Θεραπεία μέσω των εικαστικών τεχνών – Art Therapy Εισηγήτρια: Ιωάννα Κιλίμη, ζωγράφος, Art Therapist MA.AT

ΔΙΑΦΟΡΑ
“ART THERAPY”  

με την Ιωάννα Κιλίμη, ζωγράφο, Art Therapist MA.AT

Ανιχνεύοντας το μαργαριτάρι της Ύπαρξης στο κέλυφος της Ανατροπής

Θεραπεία μέσω των εικαστικών τεχνών – Art Therapy

Εισηγήτρια: Ιωάννα Κιλίμη, ζωγράφος, Art Therapist
 MA.AT

Αθήνα 30 Νοεμβρίου –  1 Δεκεμβρίου 2013
Stratos Vassilikos, Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα, στάση μετρό: Μεγάρο Μουσικής.

 

Στο σεμινάριο αυτό θα εξερευνήσουμε την ευεργετική συνύπαρξη της Τέχνης (Εικαστικές Τέχνες) με την Επιστήμη (Ψυχολογία, Ψυχιατρική).
Η θεραπεία μέσω των Εικαστικών Τεχνών, διεθνώς γνωστή ως Art Therapy, είναι μια αυτόνομη μορφή ψυχοθεραπείας, η οποία εφαρμόζεται και επικουρικά πλαισιώνοντας νοσοκομειακές και ψυχιατρικές μονάδες αλλά και ιδιωτικούς χώρους θεραπείας και συμβουλευτικής.
Στο κατώφλι του 21ου αιώνα, η θεραπευτική δύναμη της Τέχνης, μπορεί να πάρει ποικίλες μορφές εφαρμογής και να αγκαλιάσει τα καινούργια δεδομένα της εποχής μας προσφέροντας ανακούφιση, εκτόνωση και συγκίνηση. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος καλλιτέχνης για να εκφραστεί εικαστικά.
Στα όνειρα μας, είμαστε όλοι δημιουργοί θαυμαστών και παράδοξων παραστάσεων.
Θα γνωρίσουμε τις δυναμικές ιδιότητες των εικαστικών υλικών και επιφανειών, στην ιστορική τους διαδρομή μέσα απο την Ιστορία της Τέχνης αλλά και τα αποκαλυπτικά μονοπάτια αξιοποίησης τους σε χώρους θεραπευτικούς (ιδρύματα, νοσοκομεία, άσυλα).
Η Τέχνη αναδεικνύει, ενδυναμώνει, συνθέτει, εξυμνεί, εξυψώνει. Η επαφή με τον δημιουργικό μας Εαυτό, είναι στην εποχή μας μια επαναστατική πράξη αγάπης και αυτογνωσίας, η οποία επιτρέπει να αναδυθεί ο άγνωστος εσωτερικός θησαυρός, το “Μαργαριτάρι της Ύπαρξης” μας. Στην Τέχνη όλα είναι δυνατά.

Το σεμινάριο είναι θεωρητικό και βιωματικό. Θα δοθεί πλούσια βιβλιογραφία. 

Σάββατο: 30 Νοεμβρίου 2013, 18:00-20:00, Θεωρητικό μέρος.
Συμμετοχή: 30 ευρώ κατ’άτομο.  
Κυριακή: 1 Δεκεμβρίου 2013, (2 ξεχωριστές ομάδες) 11:00-13:30  &  15:00-17:30, Βιωματικό μέρος.
Συμμετοχή: 40 ευρώ κατ’άτομο.
Συμμετοχή και για τις δυο ημέρες: 60 ευρώ κατ’άτομο
Φοιτητές &  σωματεία: 55 ευρώ κατ’άτομο
Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε μια απο τις δυο ημέρες.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Θεοδώρα Παπαντωνάκη, +30 6936 527 527, info@better-world.gr,http://www.better-world.gr

Ομιλία της κας Ιωάννας Κιλίμη στην “Ημερίδα της ICOM-CECA 2013 – International Commitee of Museums-Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων,Ελληνικό τμήμα θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου, 9:30 π.μ. με θέμα: με θέμα
“Εκπαιδευτικές δράσεις για ειδικές κοινωνικές ομάδες”
Περισσότερα εδώ: http://www.better-world.gr/el/info/news/item/38-omilia-ioannas-kilimi-mouseio.html

Περισσότερα για την Art Therapy- Θεραπεία μέσω των εικαστικών τεχνών διαβάστε εδώ:  http://www.better-world.gr/el/methods/eikastika.html

 Η Ιωάννα Κιλίμη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. της Φλωρεντίας στην Ιταλία όπου έζησε και εργάσθηκε ως ζωγράφος και ως μουσικός για 10 χρόνια.
Το 1994, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην ειδικότητα της ψυχοθεραπείας μέσω των εικαστικών τεχνών (Art Therapy) στο Πανεπιστήμιο
«The School of the Art Institure of Chicago» της Αμερικής, με υποτροφία και τιμητική διάκριση. Παρουσίασε έργα της στο Ελληνικό μουσείο του Σικάγου.
Από το 1995 μέσα από Συμπόσια, Συνέδρια, Σεμινάρια και Δημοσιεύσεις κάνει γνωστή την Art Therapy στην Ελλάδα.
Έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα Τ.Ε.Ι. Αθηνών, την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, το Μουσείο Μείζονος Ελληνισμού, το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», τον Ξενώνα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», το Μουσείο Ηρακλειδών, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, την Οικεία Αγγέλου και Λητώς Κατακουζηνού, την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, κ.α.
Διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Ιδιωτική Εκπαίδευση. Στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών έχει ξεκινήσει, από το 2007, ένα πιλοτικό πρόγραμμα στολισμού νοσοκομείων της Αθήνας με έργα μαθητών του Γυμνασίου.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *