ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ JEREVAN TRIO Νέοι Βραβευμένοι Μουσικοί από την Ολλανδία Ο.Μ.Μ.Θ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ”ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ’

ΔΙΑΦΟΡΑ
Υ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

JEREVAN TRIO
Νέοι Βραβευμένοι Μουσικοί από την Ολλανδία

Ο.Μ.Μ.Θ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ”ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ”

Gian Carlo MenottiΤρίο για κλαρινέτο, βιολί και πιάνο                     
Ludwig van Beethoven«Romance» Αρ. 2, έργο 50 σε Φα μείζονα Wolfgang Amadeus MozartΚοντσέρτο για κλαρινέτο KV 622 σε Λα μείζονα (Allegro)
Sergei ProkofievΣονάτα για πιάνο Αρ. 3, έργο 28 σε Λα ελάσσονα          
Bernhard Henrik CrusellΚοντσέρτο για κλαρινέτο Αρ. 2, έργο 5 σε Φα ελάσσονα (Rondo)
César FranckΣονάτα για βιολί σε Λα μείζονα (Allegretto poco mosso)  
Sergei RachmaninovΠρελούδιο σε Σολ ελάσσονα
Alexander ArutiunianΣουίτα για κλαρινέτο, βιολί και πιάνο (Introduction/Scherzo/Dialog/Final)
Η Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Αθήνα με την ευγενική χορηγία του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου, διοργανώνει επί σειρά ετών συναυλίες νέων μουσικών ταλέντων του Ολλανδικού Ιδρύματος “Πριγκίπισσα Χριστίνα”.
Το Ίδρυμα διατηρεί επαφή με όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ολλανδίας, βοηθώντας τους νέους να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να βρουν το δρόμο τους στον επαγγελματικό κόσμο της μουσικής. Παροτρύνει επίσης νέους μουσικούς ηλικίας 12-19 ετών να συμμετάσχουν στον Εθνικό Διαγωνισμό Μουσικής που διοργανώνει σε ετήσια βάση, μέσω του οποίου τα νέα ταλέντα αναδεικνύονται και βραβεύονται με ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών βραβείων.
Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος είναι και η διοργάνωση συναυλιών για τους επιτυχόντες των Διαγωνισμών, τόσο στην Ολλανδία όσο και στο εξωτερικό. Περισσότερες από 200 τέτοιες συναυλίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, ως επί το πλείστον με τη συνεργασία των Ολλανδικών Πρεσβειών και των τοπικών φορέων. Επιλεγμένες ομάδες ταλαντούχων μουσικών έχουν δώσει συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε άλλες κεντρικές αίθουσες σε Αθήνα, Βόλο, Πρέβεζα, Ιωάννινα και, φέτος, και στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης, με το Jerevan Trio.
Οι τρεις νέοι μουσικοί που αποτελούν το Jerevan Trio συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Fontys Conservatorium της πόλης Tilburg, στην Ολλανδία. Ο προκριματικός γύρος του Διαγωνισμού “Πριγκίπισσα Χριστίνα” στο Μάαστριχτ, όπου κέρδισαν το Β’ Βραβείο, ήταν ταυτόχρονα και η πρώτη τους κοινή δημόσια εμφάνιση.
Jerevan Trio
Janneke SteinmannκλαρινέτοLinde VerjansβιολίFloris van Dam, πιάνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *