Το Βερολίνο αποκτά Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου! HELLAS FILMBOX BERLIN

ΔΙΑΦΟΡΑ

Το Βερολίνο αποκτά Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου!Το HELLAS FILMBOX BERLIN ιδρύθηκε την άνοιξη του 2015,
με στόχο να φέρει σε επαφή το γερμανικό κοινό 
με τη σύγχρονη κινηματογραφική σκηνή της Ελλάδας 
και πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 21 και 24 Ιανουαρίου 2016 στο Babylon, 
έναν από τους παλαιότερους και πλέον ιστορικούς κινηματογράφους του ανατολικού Βερολίνου. 
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Συλλόγου που 
αποτελεί μια σύμπραξη Γερμανών, Ελλήνων και ελληνικών φορέων της πόλης.

Ειπαν για το  HELLAS FILM BOX BERLIN:

·       «Πιστεύω ότι το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο θα αποτελέσει
ένα σημαντικό βήμα για την αποκάλυψη στο γερμανικό κοινό της πραγματικής Ελλάδας»
Αθήνα, 23.7.2015 Μίκης Θεοδωράκης
·       «Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ HELLAS FILMBOX BERLIN που διοργανώνεται στο Βερολίνο από τον νεοσύστατο Ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Σύνδεσμο «Deutsch-Griechische Kulturassoziation e.V.» θα καταδείξει στο γερμανικό κοινό τη δημιουργικότητα των Ελλήνων κινηματογραφιστών και συγχρόνως θα αποτελέσει αφορμή βαθύτερης γνωριμίας με τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική έκφραση και πραγματικότητα.
Ελπίζω και εύχομαι να προωθηθούν κι άλλες εκδηλώσεις που να συμπεριλαμβάνουν ολους τους τομείς της τέχνης: το θέατρο, τα εικαστικά, τη λογοτεχνία, τη μουσική και το τραγούδι.
Η τέχνη ενώνει τους λαούς και καταδεικνύει τη βαθύτερη αλήθεια τους. Είναι γι αυτό το ισχυρότερο μέσο ουσιαστικής γνωριμίας μεταξύ τους. Εύχομαι κάθε επιτυχία στον Ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Σύνδεσμο «Deutsch-Griechische Kulturassoziatione.V.» και συγχαίρω τους διοργανωτές του Ελληνικού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ HELLAS FILMBOX BERLIN. Είναι προφανές ότι είμαι στη διάθεσή τους για κάθε συμπαράσταση αλλα και συμμετοχή στους σκοπούς της οργάνωσης ελληνογερμανικής φιλίας».                                                          Μαρία Φαραντούρη

·       «Η σποραδική προβολή Ελληνικών ταινιών στην γερμανική πρωτεύουσα προκαλούσε πάντα το ενδιαφέρον των σινεφίλ, οι οποίοι μετά τον κακογιαννικό εξωστρεφή Ζορμπά, είχαν γνωρίσει μόνο τα αγγελοπουλικά χειμερινά τοπία. Όμως, μετά το τελευταίο εξάμηνο διαπραγματεύσεων, ένας θεσμός όπως το HELLAS FILM BOX BERLIN είναι πλέον μία -προαπαιτούμενη θα έλεγα- αναγκαιότητα, η οποία θα προσελκύσει και τον ταλαιπωρημένο από στερεότυπα μέσο Γερμανό -Normalverbraucher-, o οποίος δεν είχε  την ευκαιρία να παρακολουθήσει το GREEK WEIRD WAVE CINEMA και να κατανοήσει μερικά άγνωστα γι αυτόν ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά της φυλής». 
Νίκος Περάκης, σκηνοθέτης

-       «Η ελλιπής γνώση ή και η πλήρης άγνοια της γερμανικής κοινής γνώμης για την ελληνική τραγωδία, είναι μια βασική αιτία για την στάση που κράτησε πρόσφατα η κυβέρνηση της Γερμανίας. Ελπίζω το HELLAS FILMBOX BERLIN να αποτελέσει αντίβαρο στην παραπληροφόρηση, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της αληθείας”.
Στέλιος Κούλογλου, Ευρωβουλευτής, σκηνοθέτης
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *