Το κλαδί στη φωτιά στο Σινέ Κλειώ στα Μουδανιά

ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΑΙΝΙΕΣ Χαλκιδική

ΚΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

των Κωνσταντίνου Μουρατίδη και Γενοβέφας Κτενίδου
Βραβείο Καλλίτερης Ταινίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πράγας (2021) και Πρώτο Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (2021), στο Διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ HODU της Ινδίας.

Το Σάββατο, 23 Ιουλίου και την Κυριακή, 24 Ιουλίου, ώρα 10:00 μμ στον κινηματογράφο Κλειώ, στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής (Εθνικής Αντιστάσεως 7).

Θα παρευρεθούν συντελεστές της ταινίας.

Συμμετέχουν οι: Σπύρος Μπιμπίλας, Μαρία Καραβία, Γιώργος Πούλης, Γενοβέφα Κτενίδου, Αργύρης Μαντζανίδης, Γιάννης Χρυσάκης, Μελίνα Κολυριώτη, Κατερίνα Ισαακίδου, Μάρκος Πανταζόπουλος. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος ο Κωνσταντίνος Μουρατίδης.

Μια καλογυρισμένη, γλυκιάς αγωνίας ταινία, όπου το κοινωνικό δράμα, το ψυχολογικό θρίλερ, η περιπέτεια και το μεταφυσικό δράμα, δένουν αρμονικά μεταξύ τους, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή, ο οποίος δυσκολεύεται να την τοποθετήσει μόνο σε μια κατηγορία από αυτές.

Συναισθήματα, καταστάσεις, ανατροπές, διλήμματα, ένα ένοχο παρελθόν αλλά και οι προκλήσεις που συναντούν οι χαρακτήρες της ταινίας στο σήμερα είναι παράλληλοι δρόμοι και συνδετικοί κρίκοι με την βροχή στο δάσος, τον πρωινό ήλιο, τα νυχτερινά άστρα, τον ήχο των δέντρων από τον δυνατό αέρα, την νηνεμία πριν την καταιγίδα…

Περιγραφή:

Μητέρα και κόρη ξεκινούν μια νέα ζωή στην κωμόπολη Καλλιθέα, στον μακρινό Έβρο. Όμως ένα σκάνδαλο του παρελθόντος βαραίνει το όνομα τους. Η δολιοφθορά του προγόνου τους στις εγκαταστάσεις του μεταλλείου προκάλεσε καταστροφές που άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στην τοπική κοινωνία και τις μνήμες των κατοίκων. Είκοσι πέντε χρόνια μετά, ένα μυστικό πέρασμα, το ημερολόγιο ενός προγόνου, ο φυγάς μπάτλερ και μια σκληρή γυναίκα θα αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές του εγκλήματος…

Μια ταινία που δημιουργοί και συντελεστές της προέρχονται από την Καβάλα και Αλεξανδρούπολη και όλα τα γυρίσματα έγιναν στον Νομό Έβρου. Βεβαίως, ένας από τους πρωταγωνιστές είναι και ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η απομακρυσμένη περιφέρεια έχει αξιόλογους δημιουργούς και καλλιτέχνες, οι οποίοι ανταγωνίζονται επάξια ταινίες σε διεθνή φεστιβάλ, και βραβεύονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *