ΤΟ ELVEDON – Ο ΧΟΡΟΣ στο 58ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2023 στην Ε.Μ.Σ.

ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

58ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2023
ΤΟ ELVEDON
του Χρήστου Παπαδόπουλου

Η xοροθεατρική παράσταση ELVEDON βασισμένη στο έργο της Βιρτζίνια Γουλφ “Τα Κύματα” παρουσιάζεται, στο πλαίσιο του 58 Φεστιβάλ Δημητρίων, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 21.00, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών του Κ.Θ.Β.Ε.

Έξι ιστορίες, έξι διαφορετικές οπτικές της πραγματικότητας μέσα σε έναν κόσμο αεικίνητο που παρομοιάζεται με “Τα Κύματα” της θάλασσας. Έξι φίλοι και η ζωή τους από την παιδική ηλικία μέχρι τα γεράματα.

Η ροή του χρόνου είναι το πιο βασικό στοιχείο της έμπνευσης – Μια πανίσχυρη δύναμη αλλαγής σε έναν κόσμο που αλλάζει. Έναν κόσμο όπου η γέννηση και ο θάνατος, ο έρωτας και η φιλία, το ατομικό και το κοινωνικό προκύπτουν με μια οργανική συνέχεια, δημιουργώντας μια αδιατάρακτη νομοτέλεια.

Η έννοια της διαρκούς ροής αποτελεί τον πυρήνα της θεματικής της παράστασης, με την κίνηση μέσα από την επανάληψη και τη σταδιακή οργανική εξέλιξή της, να συνιστά τον βασικό τρόπο αφήγησης. Τα κύματα έχουν ένα σταθερό ρυθμό, ρυθμολογία, επαναληπτικότητα. Κι ο χρόνος είναι ανεξάντλητος, ασταμάτητος. Και είναι ο συντονισμός αυτού του ρυθμού με τον ρυθμό μέσα μας, που κάνει τη στιγμή που στεκόμαστε απέναντι τους πολύτιμη. Η ενατένιση με την ενδοσκόπηση άρρηκτα δεμένες. Η στιγμή που το μυαλό μας είναι ενεργό, καθαρό και ελεύθερο.

Ένα έργο που αφηγείται λίγα, αλλά αφήνει χώρο στο κοινό να σκεφτεί, να αποκωδικοποιήσει και να νιώσει πολλά περισσότερα.

Σύλληψη & Χορογραφία
Χρήστος Παπαδόπουλου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Χορεύουν:
Γιώργος Κοτσιφάκης
Ιωάννα Παρασκευοπούλου
Χαρά Κότσαλη
Νάντη Γώγουλου
Μαρία Μπρέγιαννη
Νώντας Δαμόπουλος
Μουσική: Coti K
Φωτισμοί: ELVEDON Μιλτιάδης Αθανασίου
Βίντεο-Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Βοηθός Χορογράφου: Κατερίνα Σπυροπούλου
Παραγωγή: Χρήστος Παπαδόπουλος

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό Εισιτήριο:15 €
ΑΜΕΑ, Φοιτητικό, Άνω των 65: 12 €
Εξώστης Κανονικό: 12 €
Μειωμένο: 10 €

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
https://www.more.com/dance/elvedon-xorotheatro-basismeno-sto-ergo-tis-birtzinia-goulf-ta-kymata/

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ:
https://e-dimitria.gr/Ε.Μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *