Η Άποψη της Εικαστικού Άννας Δημάκη για το τι σημαίνει ένας πίνακας ζωγραφικής

ΓΚΑΛΕΡΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Ένας πίνακας ζωγραφικής δεν είναι ένα απλό αντικείμενο προς πώληση.Αν το βλέπαμε έτσι θα ήταν ένα διακοσμητικό αντικείμενο που βρίσκει απλά το χώρο του και η σχέση με την τέχνη θα ήταν πολύ μακρινή.

Ένας πίνακας ζωγραφικής είναι κάτι παραπάνω από αυτό που φαίνεται ή αναπαρίσταται. Ένας πίνακας ζωγραφικής είναι η εμπειρία που σε κάνει να βιώσεις και να δημιουργήσεις κάποια συναισθήματα. Ένας πίνακας ζωγραφικής αποκαλύπτει την πρόθεση του ζωγράφου μέσα από την οποία ο θεατής μπορεί να αποκομίσει την κατάλληλη εμπειρία και να αναγνωρίσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Ένας πίνακας ζωγραφικής είναι ένα έργο τέχνης που περνάει το δικό του μήνυμα. Ο θεατής που θα αναγνωρίσει το μήνυμα αυτό ανταποκρίνεται στην ψυχολογική του αξία. Κάποιες φορές μπορεί αυτό το μήνυμα να είναι προκλητικό,τολμηρό και πέρα από τα συντηρητικά όρια.Αυτό όμως είναι μια από τις υψηλότερες αξίες και πρότυπα των μεγάλων Καλών Τεχνών. Η συμβίωση με ένα έργο τέχνης δεν είναι κάτι απλό.Είναι μία συμβίωση που Θα πρέπει να φέρνει αρμονία κατανοώντας την πραγματική του αξία.

Άννα Δημάκη

 

Άννα Δημάκη
Εικαστικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *