Συνέντευξη τύπου του Ο.Μ.Μ.Θ. για την περίοδο του Ιανουαρίου με το Ιούνιο του 2023

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΛΕΤΟ ΟΜΜΘ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΟΡΟΣ

Ποιότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα το τρίπτυχο του νέου καλλιτεχνικού προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

 

Στο τρίπτυχο ποιότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα βασίζεται το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπως εξήγησαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού κα. Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Χρίστος Γαλιλαίας, στη συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν σήμερα στους δημοσιογράφους.

«Ποιότητα όσον αφορά στις παραγωγές που θα δείτε στους χώρους μας, αλλά και τις υπηρεσίες που θα σας παρέχουμε. Συνέπεια ως προς το αποτέλεσμα του παραγόμενου έργου. Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα αρχών και αξιών. Και αποτελεσματικότητα όσον αφορά στην άρτια προσπάθεια χάρη στο έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει ο Οργανισμός και φυσικά την αγαστή συνεργασία με όλους τους καλλιτέχνες» τόνισε η κα. Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου στην αρχική της τοποθέτηση.

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες που διέπουν την καινούργια καλλιτεχνική περίοδο του Ο.Μ.Μ.Θ., η Πρόεδρος του Δ.Σ. ανέφερε ότι οι καινοτόμες ιδέες, οι νέες προτάσεις και οι σπουδαίες συνεργασίες που θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες στις σκηνές των κτηρίων Μ1 και Μ2 θα κερδίσουν το αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού. «Ζούμε ημέρες εξαιρετικής έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας» σημείωσε σε άλλο σημείο, κάνοντας λόγο για «ένα άκρως δημιουργικό εξάμηνο που θα είναι αφιερωμένο στη μουσική, το χορό και το θέατρο».

Και πρόσθεσε: «Μέσα από τις παραγωγές που ετοιμάζουμε θα “πλημμυρίσουν” τους Θεσσαλονικείς πρωτόγνωρα συναισθήματα. Δίνω έμφαση σε αυτό, καθότι το συναίσθημα δεν είναι κάτι απλό. Δεν είναι μια αίσθηση… αλλά κάτι βαθύτερο, εσωτερικό που επιδρά στο σώμα και την ψυχή, προκαλώντας χαμόγελο, συγκίνηση, βάζοντας το νου σε διαδικασία αναζήτησης. Και εμείς θέλουμε κάθε φορά που το κοινό περνά τις πύλες του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης η καρδιά και το μυαλό του να ταξιδεύει. Να βιώνει ξεχωριστές εμπειρίες μέσα από τη διέγερση της πνευματικότητας». Άλλωστε, όπως είπε, «η Τέχνη δίνει χρώμα στη ζωή και είναι ο δημόσιος χώρος έκφρασης των αισθημάτων αφού τα αναπαριστά».

Μάλιστα, η Πρόεδρος του Ο.Μ.Μ.Θ. υπενθύμισε ότι ο Οργανισμός δεν είναι μονοθεματικός αλλά δίνει έμφαση στην ανάδειξη όλων των μορφών Τέχνης. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στη μεγάλη έκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής του Γιώργου Ζογγολόπουλου με τίτλο «τα έργα ηχούν σαν μουσική», που φιλοξενείται στον τρίτο όροφο του κτηρίου Μ1 μέχρι την 31η Μαρτίου 2023, καθώς και στη λειτουργία της πλατείας και του περιβάλλοντα χώρου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ως δημόσια ανοιχτή γλυπτοθήκη, σε συνέχεια σχετικής απόφασης που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο πριν τη γιορτή των Χριστουγέννων. Για τον λόγο αυτόν, πριν την πρωτοχρονιά, τοποθετήθηκε το γλυπτό του Νίκου Τόλη, η «χορεύτρια», που  κοσμεί την πλατεία του Οργανισμού και την θαυμάζουν όλοι οι επισκέπτες.

«Συνεχίζουμε εξίσου δυναμικά και ανοδικά τη νέα σεζόν, όπως πάντα», τόνισε από την πλευρά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. Χρίστος Γαλιλαίας. Μίλησε για την παλέτα των μουσικών τάσεων, στυλ και ηχοχρωμάτων που θα γεμίσουν τις αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ξεχωρίζει για τα καινοτόμα στοιχεία που θα το διακρίνουν, τις εντυπωσιακές παραγωγές, τις σπουδαίες συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες και κορυφαίους ερμηνευτές, αλλά και τους αφιερωματικούς κύκλους.

«Συνθέτουμε δυνάμεις, ιδέες και εργαζόμαστε με στοχοπροσήλωση προκειμένου να παράξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο το κοινό. Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι το “σπίτι” της καλλιτεχνικής δημιουργίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλιλαίας.

Όπως εξήγησε, το πιάνο κατέχει ιδιαίτερη θέση στο νέο καλλιτεχνικό προγραμματισμό με ρεσιτάλ χαρισματικών σολίστ, ενώ όσον αφορά στον συμφωνικό ήχο αυτήν τη φορά θα βρεθεί στο επίκεντρο με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ρουμανίας. Ξεχωριστή θέση κατέχει και ο χορός, ενώ και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Ο.Μ.Μ.Θ., η MOYSA, συνεχίζει και εξελίσσει την πολυσχιδή παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης διαθέτοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *