ, ο Βλαντιμίρ κι ο Εστραγκόν συναντιούνται ξανά κοντά στο δέντρο περιμένοντας τον Γκοντό. Εμφανίζονται ξανά ο Λάκι και ο Πότζο, μόνο που αυτή τη φορά ο πρώτος είναι μουγγός κι ο δεύτερος τυφλός. Ο Πότζο δε θυμάται τη συζήτηση με τους δυο άνδρες το προηγούμενο βράδυ, φεύγει μαζί με το Λάκι και οι δυο άνδρες συνεχίζουν να περιμένουν. Το αγόρι ξανάρχεται για να πει ότι ο Γκοντό δε θα ‘ρθει, αλλά επιμένει ότι δε μίλησε χτες με το Βλαντιμίρ. Οι δυο άνδρες αποφασίζουν να αυτοκτονήσουν, κρεμώμενοι από το δέντρο, αλλά αποτυγχάνουν, γιατί σαν “σχοινί” έχουν μόνο τη ζώνη του ενός. Αποφασίζουν να φύγουν, αλλά η αυλαία πέφτει και κανείς από τους δυο δεν έχει φύγει από τη θέση του.Η ταυτότητα του ΓκοντόΕίναι ίσως το πιο γνωστό έργο του Ιρλανδού δραματουργού, το οποίο έχει δεχθεί πολλές ερμηνείες και συζητήσεις για την ταυτότητα του Γκοντό. Μια ερμηνεία είναι ότι πρόκειται για την αγγλική λέξη “God” (θεός) και τη συχνή γαλλική κατάληξη -ot, κάτι που θα έδινε μια μεταφυσική διάσταση στο έργο. Οι δυο χαρακτήρες περιμένουν την άφιξη μιας υπερβατικής φιγούρας που θα τους σώσει, αλλά δεν έρχεται ποτέ. Ο ίδιος ο Μπέκετ πάντα αρνιόταν αυτή την ερμηνεία, ενώ σε επιστολή του το 1952 ανέφερε ότι ούτε ο ίδιος είχε σκεφτεί ή γνώριζε “ποιος είναι ο Γκοντό”.

!Περιμένοντας τον Γκοντόιλαροτραγωδία σε 2 πράξειςΜε

Σάμουελ Μπέκετ
ΕστραγκόνΒλαδίμηροςΤυχερόςΠότζοένα αγόριΟι ACT IΠράξη 2Επιστροφή στον Samuel Beckett ΠόρωνΈνας δρόμος της χώρας. Ένα δέντρο. βράδυ.Εστραγκόν, κάθεται σε ένα χαμηλό ύψωμα, προσπαθεί να βγάλει τη μπότα του. Βγάζει σε αυτό με τα δύο χέρια, ασθμαίνοντας. #Εικόνα από timil.com

Δίνει πάνω, εξαντλημένος, ξεκουράζεται, προσπαθεί και πάλι.

Όπως και πριν.

Εισάγετε τον Βλαδίμηρο.

Εστρ

( δίνοντας και πάλι ) . Τίποτα δεν πρέπει να γίνει.

Εστρ

( προώθηση με λίγα λόγια, σκληρή βήματα, τα πόδια διάπλατα ανοιχτά ) . Αρχίζω να έρθουν γύρω από τη γνωμοδότηση αυτή. Όλη η ζωή μου έχω προσπαθήσει να το βάλει από μένα, λέγοντας Βλαντιμίρ, είναι λογικό, δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα τα πάντα. Και συνέχισα τον αγώνα. ( Ο γόνο, ονειροπόλος τον αγώνα. Όσον αφορά Εστραγκόν. ) Έτσι, εκεί είσαι πάλι.

Εστρ

Είμαι;

Εστρ

Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω. Νόμιζα ότι είχαν χαθεί για πάντα.

Εστρ

Κι εγώ.

Εστρ

Μαζί και πάλι επιτέλους! Θα πρέπει να το γιορτάσουμε. Αλλά πώς; ( Σκέφτεται. ) Πάρτε μέχρι εγώ να σας αγκαλιάσει.

Εστρ

( νευρικά ) . Όχι τώρα, όχι τώρα.

Εστρ

( κακό, ψυχρά ) . Μπορεί κανείς να ρωτήσετε όπου Υψηλότητας του πέρασε τη νύχτα;

Εστρ

Σε ένα χαντάκι.

Εστρ

( με θαυμασμό ) . Ένα χαντάκι! Πού;

Εστρ

( χωρίς κίνηση ) . Πάνω εκεί.

Εστρ

Και δεν θα νικήσει;

Εστρ

Χτυπήστε εμένα; Σίγουρα με χτύπησαν.

Εστρ

Η ίδια παρτίδα ως συνήθως;

Εστρ

Το ίδιο; Δεν ξέρω.

Εστρ

Όταν το σκέφτομαι. . . όλα αυτά τα χρόνια. . . αλλά για μένα. . . όπου θα είστε. . . ( αποφασιστικά. ) Θα ήθελα να είναι τίποτα περισσότερο από ένα μικρό σωρό από κόκαλα κατά την παρούσα στιγμή, δεν υπάρχει αμφιβολία γι ‘αυτό.

Εστρ

Και τι μ ‘αυτό;

Εστρ

( ζοφερά ) . Είναι πάρα πολύ για έναν άνθρωπο. ( Παύση. χαρούμενα. ) Από την άλλη πλευρά ποια είναι η καλή του καρδιά να χάσει τώρα, αυτό είναι ό, τι λέω. Θα έπρεπε να σκεφτεί ένα εκατομμύριο χρόνια πριν, στη δεκαετία του ενενήντα.

Εστρ

Αχ να σταματήσει και να βοηθήσει blathering μου μακριά με αυτό το αιματηρό πράγμα.

Εστρ

Χέρι με χέρι από την κορυφή του Πύργου του Άιφελ, μεταξύ των πρώτων. Ήμασταν αξιοπρεπείς σε εκείνες τις ημέρες. Τώρα είναι πολύ αργά. Δεν θα αφήσουμε να μας ακόμη και μέχρι. ( ο Εστραγκόν δάκρυα κατά την εκκίνηση του. ) Τι κάνεις;

Εστρ

Απογείωση εκκίνησης μου. Μήπως ποτέ να συμβεί σε σας;

Εστρ

Μπότες πρέπει να λαμβάνονται από κάθε μέρα, είμαι κουρασμένος σας λέω ότι. Γιατί δεν με ακούει;

Εστρ

( αδύναμα ) . Help me!

Εστρ

Πονάει;

Εστρ

( θυμωμένα ) . βλάπτει! Θέλει να ξέρει αν αυτό πονάει!

Εστρ

( θυμωμένα ) . Κανείς δεν υποφέρει ποτέ, αλλά σας. Δεν μετράνε. Θα ήθελα να ακούσω τι θα λέγατε αν είχατε ό, τι έχω.

Εστρ

Πονάει;

Εστρ

( θυμωμένα ) . βλάπτει! Θέλει να ξέρει αν αυτό πονάει!

Εστρ

( δείχνει ) . Μπορεί να κουμπώσω όλα το ίδιο.

Εστρ

( σκύψιμο ) . αληθινή. ( Ο μύγα κουμπιά του. ) Μην παραμελείτε τα μικρά πράγματα της ζωής.

Εστρ

Τι περιμένετε, μπορείτε πάντα να περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Εστρ

( ρεμβαστικά ) . Η τελευταία στιγμή. . . ( Ο διαλογίζεται. ) Ελπίδα αναβαλλόμενη maketh κάτι το άρρωστο, ο οποίος είπε αυτό;

Εστρ

Γιατί δεν με βοηθάς;

Εστρ

Μερικές φορές αισθάνομαι ότι έρχονται όλοι το ίδιο. Τότε θα πάνε όλα queer. ( βγάζει το καπέλο του, συμμαθητές στο εσωτερικό του, αισθάνεται για μέσα σε αυτό, το τινάζει, το ξαναφορά. ) Πώς να το πω; Απαλλαγμένος και την ίδια στιγμή. . . ( ψάχνει τη λέξη ). . . αποτροπιασμό. ( Με έμφαση. ) AP-PALLED. ( βγάζει το καπέλο του και πάλι, συμμαθητές στο εσωτερικό του. ) αστείο. ( Ο χτυπάει την κορώνα σαν να αποσπάσει ένα ξένο σώμα, σε συμμαθητές πάλι, βάζει ξανά. ) Τίποτα δεν πρέπει να γίνει. ( ο Εστραγκόν, με την υπέρτατη προσπάθεια επιτυγχάνει το τράβηγμα από την μπότα του. Ο συμμαθητές στο εσωτερικό του, αισθάνεται για το εσωτερικό, γυρίζει ανάποδα, το τινάζει, κοιτάζει το έδαφος για να δούμε αν κάτι έχει πέσει έξω, βρίσκει τίποτα, νιώθει και πάλι μέσα , κοιτάζοντας sightlessly πριν από αυτόν. ) Λοιπόν;

Εστρ

Τίποτα.

Εστρ

Δείξε μου.

Εστρ

Δεν υπάρχει τίποτα να επιδείξει.

Εστρ

Δοκιμάστε και βάλτε το ξανά.

Εστρ

( εξετάζοντας το πόδι του ) . Θα το αέρα για λίγο.

Εστρ

Υπάρχει άνθρωπος σε όλο για σας, κατηγορώντας τις μπότες του, τα λάθη των ποδιών του. ( βγάζει το καπέλο του και πάλι, συμμαθητές στο εσωτερικό του, αισθάνεται για το εσωτερικό, χτυπάει την κορώνα, χτυπήματα σε αυτό, θέτει και πάλι. ) Αυτό γίνεται ανησυχητική. ( σιωπή. Βλαντιμίρ βυθισμένος σε σκέψεις, ο Εστραγκόν τραβά τα δάχτυλα των ποδιών του. ) Ένας από τους κλέφτες σώθηκε. ( Παύση. ) Είναι λογικό ποσοστό. ( Παύση. ) Γωγώ.

Εστρ

Τι;

Εστρ

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μετανοήσει.

Εστρ

Μετανοήσει τι;

Εστρ

Αχ. . . ( Σκέφτεται. ) Θα πρέπει να μην υπεισέλθω σε λεπτομέρειες.

Εστρ

Γεννιούνται μας;

Βλαντιμίρ σπάει σε ένα εγκάρδιο γέλιο οποίο καταπνίγει αμέσως, πιέζεται το χέρι του για να του εφηβαίου, παραμορφώσει το πρόσωπό του.

Εστρ

Ένα τολμάς γελούν ακόμα πια.

Εστρ

Φοβερή στέρηση.

Εστρ

Απλά χαμόγελο. ( Χαμογελάει ξαφνικά από αυτί σε αυτί, κρατά χαμογελαστός, όπως παύει ξαφνικά. ) Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Τίποτα δεν πρέπει να γίνει. ( Παύση. ) Γωγώ.

Εστρ

( νευρικά ) . Τι είναι αυτό;

Εστρ

Μήπως έχετε διαβάσει ποτέ την Αγία Γραφή;

Εστρ

Η Αγία Γραφή. . . ( Σκέφτεται. ) θα πρέπει να έχει λάβει μια ματιά σε αυτό.

Εστρ

Θυμάστε τα Ευαγγέλια;

Εστρ

Θυμάμαι τους χάρτες των Αγίων Τόπων. Έγχρωμη ήταν. Πολύ όμορφο. Η Νεκρά Θάλασσα ήταν ανοιχτό μπλε. Η ίδια η εμφάνιση του με έκανε να διψασμένο. Αυτό είναι που θα πάμε, έλεγα, εκεί θα πάμε για μήνα του μέλιτος μας. Θα κολυμπήσετε. Θα είναι χαρά μας.

Εστρ

Θα πρέπει να ήταν ένας ποιητής.

Εστρ

Ήμουν. ( κίνηση προς τα κουρέλια του. ) δεν είναι προφανές ότι;

Σιωπή.

Εστρ

Όταν ήμουν. . . Πώς είναι το πόδι σας;

Εστρ

Οίδημα ορατά.

Εστρ

Α ναι, οι δύο κλέφτες. Θυμάστε την ιστορία;

Εστρ

Όχι.

Εστρ

Να σας το πω σε σας;

Εστρ

Όχι.

Εστρ

Δεν θα περάσει η ώρα. ( Παύση. ) Δύο κλέφτες, σταυρώθηκε ταυτόχρονα ως Σωτήρα μας. Ένας-

Εστρ

Τι; μας

Εστρ

Ο Σωτήρας μας. Δύο κλέφτες. Ένας υποτίθεται ότι έχουν σωθεί και η άλλη. . . ( ψάχνει για το αντίθετο των αποθηκευμένων ). . . κολασμένων.

Εστρ

Σωτηρία από τι;

Εστρ

Κόλαση.

Εστρ

Πάω.

Εκείνος δεν κινείται.

Εστρ

Και όμως. . . ( παύση ). . . πώς-αυτό δεν είναι βαρετό να ελπίζω-πως είναι ότι από τους τέσσερις Ευαγγελιστές μόνον ένας μιλά για ένα κλέφτη που σώθηκε. Οι τέσσερις από αυτούς ήταν εκεί-ή εκεί γύρω-και μόνον ένας μιλά για ένα κλέφτη που σώθηκε. ( Παύση. ) Έλα, Γωγώ, επιστρέφει την μπάλα, δεν μπορείς, αφού κατά κάποιο τρόπο;

Εστρ

( με υπερβολική ενθουσιασμό ) . Αυτό το βρίσκω πολύ πιο εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Εστρ

Ένας στους τέσσερις. Από τις άλλες τρεις, δύο δεν αναφέρουν τυχόν κλέφτες καθόλου και ο τρίτος λέει ότι οι δυο τους τον κατάχρηση.

Εστρ

Ποιος;

Εστρ

Τι;

Εστρ

Τι είναι όλα αυτά περίπου; Κατάχρηση που;

Εστρ

Ο Σωτήρας.

Εστρ

Γιατί;

Εστρ

Επειδή δεν θα τους σώσει.

Εστρ

Από την κόλαση;

Εστρ

Ηλίθιος! Από το θάνατο.

Εστρ

Νόμιζα ότι είπες κόλαση.

Εστρ

Από το θάνατο, από το θάνατο.

Εστρ

Καλά τι μ ‘αυτό;

Εστρ

Στη συνέχεια, οι δυο τους πρέπει να έχουν κολασμένων.

Εστρ

Και γιατί όχι;

Εστρ

Αλλά ένα από τα τέσσερα λέει ότι ένας από τους δύο σώθηκε.

Εστρ

Λοιπόν; Δεν συμφωνούμε και αυτό είναι όλα υπάρχει σε αυτό.

Εστρ

Αλλά και οι τέσσερις ήταν εκεί. Και μόνο ένας μιλά για ένα κλέφτη που σώθηκε. Γιατί να τον πιστέψουμε και όχι τους άλλους;

Εστρ

Ποιος τον πιστεύει;

Εστρ

Όλοι. Είναι η μόνη εκδοχή που ξέρουν.

Εστρ

Οι άνθρωποι είναι ανίδεοι αιματηρή πίθηκοι.

Εκείνος ανεβαίνει οδυνηρά, πηγαίνει κουτσαίνοντας στο αριστερό άκρο, σταματάει, κοιτάζει σε απόσταση από το χέρι του με τα μάτια διαλογή, στροφές του, πηγαίνει στο ακροδεξιό, βλέμματα σε απόσταση. Βλαντιμίρ τον παρακολουθεί, μετά πηγαίνει και σηκώνει τη μπότα, συμμαθητές σε αυτό, πέφτει το βιαστικά.

Εστρ

Pah!

Ο σούβλες. Εστραγκόν κινείται στο κέντρο, σταματά με την πλάτη του στην αίθουσα.

Εστρ

Καλαίσθητο σημείο. ( Γυρίζει, προκαταβολές προς τα εμπρός, σταματά αντιμετωπίζει αμφιθέατρο. ) Έμπνευση προοπτικές. ( Γυρίζει προς τον Βλαδίμηρο. ) Ας πάμε.

Εστρ

Εμείς δεν μπορούμε.

Εστρ

Γιατί όχι;

Εστρ

Περιμένουμε τον Γκοντό.

Εστρ

( απελπιστικά ) . Αχ! ( Παύση. ) Είσαι σίγουρος ότι ήταν εδώ;

Εστρ

Τι;

Εστρ

Ότι ήταν να περιμένουμε.

Εστρ

Είπε ότι από το δέντρο. ( Θα δούμε το δέντρο. ) Βλέπετε κάποιες άλλες;

Εστρ

Τι είναι αυτό;

Εστρ

Δεν ξέρω. Μια ιτιά.

Εστρ

Πού είναι τα φύλλα;

VLADIMIR:Πρέπει να είναι νεκρός.Εστρ

Όχι περισσότερο κλάμα.

Εστρ

Ή ίσως δεν είναι η εποχή.

Εστρ

Μου φαίνεται περισσότερο σαν ένα θάμνο.

Εστρ

Ένας θάμνος.

Εστρ

Ένας θάμνος.

Εστρ

Α-. Τι υπαινίσσεται; Αυτό που έχουμε έρθει σε λάθος μέρος;

Εστρ

Θα έπρεπε να είναι εδώ.

Εστρ

Δεν είπε για σίγουρος ότι θα έρθει.

Εστρ

Και αν δεν έρθει;

Εστρ

Θα επανέλθουμε αύριο.

Εστρ

Και τότε η μεθαύριο.

Εστρ

Ενδεχομένως.

Εστρ

Και ούτω καθεξής.

Εστρ

Το θέμα είναι-

Εστρ

Μέχρι που έρχεται.

Εστρ

Είσαι ανελέητο.

Εστρ

Ήρθαμε εδώ χθες.

Εστρ

Αχ όχι, δεν κάνετε λάθος.

Εστρ

Τι κάναμε χθες;

Εστρ

Τι κάναμε χθες;

Εστρ

Ναι.

Εστρ

Γιατί. . . ( Θυμωμένα. ) Τίποτα δεν είναι βέβαιο πότε είστε έτοιμος.

Εστρ

Κατά τη γνώμη μου ήμασταν εδώ.

Εστρ

( κοιτάζοντας γύρο ) . Μπορείτε να αναγνωρίζουν τον τόπο;

Εστρ

Δεν είπα αυτό.

Εστρ

Λοιπόν;

Εστρ

Αυτό δεν κάνει καμία διαφορά.

Εστρ

Όλα τα ίδια. . . ότι το δέντρο. . . ( στροφή προς την αίθουσα ) ότι κολλάει. . .

Εστρ

Είσαι σίγουρος ότι ήταν αυτό το βράδυ;

Εστρ

Τι;

Εστρ

Ότι ήταν να περιμένουμε.

Εστρ

Είπε Σάββατο. ( Παύση. ) νομίζω.

Εστρ

Νομίζεις.

Εστρ

Πρέπει να έχω κάνει μια σημείωση. ( Αυτός ψάχνει τις τσέπες του, γεμάτη με διάφορα σκουπίδια. )

Εστρ

( πολύ ύπουλη ) . Αλλά τι το Σάββατο; Και είναι αυτό το Σάββατο; Δεν είναι μάλλον Κυριακή; ( Παύση. ) ή τη Δευτέρα; ( Παύση. ) ή την Παρασκευή;

Εστρ

( άγρια ​​ψάχνει γι ‘αυτόν, ως αν η ημερομηνία αυτή αναγράφεται στο τοπίο ) . Δεν είναι δυνατόν!

Εστρ

Ή την Πέμπτη;

Εστρ

Τι θα κάνουμε;

Εστρ

Αν ήρθε χτες και δεν ήμασταν εδώ μπορείτε να είστε βέβαιος ότι δεν θα έρθει και πάλι σήμερα.

Εστρ

Αλλά θα πούμε ότι ήταν εδώ χθες.

Εστρ

Μπορεί να κάνω λάθος. ( Παύση. ) Ας σταματήσουμε να μιλάμε για ένα λεπτό, σε πειράζει;

Εστρ

( αδύναμα ) . Εντάξει. ( ο Εστραγκόν κάθεται στο ανάχωμα. Βλαντιμίρ ρυθμούς agitatedly και δώθε, η ανάσχεση της από καιρό σε καιρό να σε κοιτώ στα απόσταση μακριά. Εστραγκόν αποκοιμιέται. Βλαντιμίρ σταματά οριστικά πριν Εστραγκόν. ) Γωγώ! . . . Γωγώ! . . . ΓΩΓΩ!

Εστραγκόν ξυπνά με ένα ξεκίνημα.

Εστρ

( αποκαταστάθηκε στη φρίκη της κατάστασης του ) . κοιμόμουν! ( απελπιστικά. ) Γιατί ποτέ δεν θα επιτρέψτε μου να κοιμηθώ;

Εστρ

Ένιωθα μοναξιά.

Εστρ

Είχα ένα όνειρο.

Εστρ

Μην μου πείτε!

Εστρ

Ονειρεύτηκα ότι-

Εστρ

Μην μου πείτε!

Εστρ

( χειρονομία προς το σύμπαν ) . Αυτό και μόνο είναι αρκετό για εσάς; ( σιωπή. ) Δεν είναι ευγενικό εκ μέρους σας, Didi. Ποιος είμαι εγώ να πω ιδιωτικό εφιάλτες μου αν δεν μπορώ να τους πω για σένα;

Εστρ

Αφήστε τους να παραμείνουν ιδιωτικές. Ξέρετε ότι δεν μπορεί να αντέξει αυτό.

Εστρ

( ψυχρά. ) Υπάρχουν φορές που αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερα για μας σε ένα μέρος.

Εστρ

Δεν θα πάει μακριά.

Εστρ

Αυτό θα ήταν πάρα πολύ κακό, πραγματικά πάρα πολύ κακό. ( Παύση. ) δεν θα είναι, Didi, είναι πραγματικά πάρα πολύ κακό; ( Παύση. ) Κατά τη γνώμη σας για την ομορφιά της διαδρομής. ( Παύση. ) και η καλοσύνη των οδοιπόρων. ( Παύση. Wheedling. ) Δεν θα ήταν, Didi;

Εστρ

Ηρεμήστε.

Εστρ

( ηδονικά. ) Χαλαρωτικό. . . ηρεμήσει. . . Η αγγλική λένε cawm. ( Παύση. ) Γνωρίζετε την ιστορία του Άγγλου στον οίκο ανοχής;

Εστρ

Ναι.

Εστρ

Πες το μου.

Εστρ

Αχ να σταματήσει!

Εστρ

Ένας Άγγλος έχοντας πιει λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο προϊόν σε ένα πορνείο. Ο μαστροπός τον ρωτάει αν θέλει μια δίκαιη, μια σκούρα ή κόκκινα μαλλιά ένα. Πήγαινε.

Εστρ

Σταματήστε!

Έξοδος Βλαντιμίρ βιαστικά. Εστραγκόν σηκώνεται και τον ακολουθεί όσον αφορά το όριο του σταδίου. Χειρονομίες του Εστραγκόν, όπως εκείνες ενός θεατή ενθαρρύνοντας πυγμάχος. Εισάγετε τον Βλαδίμηρο. Ο βούρτσες παρελθόν Εστραγκόν, διασχίζει τη σκηνή με σκυφτό κεφάλι. Εστραγκόν κάνει ένα βήμα προς το μέρος του, σταματά.

Εστρ

( απαλά. ) Θα ήθελα να μιλήσω για μένα; ( σιωπή. Εστραγκόν κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός. ) Θα έπρεπε κάτι να μου πεις; ( σιωπή. Ένα άλλο βήμα προς τα εμπρός. ) Didi. . .

Εστρ

( χωρίς περιστροφή ) . Δεν έχω τίποτα να σας πω.

Εστρ

( βήμα προς τα εμπρός ) . είστε θυμωμένοι; ( σιωπή. βήμα προς τα εμπρός ) . Συγχωρέστε με. ( σιωπή. βήμα προς τα εμπρός. Εστραγκόν καθορίζει το χέρι του στον ώμο του Βλαντιμίρ. ) Ελάτε, Didi. ( σιωπή. ) Δώσε μου το χέρι σου. ( Βλαντιμίρ στροφές μισό. ) Αγκαλιάστε μου! ( Βλαντιμίρ σκληραίνει. ) Μην είσαι πεισματάρης! ( Βλαντιμίρ μαλακώνει. Θα αγκαλιάσει. #Εστραγκόν οπισθοχωρεί. ) Μπορείτε βρωμάνε σκόρδο!

Εστρ

Είναι για τα νεφρά. ( σιωπή. Εστραγκόν εξετάζει προσεκτικά στο δέντρο. ) Τι κάνουμε τώρα;

Εστρ

Περιμένετε.

Εστρ

Ναι, αλλά περιμένοντας.

Εστρ

Τι γίνεται με τους εαυτούς μας κρέμεται;

Εστρ

Χμμ. Θα ήθελα να μας δώσει μια στύση.

Εστρ

( πολύ ενθουσιασμένος ) . Η στύση!

Εστρ

Με όλα αυτά ακολουθεί. Όταν πέφτει mandrakes αυξηθεί. Γι ‘αυτό σκούζουν όταν τους σηκώσει. Μήπως δεν ξέρετε αυτό;

Εστρ

Ας μας κρεμάσει αμέσως!

Εστρ

Από κλωναράκι; ( Πηγαίνουν προς το δέντρο. ) εγώ δεν θα το εμπιστεύονται.

Εστρ

Μπορούμε να προσπαθούμε πάντα.

Εστρ

Προχωρήστε.

Εστρ

Μετά από σας.

Εστρ

Όχι, όχι, θα πρέπει πρώτα.

Εστρ

Γιατί εγώ;

Εστρ

Είσαι ελαφρύτερο από ό, τι είμαι.

Εστρ

Ακριβώς έτσι!

Εστρ

Δεν καταλαβαίνω.

Εστρ

Χρησιμοποιείς τη νοημοσύνη σου, δεν μπορείς;

Ο Vladimir χρησιμοποιεί την ευφυΐα του.

Εστρ

( τελικά ) . Εξακολουθώ να είμαι στο σκοτάδι.

Εστρ

Αυτό είναι το πώς είναι. ( Σκέφτεται. ) Το κλωναράκι. . . το κλωναράκι. . . ( Θυμωμένα. ) Χρησιμοποιήστε το κεφάλι σας, δεν μπορείς;

Εστρ

Είσαι η μόνη μου ελπίδα.

Εστρ

( με προσπάθεια ) . Γωγώ φως κλωναράκι δεν σπάσει-Γωγώ νεκρούς. Didi βαρέων κλωναράκι διάλειμμα-Didi μόνο. Εκτιμώντας-

Εστρ

Δεν είχα σκεφτεί αυτό.

Εστρ

Αν σας κολλάει αυτό θα κολλήσει τίποτα.

Εστρ

Αλλά είμαι βαρύτερος από σένα;

Εστρ

Έτσι θα μου πείτε. Δεν ξέρω. Υπάρχει μία ακόμη ευκαιρία. Ή σχεδόν.

Εστρ

Λοιπόν; Τι κάνουμε;

Εστρ

Μην ας κάνουμε τίποτα. Είναι ασφαλέστερο.

Εστρ

Ας περιμένουμε να δούμε τι λέει.

Εστρ

Ποιος;

Εστρ

Γκοντό.

Εστρ

Καλή ιδέα.

Εστρ

Ας περιμένουμε μέχρι γνωρίζουμε πώς ακριβώς βρισκόμαστε.

Εστρ

Από την άλλη πλευρά, θα ήταν καλύτερα να χτυπήσει το σίδερο πριν από την κατάψυξη.

Εστρ

Είμαι περίεργος να ακούσω τι έχει να προσφέρει. Στη συνέχεια, θα το πάρετε ή να το αφήσουν.

Εστρ

Τι ακριβώς έκανε τον ρωτήσουμε για το;

Εστρ

Αν δεν είσαι εκεί;

Εστρ

Δεν μπορώ δεν ακούει.

Εστρ

Αχ. . . Τίποτα πολύ σαφή.

Εστρ

Ένα είδος προσευχής.

Εστρ

Ακριβώς.

Εστρ

Μια ασαφής ικεσία.

Εστρ

Ακριβώς.

Εστρ

Και τι έκανε απαντήσει;

Εστρ

Ότι βλέπαμε.

Εστρ

Ότι δεν μπορούσε να υποσχεθεί τίποτα.

Εστρ

Ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Εστρ

Στην ησυχία του σπιτιού του.

Εστρ

Συμβουλευτείτε την οικογένειά του.

Εστρ

Οι φίλοι του.

Εστρ

Πρακτόρων του.

Εστρ

Ανταποκριτές του.

Εστρ

Τα βιβλία του.

Εστρ

Τραπεζικό λογαριασμό του.

Εστρ

Πριν από τη λήψη απόφασης.

Εστρ

Είναι το φυσιολογικό πράγμα.

Εστρ

Έτσι δεν είναι;

Εστρ

Νομίζω ότι είναι.

Εστρ

Έτσι νομίζω εγώ.

Σιωπή.

Εστρ

( άγχος ) . Κι εμείς;

Εστρ

Με συγχωρείτε σας;

Εστρ

Είπα, Και εμείς;

Εστρ

Δεν καταλαβαίνω.

Εστρ

Από πού ερχόμαστε μέσα;

Εστρ

Ελάτε;

Εστρ

Με το πάσο σας.

Εστρ

Ελάτε; Με τα χέρια και τα γόνατά μας.

Εστρ

Όπως κακή όσο αυτό;

Εστρ

Λατρεία επιθυμεί να διεκδικήσει τα προνόμιά του;

Εστρ

Έχουμε κανένα δικαίωμα πια;

Γέλιο του Βλαντιμίρ, ασφυκτιούν όπως και πριν, λιγότερο το χαμόγελο.

Εστρ

Θα ήθελα να γελάσω, αν δεν απαγορεύεται.

Εστρ

Έχουμε χάσει τα δικαιώματά μας;

Εστρ

( σαφώς ) . Πήραμε απαλλαγούμε από αυτά.

Σιωπή. Θα παραμείνει σε ακινησία, τα χέρια κρέμονται, επικεφαλής βυθίστηκε, κρεμώντας στα γόνατα.

Εστρ

( αδύναμα ) . Δεν είμαστε συνδεδεμένοι; ( Παύση. ) Δεν είμαστε-

Εστρ

Ακούστε!

Ακούν, γκροτέσκο άκαμπτο. #Εστρ

Ακούω τίποτα.

Εστρ

Hsst! ( Ακούν. Εστραγκόν χάσει την ισορροπία του, σχεδόν πέφτει. Ο συμπλέκτες το χέρι του Βλαδίμηρου, ο οποίος totters. Ακούνε, huddled μαζί. ) Ούτε Ι.

Αναστενάζει με ανακούφιση. Θα χαλαρώσετε και να χωρίσουν.

Εστρ

Θα μου έδωσε έναν τρόμο.

Εστρ

Νόμιζα ότι ήταν ο ίδιος.

Εστρ

Ποιος;

Εστρ

Γκοντό.

Εστρ

Pah! Ο άνεμος στα καλάμια.

Εστρ

Θα μπορούσα να έχω ορκιστεί άκουσα φωνές.

Εστρ

Και γιατί να φωνάζουν;

Εστρ

Στο άλογό του.

Σιωπή.

Εστρ

( βίαια ) . Είμαι πεινασμένος!

Εστρ

Θέλετε ένα καρότο;

Εστρ

Είναι ότι όλα εκεί είναι;

Εστρ

Θα ήθελα να έχουν κάποια γογγύλια.

Εστρ

Δώσε μου ένα καρότο. ( Βλαντιμίρ rummages στις τσέπες του, βγάζει ένα γογγύλι και του δίνει να Εστραγκόν που παίρνει ένα δάγκωμα από αυτό. Θυμωμένα. ) Είναι ένα γογγύλι!

Εστρ

Ω συγνώμη! Θα μπορούσα να έχω ορκιστεί ότι ήταν ένα καρότο. ( Ο rummages πάλι στις τσέπες του, βρίσκει τίποτα αλλά γογγύλια. ) γογγύλια όλα αυτά είναι. ( Ο rummages. ) Θα πρέπει να έχετε φάει τον τελευταίο. ( Ο rummages. ) Περιμένετε, το έχω. ( Φέρνει ένα καρότο και να δίνει Εστραγκόν. ) Εκεί, αγαπητέ. #( ο Εστραγκόν σκουπίζει το καρότο στο μανίκι του και αρχίζει να το φάει. ) Κάντε το τελευταίο, αυτό είναι το τέλος τους.

Εστρ

( μάσηση ) . ρώτησα σας κάνω μια ερώτηση.

Εστρ

Αχ.

Εστρ

Μήπως έχετε απαντήσει;

Εστρ

Πώς είναι το καρότο;

Εστρ

Είναι ένα καρότο.

Εστρ

Τόσο το καλύτερο, τόσο το καλύτερο. ( Παύση. ) Τι ήταν αυτό που ήθελες να μάθεις;

Εστρ

Έχω ξεχάσει. ( μασά. ) Αυτό είναι που με ενοχλεί. ( Κοιτάζει το καρότο appreciatively, κρέμεται το δείκτη και τον αντίχειρα. ) Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το καρότο. ( Αυτός είναι χάλια το τέλος της meditatively. ) Α ναι, τώρα θυμάμαι.

Εστρ

Λοιπόν;

Εστρ

( το στόμα του γεμάτο, vacuously ) . Δεν είμαστε συνδεδεμένοι;

Εστρ

Δεν ακούω μια λέξη που λέτε.

Εστρ

( μασά, χελιδόνια ) . ρωτάω αν είμαστε δεμένα.

Εστρ

Οι συνδεδεμένοι;

Εστρ

Ti-ed.

Εστρ

Πώς εννοείτε δεμένα;

Εστρ

Down.

Εστρ

Αλλά σε ποιον; Από ποιον;

Εστρ

Για να το άτομό σας.

Εστρ

Για τον Γκοντό; Δεμένος με τον Γκοντό! Τι ιδέα! Δεν τίθεται θέμα αυτό. ( Παύση. ) Προς το παρόν.

Εστρ

Το όνομά του είναι Γκοντό;

Εστρ

Νομίζω πως ναι.

Εστρ

Θέλετε αυτό. ( Υψώνει τι απομένει από το καρότο με το στέλεχος του φύλλου, θα στριφογυρίζει μπροστά στα μάτια του. ) αστείο, τόσο περισσότερο τρώτε το χειρότερο παίρνει.

Εστρ

Με μένα είναι ακριβώς το αντίθετο.

Εστρ

Με άλλα λόγια;

Εστρ

Παίρνω που χρησιμοποιούνται για τα απορρίματα όσο περνάει ο καιρός.

Εστρ

( μετά από παρατεταμένη σκέψη ) . Είναι το αντίθετο;

Εστρ

Ερώτηση του ταμπεραμέντο.

Εστρ

Από χαρακτήρα.

Εστρ

Τίποτα δεν μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό.

Εστρ

Δεν επιτρέπεται η χρήση αγωνίζονται.

Εστρ

Ένα είναι αυτό που είναι.

Εστρ

Δεν επιτρέπεται η χρήση wriggling.

Εστρ

Το ουσιαστικό δεν αλλάζει.

Εστρ

Τίποτα δεν πρέπει να γίνει. ( Ο proffers τα ερείπια του καρότου για τον Βλαδίμηρο. ) Όπως και να το τελειώσω;

Μια τρομερή κραυγή, κοντά στο χέρι. Εστραγκόν πέφτει το καρότο. Θα παραμείνει σε ακινησία, κάνουν μαζί ένα τότε ξαφνική βιασύνη προς τα φτερά. Εστραγκόν σταματά στα μισά, τρέχει πίσω, μαζεύει το καρότο, τρόφιμα στην τσέπη του, τρέχει για να επανέλθει ο Βλαντιμίρ που τον περιμένει, σταματά και πάλι, τρέχει πίσω, παίρνει την μπότα του, τρέχει για να επανέλθει ο Βλαντιμίρ. Huddled μαζί, τους ώμους καμπούρα, cringing μακριά από την απειλή, που περιμένουν. #Εισάγετε Πότζο και Λάκι. Τυχερός ο Πότζο οδηγεί με τη βοήθεια ενός σχοινιού περάσει γύρω από το λαιμό του, έτσι ώστε Τυχερός είναι ο πρώτος που θα εισάγετε, ακολουθούμενο από το σχοινί το οποίο είναι αρκετά μακρύ για να τον αφήσει να φτάσουν στη μέση της σκηνής πριν εμφανιστεί ο Πότζο. Τυχερός φέρει βαριά τσάντα, ένα πτυσσόμενο σκαμνί, ένα καλάθι πικνίκ και μια χλαίνη, ο Πότζο ένα μαστίγιο.

Πότζο

( εκτός ) . Στις! ( ρωγμή του μαστίγιο. Πότζο εμφανίζεται. Διασχίζουν το στάδιο. Τυχερός περνάει πριν Βλαντιμίρ και Εστραγκόν και εξόδου. Πότζο στη θέα του Βλαντιμίρ και Εστραγκόν σταματά. Οι τεντώνει σχοινί. Πότζο τραντάγματα σε βίαια. ) Επιστροφή!

Θόρυβος από Lucky που με όλες τις αποσκευές του. Βλαντιμίρ και Εστραγκόν στρέφονται προς αυτόν, που επιθυμούν ένα δεύτερο μισό φοβούνται να πάνε για τη βοήθειά του. Βλαντιμίρ κάνει ένα βήμα προς το Λάκι, ο Εστραγκόν τον κρατά πίσω από το μανίκι.

Εστρ

Επιτρέψτε μου να πάνε!

Εστρ

Μείνε εκεί που είσαι!

Πότζο

Να είστε προσεκτικοί! Είναι κακό. ( Βλαντιμίρ και Εστραγκόν στρέφονται προς Πότζο. ) με τους ξένους.

Εστρ

( τόνος ) . Αυτός είναι;

Εστρ

Ποιος;

Εστρ

( προσπαθεί να θυμηθεί το όνομα ) . Er. . .

Εστρ

Γκοντό;

Εστρ

Ναι.

Πότζο

Σας παρουσιάζω τον εαυτό μου: ο Πότζο.

Εστρ

( με Εστραγκόν ) . Καθόλου!

Εστρ

Είπε ο Γκοντό.

Εστρ

Καθόλου!

Εστρ

( δειλά, να Πότζο ) . Δεν είστε κ. Γκοντό, κύριε;

Πότζο

( τρομακτική φωνή ) . Είμαι ο Πότζο! ( σιωπή. ) Πότζο! ( σιωπή. ) Μήπως αυτό το όνομα δεν σημαίνουν τίποτα για σας; ( σιωπή. ) δεν λέω ότι το όνομα δεν σημαίνουν τίποτα για σας;

Βλαντιμίρ και Εστραγκόν κοιταζόμαστε ερωτηματικά.

Εστρ

( προσποιείται για την αναζήτηση ) . Bozzo. . . Bozzo. . .

Εστρ

( ομοίως ) . Πότζο. . . Πότζο. . .

Πότζο

PPPOZZZO!

Εστρ

Αχ! Πότζο. . . επιτρέψτε μου να δείτε. . . Πότζο. . .

Εστρ

Είναι ο Πότζο ή Bozzo;

Εστρ

Πότζο. . . όχι. . . Φοβάμαι πως. . . όχι. . . Δεν φαίνεται να. . .

Πότζο εξελίξεις απειλητικά.

Εστρ

( συμφιλιώνοντας ) . Ήξερα κάποτε μια οικογένεια που ονομάζεται Gozzo. Η μητέρα είχε το χειροκρότημα.

Εστρ

( βιαστικά ) . Δεν είμαστε από αυτά τα μέρη, κύριε.

Πότζο

( παύση ) . Είστε ανθρώπινα όντα κανείς το λιγότερο. ( βάζει τα γυαλιά του. ) Όσον αφορά μπορεί κανείς να δει. ( βγάζει τα γυαλιά του. ) του ίδιου είδους, όπως εγώ. ( Ο ξεσπάει σε ένα τεράστιο γέλιο. ) Από τα ίδια είδη όπως ο Πότζο! Κατασκευασμένο στην εικόνα του Θεού!

Εστρ

Καλά βλέπετε-

Πότζο

( επιτακτικά ) . Ποιος είναι ο Γκοντό;

Εστρ

Γκοντό;

Πότζο

Μου πήρε τον Γκοντό.

Εστρ

Ω, όχι, κύριε, όχι για μια στιγμή, κύριε.

Πότζο

Ποιος είναι αυτός;

Εστρ

Αχ αυτός είναι ένας. . . αυτός είναι ένα είδος γνωριμίας.

Εστρ

Τίποτα από το είδος, τον γνωρίζουμε ελάχιστα.

Εστρ

Αληθινή. . . εμείς δεν τον γνωρίζουμε πολύ καλά. . . αλλά όλοι το ίδιο. . .

Εστρ

Προσωπικά, δεν θα ήξερα καν αν τον που τον είδα.

Πότζο

Μου πήρε γι ‘αυτόν.

Εστρ

( αναδίπλωσης πριν Πότζο ) . Αυτό είναι να πω. . . καταλαβαίνετε. . . το σούρουπο. . . το στέλεχος. . . αναμονής. . . Ομολογώ. . . Φαντάστηκα. . . για ένα δευτερόλεπτο. . .

Πότζο

Αναμονή; Έτσι περίμεναν για αυτόν;

Εστρ

Καλά βλέπετε-

Πότζο

Εδώ; Από τη γη μου;

Εστρ

Εμείς δεν προτίθεται οποιαδήποτε ζημιά.

Εστρ

Θα σήμαινε επίσης.

Πότζο

Ο δρόμος είναι δωρεάν για όλους.

Εστρ

Έτσι είδαμε σε αυτό.

Πότζο

Είναι μια ντροπή. Αλλά υπάρχουν.

Εστρ

Τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε γι ‘αυτό.

Πότζο

( με μεγαλόψυχη χειρονομία ) . Ας πούμε τίποτα περισσότερο γι ‘αυτό. ( τραβά το σχοινί. ) Πάνω γουρούνι! ( Παύση. ) Κάθε φορά που πέφτει αποκοιμιέται. ( τραβά το σχοινί. ) Πάνω γουρούνι! ( Θόρυβος από Lucky σηκωθεί και να πάρει τις αποσκευές του. τραντάγματα Πότζο το σχοινί. ) Επιστροφή! ( Πληκτρολογήστε το Λάκι προς τα πίσω. ) Σταμάτα! ( Τυχερός στάσεις. ) Στροφή! ( Λάκι στροφές. Για Βλαντιμίρ και Εστραγκόν, προσηνώς. ) Κύριοι, Είμαι ευτυχής που σε γνώρισα. ( Πριν από τους δύσπιστους έκφρασης. ) Ναι ναι, ειλικρινά χαρούμενος. ( τραβά το σχοινί. ) Πιο κοντά! ( Τυχερός προκαταβολές. ) Stop! ( Τυχερός στάσεις. ) Ναι, ο δρόμος φαίνεται μεγάλη όταν ένα ταξίδι ολομόναχος για. . . ( αυτός συμβουλεύεται το ρολόι του ). . . Ναι. . . ( που υπολογίζει ). . . ναι, έξι ώρες, αυτό είναι σωστό, έξι ώρες στο τέλος, και ποτέ μια ψυχή στο θέαμα. ( στους τυχερούς. ) παλτό! ( Τυχερά βάζει κάτω το σάκο, προχωρεί, δίνει το παλτό, πηγαίνει πίσω στη θέση του, παίρνει την τσάντα. ) Κρατήστε αυτό! ( ο Πότζο απλώνει το μαστίγιο. Τυχερός εξελίξεις και, και τα δύο χέρια του είναι κατεχόμενη, παίρνει το μαστίγιο στο στόμα του, τότε πηγαίνει πίσω στη θέση του. ο Πότζο αρχίζει να βάλει πάνω στο τρίχωμα του, σταματά. ) παλτό! ( Τυχερά βάζει κάτω το σάκο, το καλάθι και το σκαμνί, βοηθά στην Pozzo με το παλτό του, πηγαίνει πίσω στη θέση του και παίρνει τσάντα, καλάθι και το σκαμνί. ) Οθόνη αφής του φθινοπώρου στον αέρα απόψε. ( ο Πότζο τελειώνει το κούμπωμα μέχρι το παλτό του, σκύβει, επιθεωρεί τον εαυτό του, ισιώνει τα πάνω. ) Μαστίγιο! ( Τυχερός προκαταβολές, σκύβει, ο Πότζο αρπάζει το μαστίγιο από το στόμα του, Lucky, πηγαίνει πίσω στη θέση του. ) Ναι, κύριοι, δεν μπορώ να πάω για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την κοινωνία των συμπαθεί μου ( βάζει τα γυαλιά του και κοιτάζει τον συμπαθεί δύο ) ακόμα και όταν η ομοιότητα είναι ατελής. ( βγάζει τα γυαλιά του. ) σκαμνάκι! ( Τυχερά βάζει κάτω σάκο και καλάθι, προκαταβολές, ανοίγει σκαμνί, το βάζει κάτω, επιστρέφει στη θέση του, παίρνει τσάντα και καλάθι. ) Πιο κοντά! ( Τυχερά βάζει κάτω σάκο και καλάθι, εξελίξεις, κινήσεις σκαμνί, πηγαίνει πίσω στη θέση του, παίρνει τσάντα και καλάθι. Πότζο κάθεται κάτω, τοποθετεί την άκρη του μαστιγίου στο στήθος του Λάκι και σπρώχνει. ) Επιστροφή! ( Λάκι κάνει ένα βήμα πίσω. ) Περαιτέρω! ( Λάκι κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα πίσω. ) Stop! ( Λάκι στάσεις. Για Βλαντιμίρ και Εστραγκόν. ) Γι ‘αυτό, με την άδειά σας, προτείνω να παίζω μαζί σου μια στιγμή, προτού αποτολμήσουν περαιτέρω. Καλάθι! ( Τυχερός εξελίξεις, δίνει το καλάθι, πηγαίνει πίσω στη θέση του. ) Ο καθαρός αέρας διεγείρει την όρεξη κατάκοπος. ( Ανοίγει το καλάθι, βγάζει ένα κομμάτι κοτόπουλο και ένα μπουκάλι κρασί. ) Καλάθι! ( Τυχερός προκαταβολές, σηκώνει το καλάθι και να πηγαίνει πίσω στη θέση του. ) Περαιτέρω! ( Τυχερός παίρνει ένα βήμα πίσω. ) Ο βρωμάει. Happy Days!

Πίνει από το μπουκάλι, το βάζει κάτω και αρχίζει να τρώει. Σιωπή. #Βλαντιμίρ και Εστραγκόν, επιφυλακτικά στην αρχή, μετά πιο τολμηρά, αρχίζουν να κάνουν το γύρο για Lucky, τον έλεγχο πάνω και κάτω. Ο Πότζο τρώει το κοτόπουλο του voraciously, πετάμε τα κόκαλα, αφού τα απαίσια. Τυχερός βυθίσεις αργά, μέχρι τσάντα και καλάθι αφής στο έδαφος, στη συνέχεια, ισιώνει με μια αρχή και αρχίζει να κρεμά και πάλι. Ρυθμός ενός ύπνου στα πόδια του.

Εστρ

Τι να τον στενοχωρεί;

Εστρ

Κοιτάζει κουρασμένος.

Εστρ

Γιατί δεν έβαλε κάτω τις βαλίτσες του;

Εστρ

Πώς μπορώ να ξέρω; ( Θα κλείσει για τον ίδιο. ) Προσοχή!

Εστρ

Πες κάτι για αυτόν.

Εστρ

Κοίτα!

Εστρ

Τι;

Εστρ

( δείχνει ) . λαιμό του!

Εστρ

( κοιτάζοντας το λαιμό ) . δεν βλέπω τίποτα.

Εστρ

Εδώ.

Εστραγκόν πηγαίνει πάνω από δίπλα Βλαντιμίρ.

Εστρ

Αχ λέω!

Εστρ

Μια πληγή τρέχει!

Εστρ

Είναι το σχοινί.

Εστρ

Είναι το τρίψιμο.

Εστρ

Είναι αναπόφευκτο.

Εστρ

Είναι ο κόμβος.

Εστρ

Είναι το γδάρσιμο.

Θα επαναλάβουν την επιθεώρησή τους, κατοικούν στο πρόσωπο.

Εστρ

( απρόθυμα ) . Αυτός δεν είναι κακό που αναζητούν.

Εστρ

( σηκώνοντας τους ώμους του, στραβός πρόσωπο. ) Θα σας το πω έτσι;

Εστρ

Μια σαχλαμάρα θηλυπρεπής.

Εστρ

Κοιτάξτε το σάλι.

Εστρ

Είναι αναπόφευκτο.

Εστρ

Κοιτάξτε το σάλιο.

Εστρ

Ίσως αυτός είναι ένας βλαμμένη.

Εστρ

Ένας ηλίθιος.

Εστρ

( ψάχνει πιο κοντά ) . Μοιάζει με βρογχοκήλη.

Εστρ

( ομοίως ) . Δεν είναι βέβαιο.

Εστρ

Έχει λαχάνιασμα.

Εστρ

Είναι αναπόφευκτο.

Εστρ

Και τα μάτια του!

Εστρ

Τι γίνεται με αυτούς;

Εστρ

Goggling από το κεφάλι του. #Εστρ

Μοιάζει τελευταία πνοή του σε μένα.

Εστρ

Δεν είναι βέβαιο. ( Παύση. ) Κάντε μια ερώτηση.

Εστρ

Θα ότι είναι ένα καλό πράγμα;

Εστρ

Τι κινδυνεύουμε;

Εστρ

( δειλά ) . κύριος. . .

Εστρ

Πιο δυνατά.

Εστρ

( δυνατά ) . κύριος. . .

Πότζο

Αφήστε τον εν ειρήνη! ( Θα γυρίσει προς Πότζο που, αφού τελείωσε το φαγητό, σκουπίζει το στόμα του με το πίσω μέρος του χεριού του. ), δεν βλέπεις ότι θέλει να ξεκουραστεί; Καλάθι! ( Χτυπά έναν αγώνα και αρχίζει να ανάβει την πίπα του. Εστραγκόν βλέπει τα κόκαλα κοτόπουλου στο έδαφος και τους κοιτάζει άπληστα. τόσο τυχερός δεν μετακινείται ο Πότζο πετά το ματς μακριά θυμωμένα και τραβά το σχοινί. ) Καλάθι! ( Λάκι ξεκινά, σχεδόν πέφτει, ανακτά τις αισθήσεις, τις προτάσεις του, βάζει το μπουκάλι στο καλάθι και πηγαίνει πίσω στη θέση του. Εστραγκόν κοιτά στα οστά. Πότζο χτυπά μια άλλη αντιστοιχία, και τα φώτα πίπα. ) Τι μπορείτε να περιμένετε, δεν είναι του δουλειά. ( Βγάζει στο σωλήνα του, απλώνει τα πόδια του. ) Αχ! Αυτό είναι καλύτερο.

Εστρ

( δειλά ) . Παρακαλώ κύριε. . .

Πότζο

Τι είναι αυτό, καλέ μου άνθρωπε;

Εστρ

Er. . . τελειώσετε με το αρχείο. . . er. . . δεν χρειάζεται το. . . er. . . οστά, κύριε;

Εστρ

( σκανδαλίζονται ) . Μπορείτε δεν θα μπορούσε να περιμένει;

Πότζο

Όχι, όχι, καλά κάνει να ρωτήσω. Χρειάζομαι τα οστά; ( Τους αναποδογυρίζει με το τέλος του μαστιγίου του. ) Όχι, προσωπικά δεν τα χρειάζονται πια. ( ο Εστραγκόν κάνει ένα βήμα προς τα οστά. ), όμως. . . ( ο Εστραγκόν σταματά ). . . αλλά στη θεωρία τα οστά πηγαίνουν στον μεταφορέα. Είναι κατά συνέπεια το ένα να ρωτήσω. ( ο Εστραγκόν στρέφεται προς το Λάκι, διστάζει. ) Άντε, πάμε για, μη φοβάσαι, να του ζητήσω, θα σου πει.

Εστραγκόν πηγαίνει προς το Λάκι, σταματά μπροστά του.

Εστρ

Ο κύριος. . . με συγχωρείτε, κύριε. . .

Πότζο

Είστε να μιλήσει, γουρούνι! Απάντηση! ( Για να Εστραγκόν. ) τον Δοκιμάστε ξανά.

Εστρ

Με συγχωρείτε, κύριε, τα οστά, δεν θα θέλουν τα οστά;

Τυχερός φαίνεται μεγάλη σε Εστραγκόν.

Πότζο

( αγαλλίασε ) . Ο κύριος! ( Τυχερά σκύβει το κεφάλι του. ) Απάντηση! Μην τα θέλετε ή δεν μπορείτε; ( σιωπή του Lucky. Για Εστραγκόν. ) Είναι δική σας. ( ο Εστραγκόν κάνει ένα βελάκι στα οστά, τους παίρνει και αρχίζει να τα ροκανίζει. ) δεν μου αρέσει. Δεν έχω τον γνωστό ότι αρνήθηκε πριν από ένα κόκαλο. ( Κοιτάζει με αγωνία στο Lucky. ) Νίκαια επιχειρήσεις που θα ήταν αν αρρώστησε για μένα!

Ο εισπνοών σε πίπα.

Εστρ

( εκρήγνυται ) . Πρόκειται για ένα σκάνδαλο!

Σιωπή. Εμβρόντητοι, Εστραγκόν σταματά ροκάνισμα, κοιτάζει ο Πότζο και Βλαντιμίρ τη σειρά. Πότζο εξωτερικά ήρεμη. Βλαντιμίρ αμηχανία.

Πότζο

( Για Βλαντιμίρ ) . Είστε υπαινίσσεται κάτι συγκεκριμένο;

Εστρ

( με τραύλισμα αποφασιστική ) . Για τη θεραπεία άνθρωπο. . . ( χειρονομία προς το Λάκι ). . . αρέσει αυτό. . . Νομίζω ότι. . . όχι. . . ένα ανθρώπινο ον. . . όχι. . . είναι ένα σκάνδαλο!

Εστρ

( να μην πάνε πίσω ) . ντροπή!

Εκείνος συνεχίζει ροκάνισμα του.

Πότζο

Είστε σοβαρή. ( Για τον Βλαδίμηρο. ) ποια ηλικία είστε, αν δεν είναι μια αγενής ερώτηση; ( σιωπή. ) Εξήντα; Εβδομήντα; ( Για να Εστραγκόν. ) ποια ηλικία θα λέγατε ότι ήταν;

Εστρ

Έντεκα.

Πότζο

Είμαι θράσος. ( Ο χτυπά έξω σωλήνα του κατά το μαστίγιο, σηκώνεται. ) θα πρέπει να πάρει επάνω. Σας ευχαριστούμε για την κοινωνία σας. ( Σκέφτεται. ) Εκτός κι αν καπνίσω άλλο σωλήνα πριν πάω. Τι λέτε; ( Λένε τίποτα. ) Αχ είμαι μόνο ένας μικρός καπνιστής, ένας πολύ μικρός καπνιστής, δεν είμαι στην συνήθεια του καπνίσματος δύο σωλήνες το ένα πάνω στο άλλο, το κάνει ( το χέρι στην καρδιά, αναστενάζοντας ) την καρδιά μου να πάνε pit-a-pat. ( σιωπή. ) Είναι η νικοτίνη, μία απορροφά παρά τις προφυλάξεις του. ( Στεναγμών. ) Ξέρεις πως είναι. ( σιωπή. ) Αλλά ίσως δεν καπνίζει; Ναι; Όχι; Είναι άνευ σημασίας. ( σιωπή. ) Αλλά πώς είμαι εγώ να καθίσω τώρα, χωρίς επιτήδευση, τώρα που έχουν αυξηθεί; Χωρίς να εμφανίζονται-πώς να το πω-χωρίς να φαίνεται να χωλαίνει. ( Για τον Βλαδίμηρο. ) ζητώ συγγνώμη; ( σιωπή. ) Ίσως δεν έχετε μιλήσει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *