Εγκαίνια έκθεσης κοστουμιών Εθνικού Θεάτρου

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ

Έργα χειρός – 53 μοναδικά κοστούμια στο φως

Σε μια λιτή αλλά ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά πραγματοποιήθηκαν χθες (Σάββατο 9 Οκτωβρίου) τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης Έργα χειρός – 53 μοναδικά κοστούμια στο φως, στη «μεταμορφωμένη» για τις ανάγκες της εκδήλωσης Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σταθμού «Σύνταγμα» του Μετρό.

Μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στην έκθεση και να ταξιδέψει στον χρόνο μέσα από θεατρικά κοστούμια του ιστορικού βεστιαριού του Εθνικού Θεάτρου, τα οποία σχειδιάστηκαν από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Αντώνης Φωκάς, Σπύρος Βασιλείου, Γιώργος Βακαλό, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Βασίλης Βασιλειάδης, Γιώργος Ανεμογιάννης, Λίζα Ζαΐμη, Βασίλης Φωτόπουλος. Πρόκειται για ίχνη του θεατρικού μας παρελθόντος, σε μία έκθεση που τιμά αυτούς τους ανθρώπους για την προσφορά τους και δίνει στους επισκέπτες τη σπάνια ευκαιρία να τα θαυμάσουν από κοντά.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν οι κ.κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Βασίλης Πουλαντζάς, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου, Χάρης Δαμάσκος, Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Νικόλαος Χαιρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Έρι Κύργια, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Μόσχος, ο επόμενος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γρηγόρης Δημητριάδης Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, Λουκάς Καρυτινός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Πλάτων Μαυρομούστακος, Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου, Υρώ Μανέ, ηθοποιός και Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου, Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών, Δέσποινα Γερουλάνου, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελευσίνα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα και Μέλος της Δ.Ε. του Μουσείου Μπενάκη, και πολλοί άλλοι.

Τα εγκαίνια «έντυσε» με μουσική που ταίριαζε ιδανικά στο ύφος της έκθεσης η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Τραγούδησε η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη.

Ταυτότητα έκθεσης

Σύλληψη – Μελέτη – Καλλιτεχνική Επιμέλεια Έκθεσης: Εύα Νάθενα, Σκηνογράφος-Eνδυματολόγος

Τεκμηρίωση – Επίβλεψη – Επιμέλεια Εκθεμάτων: Ευδοκία Χλουβεράκη, με τη συνεργασία της Μανωλίας Κοκολογιάννη και του Διονύση Ξαξίρη (Τμήμα Βεστιαρίου Εθνικού Θεάτρου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *