ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΠΠΟ ΓΡΑΨΑ -Σ ΑΝΑΖΗΤΩ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΙΑΦΟΡΑ
Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στο τιμητικό αφιέρωμα στο Φίλιππο Γράψα με τίτλο:
Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη τιμά το στιχουργό της Φίλιππο Γράψα

Η εκδήλωση, που εντάσσεται στις Φθινοπωρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών 2013, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 και ώρα19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27).

Για το έργο του θα μιλήσουν οι Μένη Λυσαρίδου, πρόεδρος του Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας και η συγγραφέας Μαρία Κουγιουμτζή.
Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τους:
Ντίνα Παπαϊωάννου, τραγούδι
Ιωάννης Λάκης, τραγούδι-πιάνο
Βαγγέλης Στοΐδης, κιθάρα και
Σωτήρης Κοτόπουλος, μπουζούκι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 2310 374808
Λίγα λόγια για το Φίλιππο Γράψα:
Γεννήθηκε από πατέρα Λευκαδίτη , τον Άι Γιώργη του όπως λέει στο ομώνυμο τραγούδι η Μαριώ και μάνα Θεσσαλονικιά. Από μικρός λάτρευε την ποίηση και κρυφά σκάρωνε στιχάκια. Την δεκαετία του ’80, ασχολήθηκε συστηματικά με τον στίχο . Τότε γεννήθηκε ο «στιχουργός» Φίλιππος Γράψας και βγήκαν οι πρώτοι δίσκοι με δικά του τραγούδια. Καθοριστική, για να ξεκινήσει καριέρα στιχουργού, ήταν η συνάντησή του με τον Μάνο Χατζηδάκι, το 1982. Ήταν ο πρώτος που διάβασε το “Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη ξημερώματα” και τον ενθάρρυνε να συνεχίσει την στιχουργία λέγοντάς του ” Αυτό που έγραψες είναι σαν να έγραψες τα πάντα!”. Τον σημαντικότερο βέβαια ρόλο στην πορεία του έπαιξε ο Μάριος Τόκας που το μελοποίησε. Μας έχει χαρίσει πάνω από 140 τραγούδια, τραγούδια σταθμούς στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες και τραγουδιστές που του χάρισαν επιτυχίες και τον βοήθησαν να αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στις καρδιές και στις σκέψεις μας. Ζει πάντα στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του και εξακολουθεί να προσφέρει στα κοινά της πόλης με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *