Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024 – Κ. Ζέρβας: «Θα είναι μια νίκη για την πόλη μας και όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού»

Με αξιώσεις διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024 σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ACES Europe που επισκέφθηκαν την πόλη και παρέλαβαν τον φάκελο με την υποψηφιότητα. «Άλλη μια σημαντική επιτυχία έρχεται για την πόλη μας, για τον Δήμο Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε για την παρουσίαση της υποψηφιότητας παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού Νίκου Ζεϊμπέκη, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Νεολαίας και Αθλητισμού Θωμαής Τσούρλου και του προέδρου της ACES Europe Gian Francesco Lupattelli.

«Θα είναι μια νίκη για την πόλη μας, θα είναι μια νίκη για τους ανθρώπους του αθλητισμού ολόκληρης της χώρας μας. Η διάκριση αυτή θα ανοίξει νέους δρόμους για τη Θεσσαλονίκη, νέους ορίζοντες. Για να μη μιλάμε μόνο για το ένδοξο αθλητικό παρελθόν της πόλης, αλλά και για το παρόν και για το μέλλον της», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

«Διεκδικώντας τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024 η Θεσσαλονίκη έχει στόχο να κάνει σημαντικά βήματα στην εκπαίδευση των πολιτών μικρών και μεγάλων για την υιοθέτηση ενός αθλητικού τρόπου ζωής. Να αυξήσει τη συμπερίληψη, να δώσει τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης στους νέους, να ενισχύσει τα τοπικά αθλητικά σωματεία και να αναβαθμίσει τις υπάρχουσες υποδομές της», τόνισε ο κ. Ζεϊμπέκης.

«Ο φάκελος που μας παρέδωσαν ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του περιέχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες, ήταν μια άριστη δουλειά και για εμάς θα είναι μεγάλη χαρά να συνεργαστούμε. Πιστεύουμε πως η Θεσσαλονίκη έχει όλα τα προσόντα για να κερδίσει τον τίτλο ωστόσο αυτό θα το γνωρίζουμε την 1η Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο κ. Lupattelli. Όπως τόνισε ο ίδιος ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού θα προσελκύσει πολλούς περισσότερους τουρίστες που θα έρχονται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσουν τις αθλητικές διοργανώσεις και να αθληθούν ενώ θα ενισχύσει την περεταίρω δικτύωση της πόλης.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεολαίας και Αθλητισμού Θωμαή Τσούρλου παρουσίασε τον φάκελο της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει τους στόχους και τις προτεραιότητες της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού, τις υφιστάμενες υποδομές και το πρόγραμμα προτεινόμενων αθλητικών γεγονότων που θα συμπεριληφθούν στη διοργάνωση.

Ο κ. Lupatteli και ως εκπρόσωπος του Δημάρχου της Γένοβας παρέλαβε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης επιστολή προς τον ομόλογό του.  «Ο κ. Lupattelli έρχεται από μια πόλη που έχει πολλές ομοιότητες με τη Θεσσαλονίκη, κοινά χαρακτηριστικά και κοινές προκλήσεις και μέσω αυτού στέλνουμε και μια επιστολή στον εκεί Δήμαρχο για να διερευνήσουμε πιθανότητες συνεργασίας γιατί δε χάνουμε ευκαιρία για τις διεθνείς επαφές μας», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τα πύρινα μέτωπα
Η παρουσίαση της υποψηφιότητας έγινε υπό το βάρος της τραγωδίας στα πολλαπλά πύρινα μέτωπα καθώς οι εκπρόσωποι της ACES βρίσκονταν ήδη στη Θεσσαλονίκη και ήταν αδύνατη η αναβολή. «Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία η σημερινή για την πατρίδα μας. Δυστυχώς θρηνούμε σήμερα θύματα από πυρκαγιές και είμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή και την ώρα που εμείς εδώ μιλάμε πολλοί δίνουν μάχη σε πολλά μέτωπα. Οι σκέψεις και οι καρδιές όλων μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων, σε όσους δοκιμάζονται και σε όσους δίνουν αυτή τη μάχη στην πρώτη γραμμή», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *