Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έδωσε Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγραμματισμού ‘Ιανουάριος-Ιούνιος 2018’

ΔΙΑΦΟΡΑ


-
“Είναι μεγάλη μου επιθυμία να χτιστεί μία καλή βάση,
να ξεκινήσουμε ένα εκπαιδευτικό έργο στοχευμένο για όλες τις ηλικίες,
έτσι ώστε να γνωρίσουμε τη συμφωνική μουσική,
να γνωρίσουμε την Κ.Ο.Θ. και τους ανθρώπους της ορχήστρας”.

Ζωή Τσόκανου, διευθύντρια Κ.Ο.Θ.Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’ η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγραμματισμού της Κ.Ο.Θ. για το πρώτο εξάμηνο του 2018, παρουσία εκπροσώπων του Τύπου, συνεργαζόμενων με την Κ.Ο.Θ. φορέων και συνδρομητών της ορχήστρας.

-  -
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το κουαρτέτο εγχόρδων xPause, που αποτελείται από τους μουσικούς της Κ.Ο.Θ. Χριστίνα Λαζαρίδου, Μικέλ Μιχαηλίδη, Αθανάσιο Σουργκούνη και Γιάννη Στέφο και ερμήνευσε Ντεμπυσύ, ενόψει των σχετικών αφιερωμάτων της Κ.Ο.Θ. στο πλαίσιο του Έτους Ντεμπυσύ.

-
 
Ο πρόεδρος του Ε.Τ.Ο.Σ. της Κ.Ο.Θ. κ. Ούβε Μάτσκε ανέλυσε την οικονομική κατάσταση του οργανισμού και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και στα θέματα που λύνονται στο οικονομικό και διοικητικό επίπεδο, ευχαριστώντας παράλληλα τους χορηγούς της Κ.Ο.Θ., αλλά και τη διεύθυνση και τους εργαζομένους της, που μέσα σε αυτές τις πιεστικές οικονομικά συνθήκες καταφέρνουν και υλοποιούν καλλιτεχνικούς προγραμματισμούς αυτού του επιπέδου.

-
 
Η διευθύντρια της Κ.Ο.Θ., Ζωή Τσόκανου, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, κάθησε στο πιάνο μαζί με την Κορυφαία Α’ της Κ.Ο.Θ. στο πιάνο Μαριλένα Λιακοπούλου και ερμήνευσαν μαζί δύο αποσπάσματα από το ‘West Side Story’, προλογίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά Λέοναρντ Μπερνστάιν, στο πλαίσιο του Έτους Μπερνστάιν.

-  -

Στη συνέχεια η κ. Τσόκανου ανέλυσε τους βασικούς άξονες του νέου προγράμματος, στεκούμενη στα αφιερώματα στους παραπάνω συνθέτες, στο πρόγραμμα μπαρόκ με τον Maurice Steger και στην Πασχαλινή συναυλία, που όπως είπε θα ‘ταξιδέψει’ και σε μία όμορφη πόλη, ενώ έκανε ειδική μνεία στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα της Κ.Ο.Θ.. Τέλος, χαρακτήρισε ως κορυφαία στιγμή της σεζόν τη σύμπραξη με τον Murray Perahia, για την ‘Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

-

Σε αυτό το σημείο κλήθηκαν στο πάνελ ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Λαζαρίδης, που μίλησαν για τη σπουδαιότητα της παρουσίας αυτού του σπουδαίου σολίστα στην πόλη μας, από την οποία κατάγεται η οικογένειά του, ενώ ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε και στις λοιπές συνεργασίες μεταξύ Κ.Ο.Θ. και Ο.Μ.Μ.Θ..

-
 
Μετά από ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο από τους φοιτητές της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. σχετικό με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Πάμε ΟΡΧΗΣΤΡΑ!’, ο σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής κ. Γιάννης Ρήγας και η συγγραφέας κ. Λίζα Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκαν στα φετινά εκπαιδευτικά προγράμματα της Κ.Ο.Θ.. Η συμφωνική κωμωδία της κ. Κωνσταντοπούλου ‘Πάμε ΟΡΧΗΣΤΡΑ!’ απευθύνεται σε παιδιά και νέους 9-15 ετών και θα ενώσει επί σκηνής τους μουσικούς της Κ.Ο.Θ. με τους τριτοετείς φοιτητές της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε., ενώ η ‘Παιδική Γωνιά’ είναι ένα πρόγραμμα για παιδιά 4-9 ετών, που συνδυάζει τη μουσική του Ντεμπυσύ, με το παραμύθι ‘Το Χελωνοτσούκαλο’ της κ. Κωνσταντοπούλου και τα εικαστικά του κ. Σωτήρη Πανουσάκη, σε αφήγηση Ιωάννας Γεωργαντά.

-   -
 
Η εκδήλωση έκλεισε όπως ακριβώς ξεκίνησε με το κουαρτέτο εγχόρδων xPause να ερμηνεύει ένα ακόμη έργο του Ντεμπυσύ.

-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *