“Της Κολάσεως” Η θεατρική παράσταση του Λευτέρη Βουτσά στο YouTube!#menoume_spiti

VIDEO ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

“Της Κολάσεως”

Η θεατρική παράσταση του Λευτέρη Βουτσά στο YouTube!

 

Η θεατρική παράσταση “Της Κολάσεως” μ΄ έναν δεκαμελή θίασο αξιοπρόσεκτων καλλιτεχνών,  σε κείμενο και σκηνοθεσία του δημοσιογράφου Λευτέρη Βουτσά, έκανε πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο και -παρά την συγκινητική ανταπόκριση- έριξε πρόωρα αυλαία με την αναστολή λειτουργίας των θεάτρων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.  Στα πλαίσια στήριξης της δωρεάν ψυχαγωγίας των πολιτών και της καμπάνιας #ΜένουμεΣπίτι, η θεατρική παράσταση “Της Κολάσεως” έχει ανέβει νωρίτερα από το προγραμματισμένο στο YouTube ώστε να έχουν όλοι την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ιστορία που μοιάζει με παραμύθι για μεγάλους και ζωντανεύει με τη μορφή μιας κωμωδίας πλούσιας σε συγκινησιακά στοιχεία και σύγχρονες εικόνες. 

Η παράσταση

Η ανατρεπτική παράσταση “Της Κολάσεως” ακροβατεί ανάμεσα σε δύο κόσμους που μοιάζουν εξαιρετικά διαφορετικοί αλλά και εντυπωσιακά ίδιοι. Η νεαρή Θεονύμφη εγκαταλείπει την ημέρα της ενηλικίωσης της το μοναστήρι στο οποίο μεγάλωσε από παιδί και βάζει στόχο να γνωρίσει τον κόσμο και τις ηδονές του πιάνοντας δουλειά σ’ ένα πορνείο. Στον αντίποδα, η ιερόδουλη Λίζα απαρνείται τα εγκόσμια και βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα μοναστήρι την ημέρα που διαγνώστηκε οροθετική. Η παράσταση δεν διστάζει να θίξει ζητήματα όπως η τυπολατρία, ο έρωτας, η διαφορετικότητα, η οικογένεια, η αφοσίωση κι όλα εκείνα με τα οποία θα καταπιανόταν ένα παραμύθι για μεγάλους, σ’ ένα διασκεδαστικό κείμενο γεμάτο ανατροπές που δεν παύει να εγείρει ερωτήματα.  

Έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά και τις χορογραφίες της παράστασης έχει αναλάβει ο Μάριος Μιλτιάδου, νικητής του «Ελλάδα έχεις  Ταλέντο» με την ομάδα House of Drama ενώ η Τόνια Σωτηροπούλου χαρίζει την φωνή της σ’ έναν καθοριστικό για την έκβαση του έργου χαρακτήρα. 

 

Trailer παράστασης: Trailer Της Κολάσεως

Θεατρική Παράσταση «Της Κολάσεως» στο YouTube:  Της Κολάσεως

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Λευτέρης Βουτσάς 

Χορογραφία: Μάριος Μιλτιάδου

Ενδυματολογία: Βασίλης Λιάκος

Φωτισμός: Νικόλας Συράκης

Εκτέλεση Σκηνογραφίας: Κώστας Θεοδωρίδης (Texni Con)

Αφίσα: Γιάννης Γαλάνης

Φιλική Συμμετοχή: Τόνια Σωτηροπούλου

Παίζουν: 

Μάριος Μιλτιάδου

Μαρία Μουτζίκη

Ειρήνη Μυλωνά

Ζωή Στέλλα Νικολάου

Ειρήνη Μπουντούκη

Σαμπρίνα Ρεκάρτ

Αμβρόσιος Παπαδόπουλος

Σταμάτης Χούλης

Καλλιόπη Λογγινίδου 

Μαριαλένα Ξυδοπούλου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *