Ένας μαγικός Ερωτόκριτος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης : Μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή

ΔΙΑΦΟΡΑ
ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΣ
 Ερωτόκριτος: Μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
η Άποψη του GR 
GREGORY GRIGORAS
Την Πέμπτη το βράδυ πήγα να δω την πρόβα τζενεράλε στο Μ1 Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
 Από τους ελάχιστους καλεσμένους αυτής της βραδιάς και από τους πρώτους τυχερούς όπως αποδείχθηκε τελικά.
Αφού ζήσαμε την μαγεία της από σκηνής προετοιμασίας της έναρξης, ξεκίνησε η μουσική να παίζει τις πρώτες νότες.
 Άκουσμα ευχάριστο και αρχίζει το Θέαμα που θα αποδειχθεί Υπερθέαμα.
 Το φωνητικό σύνολο επί σκηνής έχει πάρει την θέση του και ο χειριστής της κάμερας ( αναγκαία και έξυπνη λύση του Κωνσταντίνου Ρήγου για να βοηθήσει τους θεατές να δουν λεπτομέρειες στην μεγάλη αίθουσα από όλες τις μακρινές αλλά και κοντινές αποστάσεις ).
Εκεί μετά τις δύο πρώτες σειρές των στίχων από το λιμπρέτο νιώθεις σαν κάτι να σε αρπάζει και να σε τραβάει προς την σκηνή, δεν θες να χάσεις λέξη και σε βοηθάει η ορθότατη σκέψη να υπάρχει το λιμπρέτο σε υπέρτιτλους πάνω από την σκηνή.
Η Μαγεία ξεκινάει με την άψογη συγχρονικότητα των ερμηνευτών και το άκουσμα να σου διηγείται το ήδη γνωστό σου έργο αλλά είναι σαν να το ακούς για πρώτη φορά.
Πρωταγωνιστές επί σκηνής όλοι τους από την αρχή και με την κάμερα να σου προβάλει τις λεπτομέρειες που χάνεις από την απόσταση που μεσολαβεί με την σκηνή άρα λυτρωτική η λύση.
 Όλοι μαζί μα και χώρια να τους ακούς είναι ένα σύνολο που σε καθηλώνει και δεν μπορείς να ξεφύγεις ούτε κλάσμα του δευτερολέπτου.
 Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος) Μαρίνα Σάττι (Αρετούσα) Γκωτιέ Βελισσάρης (Πολύδωρος) Ιωάννα Φόρτη (Νένα) Κωστής Μαυρογένης (Ρήγας) με τους  Νίκος Ζιάζιαρης, Ηλίας Καπάνταης, Νικόλαος Κατσιγιάννης, Ανδρέας Μεταξάς-Μαριάτος, Σταμάτης Πακάκης, Γιώργος Παπαδάκης, Στρατής Στηλ, Σπύρος Σώκος ως  Φωνητικό σύνολο και ξεκίνησε ο Ερωτόκριτος.
 Άψογες ερμηνείες και φωνητικά αλλά και ως πρόζα να το δεις, οι δύο μάγοι (  Μουσική διεύθυνση και λιμπρέτο που είναι βασισμένο στον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου ο Δημήτρης Μαραμής πρώτος μάγος και στην  Σκηνοθεσία-χορογραφία-σκηνικό Κωνσταντίνος Ρήγος δεύτερος μάγος αλλά δεν ξέρεις ποιός είναι πρώτος και ποιός είναι δεύτερος ) έχουν ξεκινήσει τα μαγικά και εσύ απλά μαγεμένος παρακολουθείς το Μιούζικαλ.
 Αρτιότερο έργο δεν έχω συναντήσει μέχρι σήμερα σκέφτομαι αλλά την σκέψη έρχεται να επιβεβαιώσει η από σκηνής εκτέλεση του Μιούζικαλ. 
όλα κυλούν ως καλοκουρδισμένο ελβετικής προέλευσης ρολόϊ και εγώ μένω αποσβολωμένος να παρακολουθώ, δεν ξέρω αν είναι καλό που γίνεται διάλειμμα αλλά ξέρω ότι είναι απαραίτητο για όλους όσους είναι επί σκηνής αλλά και για τους σολίστες που ερμηνεύουν τις παρτιτούρες του Μιούζικαλ.
Δεν καταλαβαίνεις πότε κυλάει ο χρόνος και ξεκινάει το δεύτερο μέρος αλλά τα λίγα λεπτά του διαλείμματος είναι μάλλον αναγκαία και για σένα να μπορέσεις να αφουγκραστείς τις σκέψεις σου για το τι έγινε στο πρώτο μέρος.
Με το που ξεκινάει, καταλαβαίνεις ότι δεν σε άφησε λεπτό να βγεις απ’ ότι έβλεπες στο πρώτο μέρος.
Καταιγισμός ήχων και ερμηνειών που απολαμβάνεις κάθε δευτερόλεπτο τους.
 
Νιώθεις ότι το έργο φτάνει στην ολοκλήρωση του και ως μαγεμένος προσπαθείς να παρατείνεις κάθε λεπτό αλλά δεν μπορείς να ξεφύγεις από το γεγονός ότι το Μιούζικαλ ολοκληρώθηκε και εύχεσαι να μπορούσες να το ξαναδείς αμέσως ξανά.
Η μόνη λέξη που σου έρχεται στο νου και βγαίνει αβίαστα από τα χείλη είναι Άψογο.
Πως αλλιώς να μεταφράσεις όλο αυτό που είδες να εξελίσσεται μπροστά σου σχεδόν 2 ώρες.
Θερμά συγχαρητήρια σε όποιον είχε την τύχη να συμμετέχει σε τούτο το Μιούζικαλ και να είναι συνεργάτης των δύο Μάγων που η συνεργασία τους υποψιάζομαι πως θα προκαλέσει και άλλα μαγικά που θα ακολουθήσουν, όπως τα σχόλια όσων είναι τυχεροί και το απολαύσουν αλλά και των ίδιων των συνεργατών τους.
Όσοι τυχεροί και τυχερές το απολαύσετε να το φυλάσσετε μέσα σας για πολλά χρόνια και θα είναι μία από τις πιό ευχάριστες αναμνήσεις που θα κουβαλάμε στην ζωή μας.
Γρηγόρης Γρηγοράς


Με τη στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το Μιούζικαλ «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ»του Δημήτρη Μαραμή , βασισμένο στο πρωτότυπο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου σε μουσική διεύθυνση και λιμπρέτο  του Δημήτρη Μαραμή και σκηνοθεσία – χορογραφία – σκηνικό του Κωνσταντίνου Ρήγου, στοΜέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης,  για μόνο τρεις παραστάσεις             9, 10 και 11 Μαρτίου 2018 και ώρα21:00.
Συμπαραγωγή: Ο.Μ.Μ.Θ. | ENΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
Με την υποστήριξη: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Οργάνωση παραγωγής: Artway – ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Κτίριο Μ1, Αίθουσα Φίλων Μουσικής
Παραστάσεις: Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, ώρα 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 30€, 26€, 22€, 16€ (μειωμένο 14€), 14€. Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια.
Πληροφορίες – Προπώληση:
Τ. 2310 895.938/9 emailinfo@tch.grwww.tch.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *