Το Κοντσέρτο της Νάουσας παγκόσμια πρεμιέρα από την Κ.Ο.Θ.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το Κοντσέρτο της Νάουσας

παγκόσμια πρεμιέρα από την Κ.Ο.Θ.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας για την 200η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της πόλης, με την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου «Naousa Concerto» για κιθάρα και συμφωνική ορχήστρα του Sergio Assad.

Ο πολυβραβευμένος Βραζιλιάνος συνθέτης και κιθαρίστας συνέθεσε ένα έργο προγραμματικού χαρακτήρα για κιθάρα και συμφωνική ορχήστρα, το οποίο αποτελεί μία αναφορά στη Νάουσα περιγράφοντας τα βασικότερα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της πόλης, επικεντρώνοντας παράλληλα στο “Ολοκαύτωμα” του 1822. Η Κ.Ο.Θ. ηχογράφησε το έργο με τον διεθνούς φήμης Ναουσαίο κιθαρίστα Θάνο Μήτσαλα και το παρουσιάζει μαζί του σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας “Μίκης Θεοδωράκης”, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη μεγαλειώδη ‘Συμφωνία της Πράγας’ του Μότσαρτ.

Η είσοδος για το κοινό θα πραγματοποιηθεί με ειδικές προσκλήσεις, οι οποίες διατίθενται καθημερινά από την γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας “Εστία Μουσών” τις ώρες 10:00-13:00. Για την είσοδο στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου ισχύουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά (νόσησης ή εμβολιασμού).

Σάββατο, 30 Απριλίου 2022

ώρα 20:45

Δημοτικό Θέατρο Νάουσας ‘Μίκης Θεοδωράκης’

Διεύθυνση ορχήστρας: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης

Κιθάρα: Θάνος Μήτσαλας

Πρόγραμμα:

Sergio Assad (1952): Naousa concerto, για κιθάρα και συμφωνική ορχήστρα – Παγκόσμια πρεμιέρα

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Συμφωνία αρ.38 σε ρε, Κ504 (της Πράγας),

Παραγωγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας

Σε συνεργασία με την Κ.Ο.Θ.

Την ίδια μέρα, στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Χρ. Λαναράς” στη Νάουσα, θα πραγματοποιηθεί, με ελεύθερη είσοδο, εκδήλωση γνωριμίας (pre-concert) του μουσικού έργου “Naousa Concerto” του Sergio Assad. Θα μιλήσουν ο συνθέτης, ο σολίστ Θάνος Μήτσαλας, καθώς και ο δρ. Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος, ο οποίος επιμελείται και συντονίζει την παρουσίαση.

Πληροφορίες για το κοινό:

Κ.Ο.Θ.

www.tsso.gr

Facebook @thessalonikistatesymphonyorchestra

Youtube @TheTsso

Instagram @tssoofficial

Twitter @ThesOrchestra

ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Κ.Ο.Θ.: Grand Hotel Palace
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Κ.Ο.Θ.: ΕΡΤ3, 958 FM, 102 FM, TV100, FM100, Καθημερινή, Χρώμα 105.8 fm, Cityportal, gr4you, Έκτακτα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *