Συνέντευξη Τύπου για την αγορά αμνοεριφίων ενόψει των εορταστικών ημερών του Πάσχα ( Δείτε το video)

αγροτοκτηνοτροφία ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ Σωματείο

Σε κλίμα επιβεβαίωσης του πολύ καλού κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στους δύο συνεργαζόμενους κλάδους των κρεοπωλών και των κτηνοτρόφων, πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου με κύριο θέμα την αγορά αμνοεριφίων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, η οποία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, και φιλοξενήθηκε στην έδρα του.

Ανοίγοντας την Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης, τόνισε «Το σημαντικό είναι να στηρίξουμε του κρεοπώλες της γειτονιάς. Καλές οι προσφορές από τις μεγάλες αλυσίδες, στο όμως τρόφιμο σίγουρα πρέπει να σκεφτόμαστε την ποιότητα. Το σίγουρο είναι πως θα έχουμε επάρκεια σε αμνοερίφια αυτές τις ημέρες».

 

«Έχουμε αποφασίσει να συμπιέσουμε όσο γίνεται παραπάνω το κέρδος μας», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπώλων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΘ κ. Σάββας Κεσίδης. Ο κ. Κεσίδης κάλεσε τους καταναλωτές να δώσουν βάση στη ποιότητα και όχι στη τιμή, «άλλο είναι το αρνάκι γάλακτος, άλλο το σταβλίσιο , άλλο το εισαγόμενο», υπογράμμισε.

 

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Δημήτρης Μόσχος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο αυξημένο κόστος παραγωγής που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι. «Αγγίζει τα 10 ευρώ μόνο το γάλα για ένα αρνάκι 45 ημερών», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αντίδραση υπήρξε για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» με την ιδιαιτέρως χαμηλή τιμή των 10 ευρώ. «Ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε μια τιμή χωρίς να εξετάσει το κόστος παραγωγής. Γιατί δεν κάνει το ίδιο σε ενέργεια και καύσιμα;», πρόσθεσε.

 

«Ψάχνοντας η πολιτεία να βρει έναν «αποδιοπομπαίο τράγο» βρήκε τους κρεοπώλες», επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Μπαλαμπανίδης, ο οποίος αναλύοντας το κόστος ενός σφαγείου από τον παραγωγό έως το κρεοπωλείο, διερωτήθηκε «πως βγήκε η τιμή 10 ευρώ από την πολιτεία;».

 

Στην μειωμένη αγοραστική δύναμη των Ελλήνων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης  Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος κ. Απόστολος Ραυτόπουλος, αναφέροντας πως είμαστε Τρίτη χώρα από το τέλος στο χάσιμο αγοραστικής δύναμης, ανάμεσα σε αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αγγίζει το 42%. Ο κ. Ραυτόπουλος έδωσε ιδιαίτερος βάρος στους μειωμένους ελέγχους που πραγματοποιούνται στην αγορά, αναφέροντας ότι υπάρχει ένας ελεγκτής για κάθε 12.000 εμπορικές επιχειρήσεις.

 

Οι εκπρόσωποι των κρεοπωλών τόνισαν πως θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε η φετινές τιμές των ελληνικών αμνοεριφίων ενόψει της εορταστικής περιόδου του ΠΑΣΧΑ να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με την περσυνή χρονιά και λίγο πιο μειωμένες.

 

Στη συνέντευξη τύπου παρεβρέθησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΚΚ κ. Νικόλαος Κακαφίκας και ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Τομέα Κρέατος και Κτηνοτροφίας (ΕΔΟΤΟΚΚ) κ. Ιωάννης Φασουλάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *