«Μάνος Μυλωνάκης LIVE στο MOMus» Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, 19:00

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ-HELEXPO)

 

Με παλιές αγαπημένες, αλλά και νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις του Μάνου Μυλωνάκη θα ξεκινήσει η νέα χρονιά στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ-HELEXPO), το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, στις 19:00  Στην μουσική βραδιά ο Μάνος Μυλωνάκης θα παρουσιάσει ζωντανά, με πιάνο, ηλεκτρονικά στοιχεία, μουσικά κουτιά και ασυνήθιστα μουσικά όργανα, τις πρόσφατες μουσικές του για το θέατρο (Festen, Zyklon, Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα, Γλάρος κ.α.). 

Μαζί του η Χριστίνα Γεωργελή (βιολί) και ο Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

 

BIO / EARLY WORK:

Ο Μάνος Μυλωνάκης είναι συνθέτης και αρχιτέκτονας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά σε πτυχιακό επίπεδο. Ασχολήθηκε ερευνητικά με την “ηχητική” αρχιτεκτονική και το ρόλο του υποκειμενισμού στην ηχητική αντίληψη του αρχιτεκτονικού χώρου (Soundscapes, 2008). 

Η ενασχόλησή του με τη σύνθεση, την ενορχήστρωση και τη μουσική παραγωγή ξεκίνησε το 2006, όταν ίδρυσε, μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, το σχήμα των Your Hand in Mine (cinematic – folk), το πρότζεκτ που ουσιαστικά τον εισήγαγε στη σύνθεση για εικόνα.

Ως ένας εκ των δύο Your Hand in Mine, ο Μάνος Μυλωνάκης είχε την ευκαιρία να δώσει συναυλίες τόσο σε μικρούς χώρους όσο και σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ, να ασχοληθεί πιο επισταμένα με τη σύνθεση, τη μουσική τεχνολογία, τις μουσικές του δρόμου, αλλά και να χτίσει μια μεγάλη συλλογή από μουσικά όργανα: wurlitzer piano, ακκορντεόν, ηλεκτρικό μπάσο, κιθάρες, κρουστά, persephone, stroh-violin, γιουκαλίλι, μεταλόφωνο, μελόντικα, toy piano, μουσικά κουτιά…Μετρά ήδη 3 δισκογραφικές παρουσίες με αυτό το σχήμα, ανάμεσα στις οποίες ένα πρωτότυπο soundtrack για το βωβό ιαπωνικό αριστούργημα Every Night Dreams (1933) του Mikio Naruse, έπειτα από ανάθεση από το 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης το 2007. 

 

SOLO WORK:

Το καλοκαίρι του 2014, και μετά τη διάλυση των YHIM, ο Μάνος Μυλωνάκης ταξιδεύει στο Reykjavik, όπου με ντόπιους μουσικούς ηχογραφεί το πρώτο του προσωπικό EP, Sólfar, για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων. 

Στη συνέχεια, επικεντρώνεται στη μουσική για το Θέατρο και συνθέτει πρωτότυπη μουσική για τα εξής θεατρικές παραστάσεις: 

– Σκηνικές διασκευές τραγουδιών για το “Συνέβη και του χρόνου” του Alan Eyckbourn (Κ.Θ.Β.Ε., Νοέμβριος 2014). 

– Πρωτότυπη μουσική για το “Zyklon ή το πεπρωμένο” του Θανάση Τριαρίδη (Θέατρο BlackBox και Αλκμήνη, άνοιξη 2015). 

– Πρωτότυπη μουσική για το “Γλάρο” του A. P. Checkhov (Teatru National Marin Sorescu, Κραϊόβα, Ρουμανία, Δεκέμβριος 2015). 

– Ενορχηστρώσεις στη μουσική του Β.Τσιτσάνη με παιδικά όργανα για το θεατρικό “Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.” της Λένας Κιτσοπούλου (Θέατρο Τ, Θεσ/νίκη, Ιανουάριος 2016).

– Πρωτότυπη μουσική για το “Festen” του Thomas Vinterberg (Κ.Θ.Β.Ε., Νοέμβριος 2016)

– Πρωτότυπη μουσική για την “Πράσινη Γάτα” της Elise Wilk (Δηπεθέ Κοζάνης, Ιανουάριος 2018)

– Πρωτότυπη μουσική για το “Περιμένοντας το Γκοντό” του Samuel Beckett (Κ.Θ.Β.Ε., Φεβρουαριος 2018)

– Πρωτότυπη μουσική για το “Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα” του Mark Haddon (Κ.Θ.Β.Ε. Νοέμβριος 2018)

– Πρωτότυπη μουσική για τις “Ψευδαισθήσεις” του Ivan Vyrypaev (Θέατρο Τ, Θεσ/νίκη, Μάρτιος 2019).

 

CURRENT:

Παράλληλα, ο Μάνος Μυλωνάκης συνθέτει μουσική για μικρά και μεγαλύτερα ντοκυμαντέρ, μικρά online videos και άλλα πρότζεκτ (Χαίρε και πίει ευ, Urban Lighscapes, Μια Γειτονιά στο Όριο) ενώ δίνει συναυλίες σε ιδιαίτερους χώρους και περιστάσεις (Pic Nic Urban Festival 2014, Sofar Sounds 2015, Φεστιβάλ Δημητρίων 2015, Music On Open Stage Festival 2016, Piano Day-Amsterdam 2018, Vovousa Festival 2018).

 

www.manosmilonakismusic.com 

www.facebook.com/manosmilonakismusic

www.instagram.com/manosmilonakis

http://manosmilonakismusic.bandcamp.com

www.soundcloud.com/manosmilonakismusic

www.twitter.com/manosmilonakis

www.youtube.com/c/manosmilonakismusic

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *