Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τιμούν την αξεπέραστη Ελληνίδα ντίβα Μαρία Κάλλας με ένα πλούσιο γκαλά όπερας

ΘΕΑΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

Γκαλά Μαρία Κάλλας

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τιμούν την αξεπέραστη Ελληνίδα ντίβα Μαρία Κάλλας με ένα πλούσιο γκαλά όπερας και εκλεκτούς καλεσμένους, όπως τον Ελβετό μαέστρο Philippe Bach και δύο διακεκριμένους Έλληνες λυρικούς τραγουδιστές, τη σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου και τον βαρύτονο Άρη Αργύρη.

Αποσπάσματα από τις όπερες ‘Οι Γάμοι του Φίγκαρο’, ‘Ντον Τζιοβάννι’, ‘Ναμπούκο’, ‘Μαντάμ Μπατερφλάι’, ‘Αγροτική Ιπποσύνη’ (‘Cavalleria rusticana’), ‘Μανόν Λεσκώ’, ‘Αντριάνα Λεκουβρέρ’ και ‘Ο Μανδύας’, καθώς και το ‘Ιταλικό Καπρίτσιο’ του Τσαϊκόφσκι συνθέτουν το ενδιαφέρον παζλ του φετινού αφιερώματος των δύο φορέων, που έχει αγκαλιαστεί θερμά από το κοινό.

Στη συμπλήρωση φέτος 45 χρόνων από το θάνατό της ο μύθος της Μαρίας Κάλλας παραμένει αναλλοίωτος και συνεχίζει να εμπνέει νέες γενιές καλλιτεχνών σε όλο τον κόσμο.


Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022

ώρα 21:00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση ορχήστρας: Philippe Bach

Σοπράνο: Αλεξία Βουλγαρίδου

Βαρύτονος: Άρης Αργύρης

Πρόγραμμα:

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791): Εισαγωγή από την όπερα ‘Οι Γάμοι του Φίγκαρο’

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791): Ντουέτο ‘Là ci darem la mano’ από την όπερα ‘Ντον Τζιοβάνι’

Φραντσέσκο Τσιλέα (1866-1950): Άρια ‘Εcco respiro appena’ από την όπερα ‘Αντριάνα Λεκουβρέρ’

Τζουζέπε Βέρντι (1813-1901): Εισαγωγή από την όπερα ‘Ναμπούκο’

Τζουζέπε Βέρντι (1813-1901): Ρετσιτατίβο-άρια-καμπαλέτα ‘Son pur queste… Dio di Giuda… o prodi miei…’ από την όπερα ‘Ναμπούκο’

Τζουζέπε Βέρντι (1813-1901): Ντουέτο ‘Donna, chi sei?’ από την όπερα ‘Ναμπούκο’

Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893): Ιταλικό καπρίτσιο, έργο 45

Τζάκομο Πουτσίνι (1858-1924): Άρια ‘Un bel di vedremo’ από την όπερα ‘Μαντάμ Μπατερφλάι’

Τζάκομο Πουτσίνι (1858-1924): Ιντερμέτζο από την όπερα ‘Μανόν Λεσκώ’

Τζάκομο Πουτσίνι (1858-1924): Άρια ‘Nulla…silenzio’ από την όπερα ‘Ο Μανδύας’

Πιέτρο Μασκάνι (1863-1945): Ιντερμέτζο από την όπερα Αγροτική Ιπποσύνη (Cavalleria Rusticana)

Πιέτρο Μασκάνι (1863-1945): Άρια ‘Voi lo sapete, o mamma’ από την όπερα Αγροτική Ιπποσύνη (Cavalleria Rusticana)

Πιέτρο Μασκάνι (1863-1945): Ντουέτο ‘Ah! Il signore vi manda, Compar Alfio…’ από την όπερα Αγροτική Ιπποσύνη (Cavalleria Rusticana)

Συμπαραγωγή: Κ.Ο.Θ. – Ο.Μ.Μ.Θ.

Τιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένη ζώνη: 20€
Πλατεία: 15€
Θεωρεία/Εξώστης: 10€
Μειωμένο: 5€

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, ΑμεΑ, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Μέλη Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ, κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης, κάτοχοι Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).

Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ.

Λ. Νίκης 73

Τηλ. 2310236990

Ώρες λειτουργίας: 8:00-15:00


Ηλεκτρονικό εισιτήριο:
www.tsso.gr

Πληροφορίες για το κοινό:

Κ.Ο.Θ.

www.tsso.gr

Facebook @thessalonikistatesymphonyorchestra

Youtube @TheTsso

Instagram @tssoofficial

Twitter @ThesOrchestra

ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Κ.Ο.Θ.

Grand Hotel Palace

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Κ.Ο.Θ.
ΕΡΤ3, 958 FM, 102 FM, TV100, FM100, Καθημερινή, Χρώμα 105.8 fm, Cityportal, Cosmopoliti, gr4you, Έκτακτα Νέα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ Κ.Ο.Θ.

ΔΕΘ Helexpo

ΑΛΕΞΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΟΥ

Σοπράνο

Αναγνωρισμένη για τις εκθαμβωτικές ερμηνείες της, είναι τακτική φιλοξενούμενη στις πιο διακεκριμένες και διεθνούς φήμης και κύρους όπερες, αίθουσες συναυλιών και τα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής.

Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και με την Δάφνη Ευαγγελάτου στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, όπου έκανε εξειδικευμένες σπουδές με την Astrid Varnay.

Ξεκίνησε την διεθνή της καριέρα στο Φεστιβάλ του Bregenz στο ρόλο της Mimi/ La Bohème δίπλα στον Rolando Villazon, στο Μόναχο υπό την διεύθυνση του Sir Collin Davis ως Σουζάνα/Οι Γάμοι του Φίγκαρο και στη Σκάλα του Μιλάνου ως Manon. Με την όπερα Μefistofele του Boito εμφανίζεται στη Ραβέννα και Τυνησία υπό την διεύθυνση του Riccardo Muti.

Έχει ηχογραφήσει: ένα προσωπικό άλμπουμ με τον τίτλο A portrait με την Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας στο Μόναχο ( BMG), “La Clemenza di Tito( Sony BMG) και La Rondineμε την Συμφωνική Ορχήστρα του Σίνδνευ

Επίσης κυκλοφορεί σε DVDVIDEO: La Bohème από το Φεστιβάλ του Bregenz ως Mimi δίπλα στον Rolando Villazon με την Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης, Blanche/Dialogues des Carmélites” (Poulenc) καθώς και το DVD από το Palau de les Arts  στην Βαλένθια Liu/Turandot με τον Zubin Meta το οποίο βραβεύθηκε από το περιοδικό Gramophone.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η συμμετοχή της στο φιλμ Deuxσε ρόλο τραγουδίστριας μαζί με την ηθοποιό Isabel Huppert για το Φεστιβάλ των Κανών.

Σημαντικός σταθμός της καριέρας της είναι η εμφάνισή της στο Προεδρικό Μέγαρο της Ρώμης ,με το Ρέκβιεμ του Verdi, υπό την διεύθυνση του Riccardo Muti.

Στις εμφανίσεις της συμπεριλαμβάνονται: Rome and Juliette, Atlanta, Requiem του Verdi στην Ραβέννα  με τον Riccardo Muti, Otello στο Αμβούργο με την Simone Young, Carmen στην Valencia με τον Lorin Maazel, Dialogues des CarmelitesStaatsoper Hamburg, La BohèmeStaatsoper Berlin, με τον μαέστρο Gustavo Dudamel, Anna Bolena Teatro Massimo, Palermo, Turandot του G. Puccini με μαέστρο τον Zubin Meta στο Palau de Les Arts της Valencia

Μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικές εμφανίσεις της εκτόξευσαν την καριέρα της: La Bohème στη Σκάλα του Μιλάνου με διευθυντή ορχήστρας τον Gustavo Dudamel (Ιουλ.2008 ) La ΤraviataStaatsoper, Hamburg (Σεπτ. 2008),La Bohème στο Royal Opera House Covent Garden (Οκτ, 2008), Luisa Miller στο Palau de les Arts, Reina Sofia της Βαλένθια με τον Marcello Alvarez και διευθυντή ορχήστρας τον Lorin Maazel (Νοεμβ. 2008).

Το 2009 ερμήνευσε Marguerite/Faust του Gounod στη Βαλένθια, το οποίο ηχογράφησε με τον Andrea Boccelli, στο Παλέρμο, υπό την διεύθυνση του Michel Plasson .

Τον Δεκέμβριο 2010 πραγματοποίησε επίσης μια μεγάλη περιοδεία στις ΗΠΑ με τον διάσημο τενόρο Andrea Bocelli.

Μερικές από τις εμφανίσειςτης: Carmen στο Caracas με τον Gustavo Dudamel, Liu με τον Lorin Maazel στην Κίνα, Micaela στη Σκάλα του Μιλάνου, La Bohème (Mimi) στην Deutsche Oper Berlin, Manon/ Massenet (Σκάλα του Μιλάνου) La Rondine στο Sydney, Roméo et Juliette στην Atlanta, και Verdi’s Requiem στο Φεστιβάλ της Ravenna με τον Riccardo Muti,

Οι εμφανίσεις της στην Ελλάδα λόγω των απαιτήσεων της καριέρας της σε όλο τον κόσμο είναι λιγοστές. Εχει εμφανισθεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή ως Παμίνα (2000/01), Βιολέττα (2001/02), Μαργαρίτα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2011/12) και Δυσδαιμόνα (Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 2013/14).

Για περισσότερα επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: www.voulgaridou.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *