Καλά Χριστούγεννα, με Υγεία και Αγάπη απο τον Δήμο Θέρμης

ΔΙΑΦΟΡΑ


Μάθημα αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο από μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Κολεγίου. Θερμή υποδοχή τους από το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο που εξήρε το παράδειγμα προσφορά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου

Παιχνίδια και στολίδια για τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου προσέφεραν σήμερα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, τα παιδιά όλων των τάξεων του Γυμνασίου του Ελληνικού Κολεγίου, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς  κ.κ. Σουζάνα Αθανασάκη και Στέφανο Λιόλιο.

Ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος που δέχτηκε επίσκεψη έκπληξη στο γραφείο του, από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ελληνικού Κολεγίου, συνεχάρη θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολεγίου που κατανοώντας την επιδείνωση της καθημερινότητας για αρκετούς συνδημότες μας σήμερα, διδάσκουν στα παιδιά τις αξίες της προσφοράς και της αγάπης προς το συνάνθρωπο. “ Από το σχολείο παίρνουμε τη γνώση για το μέλλον, αλλά μαθαίνουμε πώς να αγαπάμε και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς για την προσφορά σας στα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θέρμης, τόσο εσάς όσο και την κινητήριο δύναμη που βρίσκεται πίσω από αυτή τη σημαντική σημερινή πρωτοβουλία που είναι το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί σας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης ανήκει και στις οικογένειες όλων σας,  για αυτή τη γενναία προσφορά, που θα δώσει  χαρά στα παιδιά  των 400 περίπου ωφελούμενων του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Ακολούθως άκουσε τα κάλαντα από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ελληνικού Κολεγίου και αντάλλαξε μαζί τους ευχές  για “Καλά Χριστούγεννα, με Υγεία και Αγάπη, τονίζοντας για μία ακόμη φορά το παράδειγμα δοτικότητας και ευαισθησίας των παιδιών του Ελληνικού Κολεγίου, που συμβάλει αποφασιστικά”, όπως ανέφερε,  “στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Θέρμης, αυτές τις μέρες, να μη νιώσει κανείς συνάνθρωπό μας, μόνος του” .


Νωρίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ελληνικού Κολεγίου, υποδέχτηκε στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Τιτέλης ο οποίος και παρέλαβε την προσφορά των παιδιών, που περιελάμβανε παιχνίδια, δώρα και Χριστουγεννιάτικα στολίδια για παιδιά των οικογενειών του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου.    
 Ο κ. Τιτέλης μιλώντας στους μαθητές και τις μαθήτριες του Ελληνικού Κολεγίου, στάθηκε ιδιαίτερα στο σκοπό λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου που δεν είναι άλλος από την κοινωνική προστασία και μέριμνα των ευπαθών συνδημοτών μας που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. “ Επιδιώκουμε τα τελευταία εννέα χρόνια, να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ως δήμος,  στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη. Η σημερινή σας προσφορά αγάπης είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία αφού αποτελεί παράδειγμα κινητοποίησης  και ευαισθητοποίησης τους συμπολίτες μας να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες του κοινωνικού ιστού του Δήμου μας.

Ακολούθως η πολυπληθέστατη αλλά και με εξαιρετική παρουσία  αποστολή των μαθητών και των μαθητριών του Ελληνικού Κολεγίου, ξεναγήθηκε στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους 400 περίπου ωφελούμενους συνδημότες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *