ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ – “Χάρολντ και Μωντ” από την ομάδα “Θεάτρου Περιπέτεια” στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου

ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ

 “Χάρολντ και Μωντ”

από την ομάδα “Θεάτρου Περιπέτεια”

 

Η Ομάδα Θεάτρου Περιπέτεια μετά από δύο βραβεία στο  23ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας επιστρέφει στο Θέατρο Σοφούλη για δύο μόνο παραστάσεις με το έργο “Χάρολντ και Μωντ”, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στις 21:00 και 20:00 αντίστοιχα, σε σκηνοθεσία Ηλία Λουκάκου.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο αναφέρεται στην τρυφερή και παράλληλα συγκινητική σχέση που συνδέει τον αυτοκαταστροφικό και εύπορο νεαρό Χάρολντ και την ογδοντάχρονη «αναρχική» απελευθερωμένη Μωντ, που τελικά τον συμφιλιώνει με τη ζωή. Το κορμί του Χάρολντ κρύβει την ψυχή ενός γερασμένου ανθρώπου, ενώ, πίσω από τα γερασμένα χαρακτηριστικά της Μωντ, χαμογελά ένα ζωηρό κοριτσάκι.
Αυτή η γέφυρα επικοινωνίας δύο μακρινών μεταξύ τους γενεών γίνεται ένας ύμνος για τη ζωή που σφύζει από αγάπη, αυθορμητισμό και ζωντάνια. Η Μωντ καταφέρνει να μεταδώσει αισιοδοξία και πίστη σ’ ένα νέο παιδί που αδυνατεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του. Ο Χάρολντ μαθαίνει να γελάει, να τραγουδάει, να χορεύει, να σκέφτεται αυθόρμητα, να αποδέχεται και να γνωρίζει τον εαυτό του.
Καθένας από τους δυο τους, έχει κάνει τον μισό δρόμο που τον χωρίζει από τον άλλο. Οι δυο τους, όταν είναι μαζί, αποτελούν ένα πλήρες ον. Γιατί είπαμε…Η αγάπη είναι ο δρόμος!

Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα

Η θεατρική ομάδα «Θεάτρου Περιπέτεια» είναι μια ομάδα φίλων που αγαπά το θέατρο. Δημιουργήθηκε επίσημα το 2015 όπου και ανέβασε την παράσταση «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ι. Καμπανέλλη. Η παράσταση αγαπήθηκε από το θεατρόφιλο κοινό για αυτό και παίχτηκε για πάνω από ένα χρόνο. Στο 16ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ορεστιάδας βραβεύθηκε ως η καλύτερη παράσταση, ενώ κέρδισε ακόμα τέσσερα βραβεία. Το 2017 η ομάδα μας ανέβασε την «Τελευταία Διαθήκη» βασισμένη στα «Τέσσερα πόδια του Τραπεζιού» του Ι. Καμπανέλλη. Στο 18ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ορεστιάδας επανέλαβε τον θρίαμβο κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης παράστασης και τέσσερα ακόμα βραβεία. Το 2018 ανέβηκαν «Οι Εσωτερικαί Ειδήσεις» του Μ. Ποντίκα με μεγάλη επιτυχία και η ομάδα συνέχισε να ετοιμάζει νέες παραγωγές με την ίδια αγάπη και ενθουσιασμό. Η πανδημία φρέναρε σε μεγάλο βαθμό την πορεία της παρόλο που στην πραγματικότητα πάντα έβρισκε τρόπους ώστε να πραγματοποιηθούν πρόβες με ασφάλεια! Οι τελευταίες παραστάσεις της ομάδας έγιναν τον Μάρτιο του 2022 όταν πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα στη Λούλα Αναγνωστάκη με τα μονόπρακτα, «Η Διανυκτέρευση» και «Η Πόλη». Τον Μάιο του 2022 παρουσίασε για πρώτη φορά το έργο του Κόλιν Χίγγινς «Χάρολντ και Μωντ».

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ηλίας Λουκάτος
Ισαακίδου Ελίζα: Μωντ
Δελτσίδης Χρήστος: Χάρολντ
Περμεκερλή Μαρία: Έλεν Τσέισεν
Γαντάς Γιώργος: Γιατρός Μάθιους
Παπαγεωργίου Τάσος: Πατήρ Φίνεγκαν
Άντα Φαρμάκη: Σύλβια Γκαζέλ
Ράνια Κανάρη: Νάνσυ Μαρς
Γκέλλυ Μπασούκα: Ρόουζ Ντ’ Οράνζ
Ορέστης Πρεφτίτσης : Αρχικηπουρός / Μπερνάρντ
Ηλίας Λουκάτος: Κηπουρός / Ντόπελ
Ελευθερία Αμπελίδη: Μαρία
Γιώργος Αθανασίου: Παπαδοπαίδι
Χριστίνα Κουμούρη: Εργάτης

Γενική είσοδος:10 ευρώ

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310423925

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
ΟΑΣΘ (Λεωφορείο)
Γραμμή 5
Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη
Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2022 Κατερίνα Νικολάου, All rights reserved.
Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα διότι βρίσκεστε στην λίστα παραληπτών της Κατερίνας Νικολάου

Our mailing address is:

Κατερίνα Νικολάου

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά

Thessaloniki 55131

Greece

Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *