Παρουσίαση της υποψηφιότητας του για τον Δήμο Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2023 ανακοίνωσε ο Σάκης Τζακόπουλος (Δείτε το video)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Προεκλογική περίοδο ΣΕΙΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ Υποψήφιοι Δήμαρχοι

Βασικοί άξονες του συνδυασμού «Ώρα Θεσσαλονίκης»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Θεσσαλονίκης», υποψήφιος δήμαρχος Σάκης Τζακόπουλος, παρουσίασε στους δημοσιογράφους τα βασικά σημεία του προγράμματός του.

Με άξονα μια νέα ταυτότητα ορισμού, «Είμαι Θεσσαλονικιός», ο Σάκης Τζακόπουλος, εισάγει μια καινοτόμα σχέση του δημότη με την πόλη, η οποία προσδιορίζεται με βάση τις στρατηγικές στοχεύσεις και δεσμεύσεις του προγράμματος διαμορφώνοντας τα χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης του μέλλοντος.

Με κεντρικό σύνθημα «Πρόγραμμα για όλους με όλους μαζί», ο Σάκης Τζακόπουλος, προτείνει λειτουργία της πόλης με κανόνες για όλους τους δημότες με τη δημιουργία χάρτας υποχρεώσεων για τη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας υψηλής περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αισθητικής.

«Η Θεσσαλονίκη, διαθέτει απόθεμα πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό. Διαθέτει φυσική ομορφιά. Εφόσον τεθούν τα πλεονεκτήματα αυτά ως θεμέλιο μπορεί να ισχυροποιήσει το brand name της και να μεταμορφωθεί σε πόλη με πραγματική εξωστρέφεια, χωρίς στεγανά», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τζακόπουλος. Σημαντικό κεφάλαιο στις προτάσεις του υποψήφιου δημάρχου αποτελεί η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, προς όφελος των ανοιχτών χώρων, των δομών πρόνοιας, των χώρων στάθμευσης και της σχολικής στέγης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Θεσσαλονίκης», θεωρεί αναγκαία την καθιέρωση ημέρας δημότη στο γραφείο δημάρχου, την οργάνωση ηλεκτρονικής εφαρμογής  και τηλεφωνικής καταγραφής των αιτημάτων του δημότη. Στόχος το αίτημα του δημότη να υλοποιείται άμεσα και η απάντηση να δίνεται μέσα σε 3 ημέρες. Σημαντικό επίσης και η θεσμοθετημένη λογοδοσία του Δημάρχου στους πολίτες και φορείς της πόλης ως απαραίτητο στοιχείο για την ενδυνάμωση της διαφάνειας και της συμμετοχής των δημοτών στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής. Ενίσχυση της διαβούλευσης της συμμετοχικής και ηλεκτρονικής δημοκρατίας ως μέσο διαλόγου και συνεργασίας με τους δημότες.

Τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει το site της παράταξης «Ώρα Θεσσαλονίκης». Θα παρουσιάζονται οι θέσεις, τα προγράμματα και οι δράσεις της δημοτικής παράταξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *