ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ALEΧΑΝDER ROCK OPERA ΣΤΟ STAGE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Η καινούρια ροκ όπερα «Alexander» σε πρώτη εκτέλεση, ξεκινάει την πορεία της στη Θεσσαλονίκη στο STAGE

«ALEXANDER» ROCK OPERA
Μουσική: Κώστας Αθυρίδης
Λιμπρέτο: Penny Turner

Η καινούρια ροκ όπερα «Alexander» σε πρώτη εκτέλεση, ξεκινάει την πορεία της στη Θεσσαλονίκη, φέτος που η πόλη γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της. Το έργο είναι αποτέλεσμα μιας αγγλο-ελληνικής συνεργασίας, όπου τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης Κώστας Αθυρίδης και το λιμπρέτο στα αγγλικά η λογοτέχνης/ιστορικός Penny Turner.

Η όπερα στοχεύει, με σύγχρονο ήχο και μουσική, να μας φέρει κοντά στη μαγεία, στο όνειρο και στην ανθρώπινη φύση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενός των Μεγαλυτέρων της παγκόσμιας ιστορίας. Παρουσιάζεται από την καλλιτεχνική ομάδα EPOPSIS(στην οποία συμμετέχουν μουσικοί και τραγουδιστές της ροκ σκηνής της Θεσσαλονίκης), σε μια δίωρη μουσικοθεατρική παράσταση, με ζωντανή ορχήστρα 14 μουσικών και 40 ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στη μουσική σκηνή Stage (26ης Οκτωβρίου 27, περιοχή Σφαγεία) στις 9,10,11 και 15,16,17,18 Νοεμβρίου 2012. Προσεύλεση κοινού στις 20:00, ώρα έναρξης παραστάσεων στις 20:30.

Προπώληση εισιτηρίων: θα ξεκινήσει από 15 Οκτωβρίου 2012 στο βιβλιοπωλείο Ιανός(Αριστοτέλους).

Συντελεστές:
Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Αθυρίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Απόστολος Βέττας, τις χορογραφίες η Άσπα Φούτση, σύμβουλος σκηνοθεσίας ο Αλέξανδρος Ευκλείδης, τον ήχο ο Γιάννης Μαυρίδης (Cue Productions), τα φώτα οι Κέλλυ Εφραιμίδου και Ελίζα Αλεξανδροπούλου, στην ενορχήστρωση- διεύθυνση ορχήστρας ο Κώστας Τζούνης, στη διεύθυνση παραγωγής και stage manager η Βίκη Αλεξάκη και στην διοργάνωση παραγωγής η SOLDOUT(managing music events).
Το ρόλο του Αλέξανδρου ενσαρκώνει ο Δημήτρης Τικτόπουλος, της Λανίκης και της Ιέρειας η Ρούλα Μανισσάνου, του Ηφαιστείωνα ο Νικίας Φονταράς, του Φίλιππου ο Αποστόλης Ψυχράμης, της Ολυμπιάδας η Χαρίκλεια Χατζησαββίδου, της Κλειούς η Γεωργία Βεληβασάκη, της Ρωξάνης η Ραχήλ Τσελεπίδου, της Πυθίας ο Δημήτρης Κυανίδης, του Αρίστανδρου ο Γιώργος Ξυπολιτάς, του Αντύπα ο Stephan Schwerdtfeger, του Κλείτου ο Γιάννης Κυρατσός, των στρατηγών οι: Γιώργος Φωκάς, Θωμάς Βλιαγκόφτης και Ντίνος Ψυχογιός, της Θαΐδας η Αρετή Βαλαβανοπούλου και της Καμπάσπης η Νόνικα Μαλκουτζή.
Το καστ συμπληρώνεται από ένα σύνολο νέων τραγουδιστών και ηθοποιών της πόλης μας και μέλη της χορευτικής ομάδας της σχολής χορού «Άσπα Φούτση».

Βιβλίο με 2xCD
Το βιβλίο(που περιέχει 2xCD) με την μουσική της ροκ όπερα “Alexander”, θα κυκλοφορήσει σε έκδοση Polytropon (Κομνηνών 2, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, τηλ.2310 410658) την 1η Νοεμβρίου 2012, θα περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο(script) στα αγγλικά, της Penny Turner, καθώς και μετάφραση/απόδοση της Γεωργίας Βεληβασάκη στα ελληνικά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site μας
www.alexander-rockopera.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
e-mail: info@alexander-rockopera.gr

www.polytropon.gr e-mail: studio@polytropon.gr
Κομνηνών 2.Καλαμαριά 55131 , Θεσσαλονίκη,
Τηλ: 2310 410658, 2310 415098
Φαξ: 2310 415098

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *