ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΝΗ ΞΕΝΑΚΗ 4 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΚΟΥΣΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ME TO INFLUX ACOUSMONIUM

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Θεσσαλονίκη 5 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΝΗ ΞΕΝΑΚΗ
4 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΚΟΥΣΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ME TO INFLUX ACOUSMONIUM

Το Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής του Α.Π.Θ. διοργανώνει 4 συναυλίες σε συνεργασία με το σύνολο INFLUX-Acousmonium το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 12.00 και 20.30 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18.00 και 20.30 στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Προβλήτα 1)

Οι συναυλίες γίνονται στο πλαίσιο του 3ου διεθνούς διαγωνισμού σύνθεσης Iannis Xenakis. Ο διαγωνισμός, που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην παγκόσμια ηλεκτροακουστική κοινότητα, προσέλκυσε φέτος συνολικά 224 έργα ακουσματικής μουσικής εξαιρετικά υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Οι καινοτόμες ιδέες του Ιάννη Ξενάκη αποτελούν σταθερή πηγή έμπνευσης για τους συνθέτες της νεότερης γενιάς. Οι συναυλίες γίνονται εν όψει του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του συνθέτη και σηματοδοτούν φέτος την συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του.

Το Βελγικό σύνολο INFLUX-Acousmonium ειδικεύεται στην ηλεκτροακουστική μουσική του 20ού και 21ου αιώνα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες τεχνικές διάχυσης ήχου στις τρεις διαστάσεις με συστοιχίες πολλών ηχείων. Στις συναυλίες τους στην Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν, εκτός από έργα του Ξενάκη, έργα συνθετών που έχουν δουλέψει με το Acousmonium, μια ηλεκτροακουστικη όπερα της ANNETTE VANDE GORNE διευθύντριας του συνόλου και προέδρου της επιτροπής του διαγωνισμού καθώς και τα έργα που διακρίθηκαν στον φετινό διαγωνισμό.

Το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής του ΑΠΘ ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 με στόχο την εξυπηρέτηση ερευνητικών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών αναγκών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και ιδίως της Κατεύθυνσης Σύνθεσης σε Προπτυχιακό, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό επίπεδο. Παράλληλα, στόχος του Ε.Σ.Μ. είναι να υπερβεί τα ακαδημαϊκά όρια της αποστολής του και να φέρει τη σύγχρονη μουσική, δηλαδή, τη μουσική του 20ού και του 21ου αιώνα, στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΥΝΑΥΛΙΑ 1 (12:00 – 13:00)

Delafontaine Sophie – Trouée
Zellal Jean Baptiste – Fracture
Voisard Noé – Minuit

Espejo Santis Leonardo – De Lumine
Wyckmans Marie-Jeanne – Paysages

Anderson Elizabeth – … and Beyond

ΣΥΝΑΥΛΙΑ 2 (20:30 – 22:00)

Annette Vande Gorne – Yawar Fiesta

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΥΝΑΥΛΙΑ 1 (18:00 – 19:00)

Iannis Xenakis – Concrete Ph
Manuella Blackburn – Microplastics
Gilles Gobeil – Dans l’air du soir
Panayiotis Kokoras – AI Phantasy

Damian Gorandi – …Is coming…
Annette Vande Gorne – Haïkus: Automne

ΣΥΝΑΥΛΙΑ 2 (20:30 – 21:30)

Luis Quintana – Junkyard Construction-Why Stop The Swing
Leah Reid – Reverie
Nikos Kanelakis – Spaces and Places
Thibault Madeline – Le murmure de Bombus

Zach Thomas – branch-splinter-moss
Rocio Cano – Valino – Okno
Iannis Xenakis – Diamorphoses

Είσοδος Ελεύθερη!

Για την είσοδο στον χώρο, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης COVID-19 (εντός των τελευταίων 6 μηνών) ή σε περίπτωση μη εμβολιασμένων πολιτών, αρνητικό αποτέλεσμα rapid test που έχει διεξαχθεί εντός 48ωρων από την συναυλία. Για παιδιά κάτω των 18 ετών η είσοδος γίνεται με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος self test.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *