ΟΡΝΙΘΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ -ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ-ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ-ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗΣ

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΟΡΝΙΘΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου: Γιάννης Κακλέας, Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις, Σκηνικά:Μανόλης Παντελιδάκης, Κοστούμια: Βάλια Μαργαρίτη/Μανόλης Παντελιδάκης, Χορογραφίες: Κυριάκος Κοσμίδης, Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος, Μουσική επιμέλεια/διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης

Εισιτήρια προπωλούνται στον ΙΑΝΟ, Αριστοτέλους 7 για τις παραστάσεις:
27 & 28/7 ΚΑΒΑΛΑ-ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
30 & 31/7 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
1/8 ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ- ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Σωκράτης Πατσίκας, Αγορίτσα Οικονόμου, Σταύρος Σιόλας, Μάρα Βλαχάκη, Προκόπης Αγαθοκλέους.

ΧΟΡΕΥΟΥΝ: Ivan Svitailo, Σοφία Μιχαήλ, Alain Rivero

ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ: Σταύρος Σιόλας

Ένα ταξίδι στην επιθυμία για ένα κόσμο ελεύθερο , ένα κόσμο δίκαιο, με αίτημα την Ευτυχία είναι οι « Όρνιθες » του Αριστοφάνη. Ο μεγάλος αυτός σατιρικός ποιητής μας διηγείται μια ιστορία ανατροπής μιας κοινωνίας διεφθαρμένης, παρακμιακής , μιας κοινωνίας που υποβαθμίζει την επιθυμία για Ζωή , σε αγωνιώδη προσπάθεια για Επιβίωση. Οι «Όρνιθες» είναι ένα κείμενο πολιτικό και ταυτόχρονα μια ποιητική παραβολή που καυτηριάζει ένα κόσμο απάνθρωπο και ονειρεύεται «μια κοινωνία πουλιών» , δηλαδή μια κοινωνία με φαντασία, που υιοθετεί τις Αρχετυπικές αξίες του Δικαίου , της Αξιοκρατίας και της Διαρκούς Κίνησης. Μια κοινωνία που μπορεί να φαντάζει απραγματοποίητη αλλά που ο Άνθρωπος αν σταματήσει να την επιθυμεί κινδυνεύει με αφανισμό. Οι «Όρνιθες» είναι ένα έργο τόσο σύγχρονο όσο και η ανάγκη του ανθρώπου να πετάξει πάνω από τις ατομικές και κοινωνικές δεσμεύσεις του και να δημιουργήσει μια «άλλη» κοινωνία , χωρίς υποκρισία , φόβο , καταστροφική μανία και κοινωνική αδικία. Ουτοπικό; Από εμάς εξαρτάται!
Γιάννης Κακλέας
Σκηνοθέτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *