‘ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΗΧΩΝ’ Ανακοίνωση αποτελεσμάτων του Call for Scores από την Κ.Ο.Θ. και το Τ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΗΧΩΝ’

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

του Call for Scores

από την Κ.Ο.Θ. και το Τ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απηύθυναν τον περασμένο Δεκέμβριο ανοιχτή πρόσκληση σε σπουδαστές/στριες ή απόφοιτους/ες ελληνικών μουσικών ιδρυμάτων με ειδίκευση στην Σύνθεση και γεννημένους/ες μετά την 1-1-1992, να συνθέσουν έργα για συμφωνική ορχήστρα, προκειμένου να επιλεχθούν έως έξι (6) από αυτά για να παρουσιαστούν από την Κ.Ο.Θ. στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Νέων Ήχων» (11-14 Μαΐου 2022).

Η επιλογή των έξι έργων έγινε από πενταμελή καλλιτεχνική επιτροπή αποτελούμενη από: την καλλιτεχνική διευθύντρια της Κ.Ο.Θ. Ζωή Τσόκανου, τον διεθνούς κύρους Έλληνα συνθέτη και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τορόντο Χρήστο Χατζή, τον Εξάρχοντα της Κ.Ο.Θ. Σίμο Παπάνα, τον διευθυντή ορχήστρας και Επίκουρο Καθηγητή Διεύθυνσης Μουσικών Συνόλων του Τ.M.Σ. του Α.Π.Θ. Βλαδίμηρο Συμεωνίδη και τον συνθέτη/μουσικολόγο και Aναπληρωτή Kαθηγητή του Τ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ. Κωνσταντίνο Τσούγκρα.

Η τελική επιλογή είναι η εξής (οι συνθέτες/συνθέτριες αναφέρονται με αλφαβητική σειρά):

Κεμανετζής Στέφανος: Motif,

Λυκουριώτης Κωνσταντίνος: Epta,

Παπαδημητρίου Αθανάσιος: Ελεγεία,

Παπίκας Δημήτρης: The Water Fairy Maiden,

Πειστικός Μενέλαος: A Mystic Journey,

Χατζηδημητρίου Ρωξάνη: Zero Star Cognac,

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει τα επιλεχθέντα έργα σε συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, ώρα 20:30, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, με ταυτόχρονη παρουσίαση των έργων από τους δημιουργούς.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Νέων Ήχων», με δελτία εισόδου που θα διατεθούν από την ιστοσελίδα της Κ.Ο.Θ. και το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73. Η έναρξη διάθεσης των δελτίων εισόδου θα ανακοινωθεί σύντομα από την επίσημη ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα της Κ.Ο.Θ. και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και για τη συγκεκριμένη συναυλία, όπως και για τις υπόλοιπες δράσεις της «Εβδομάδας Νέων Ήχων».

Covid free εκδηλώσεις

ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Grand Hotel Palace
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Κ.Ο.Θ.: ΕΡΤ3, ΓΠρόγραμμα, 958 FM, 102 FM, TV100, FM100, Καθημερινή, Χρώμα 105.8 fm, Cityportal, gr4you, Έκτακτα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *