Dali Cybernetics–The Immersive Experience στη Θεσσαλονίκη ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΙΑΣ ΙΔΙΟΦΥΙΑΣ (Δείτε το video)

SKG ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΓΚΑΛΕΡΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ Εκπαιδευτικά ΕΛΛΑΔΑ Εμπορικά νέα ΜΑΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Dali Cybernetics–The Immersive Experience στη Θεσσαλονίκη ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΙΑΣ ΙΔΙΟΦΥΙΑΣ

Μία εμπειρία εμβύθισης στο σύμπαν του Σαλβαντόρ Νταλί! Ο θαυμαστός κόσμος του πρωτοπόρου καλλιτέχνη ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας με τον πιο συναρπαστικό τρόπο!Immersive Experienceσε400τμΟθόνες,Virtual Reality,Digital ArtΗ έκθεση μετά από την παρουσίασή της σε Λονδίνο, Βαρκελώνη, Κοπεγχάγη, Βερολίνο κι άλλες πόλεις του κόσμου, έρχεται στην Ελλάδα στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης! Μια μοναδική εμπειρία που θα μαγέψει όλες τις ηλικίες. Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ «Επειδή εγώ γίνομαι καμιά φορά ζωγράφος, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι καλλιτέχνης. Το πραγματικό μου ενδιαφέρον είναι οι Κυβερνοεπιστήμες (Cybernetics), η Κβαντική Φυσική κι η Βιολογία.», Σαλβαντόρ Νταλί. Η έκθεση είναι μία συναρπαστική περιήγηση στα πιο διάσημα έργα του Σαλβαντόρ Νταλί από μια εντελώς νέα οπτική. Παρακολουθούμε την πορεία των επιρροών του ζωγράφου, από τον υπερρεαλισμό και τον Φρόιντ ολοένα και περισσότερο προς τις θετικές επιστήμες, τα μαθηματικά, την πληροφορική: Η Τεχνολογία συναντά την Τέχνη: Ο Νταλί πίστευε ότι για να επιβιώσει η ζωγραφική, θα πρέπει να συνδεθεί με τη χρήση των υπολογιστών. Θεωρούσε ότι οι υπολογιστές είναι το μέλλον. Προέβλεψε ένα μέλλον όπου οι μηχανές θα έχουν την ικανότητα να σκέφτονται από μόνες τους, ακόμα και να δημιουργούν Τέχνη.  Η Τέχνη συναντά την Επιστήμη:  Στην έκθεση θα απολαύσετε μία συναρπαστική περιήγηση στα πιο διάσημα έργα του Σαλβαδόρ Νταλί από μια εντελώς νέα οπτική. Μια εμπειρία αιχμής που βασίζεται σε παράλληλα σύμπαντα, την κβαντική φυσική, την τέταρτη διάσταση, την οπτική, την ιερή γεωμετρία και την αλληλουχία DNA όπως ερμηνεύονται από τον Νταλί μέσα από τα έργα του. Η Επιστήμη συναντά την Πίστη: Στους πίνακες του Νταλί συμφιλιώνονται η πίστη στο Θεό με την επιστήμη. Η χρυσή τομή καθιερώνει τη γεωμετρική τελειότητα, το αισθητικό ιδεώδες με το οποίο ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο. Το εφαρμόζει στα έργα του, όπου ανακαλύπτουμε σχήματα οργανωμένα υπό αυτήν τη μυστική γεωμετρία. Ο διπλός έλικας τουDNAγοητεύει τον Νταλί. Η σπείρα που μεταφέρει γενετική κληρονομιά είναι οι καμπύλες μέσω των οποίων ο Θεός μεταφέρει την αθανασία.

 

ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ:ImmersiveExperience/ Εμπειρία Εμβύθισης Ταξιδέψτε στο μυαλό μίας ιδιοφυίας με προβολές (μέρος τους σε 3D) σε οθόνες επιφάνειας τετρακοσίων τ.μ. όπου Τέχνη και Τεχνολογία συνδυάζονται σε ένα επαναστατικό θέαμα.

Virtual Reality 360  Επιβιβαστείτε στο πλοίο των ονείρων που διασχίζει τους καλλιτεχνικούς κόσμους του Νταλί. Μία μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του Νταλί. Διαδραστικό παιχνίδι Περιπλανηθείτε στη ζωγραφική φαντασία του Νταλί, όπου προβάλλονται ψηφιοποιημένα επαναλαμβανόμενα στοιχεία από την εικονογραφία του και παρατηρείστε με ποιο τρόπο διαφεύγουν τα διαφορετικά στοιχεία όταν τα πλησιάζετε.

Δημιουργικότητα

Βγάλτε τον καλλιτέχνη από μέσα σας, ζωγραφίζοντας αυθόρμητα πάνω στο έργο τέχνης « Η Γαλάτεια των Σφαιρών» όπου  παρουσιάζεται το πρόσωπό της συντρόφου του Νταλί, Γκαλά, και προβάλλετε τις δημιουργίες σας στους τοίχους της αίθουσας.

Προβολή ντοκιμαντέρ

Παρακολουθήστε, σε κινηματογραφική αίθουσα, το ντοκιμαντέρ του Τζακ Μποντ και γνωρίστε τον Σαλβαντόρ Νταλί στην καθημερινότητά του, το 1965 στη Νέα Υόρκη, όπου αλληλοεπιδρά με τους ανθρώπους γύρω του και έρχεται σε επαφή μετα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία ο Νταλί απασχολούσε συχνά για την προβολή του.

Περιήγηση

Περιηγηθείτε στους διαδρόμους της έκθεσης όπου παρουσιάζονται πίνακες κι αποφθέγματα του διάσημου καλλιτέχνη. Παράλληλα με τις φάσεις της ζωής του Νταλί, εμφανίζονται έργα κι επεξηγήσεις, για τους κυριότερους σταθμούς της καριέρας του καλλιτέχνη.

Φωτογραφίες

Καθίστε στον αυθεντικό καναπέ DaliLips της Barcelona Design και τραβήξτε αναμνηστικές φωτογραφίες σε ένα ειδικά φωτισμένο Photobooth.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Από την Παρασκευή 29 Μαρτίου (για περιορισμένο χρόνο παρουσίασης) Επίσημος μεταπωλητής εισιτηρίων more.com και καταστήματα Public: https://www.more.com/museums/dali-cybernetics-skg-immersive-experience/και στα ταμεία της Αποθήκης Γ’ στο Λιμάνι. Κόστος Εισιτηρίων:15 Ευρώ (Κανονικό ενήλικες), 12 Ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, παιδικό από 5 ετών), 10Ευρώ σχολικές εκδρομές σε πρωινές ώρες, οικογενειακό 4 ατόμων50ευρώ.Ωράριο Έκθεσης:(οι ώρες ισχύουν για μήνα Απρίλιο. Από το Μάιο ενδέχεται να γίνουν αλλαγές) Δευτέρα: Κλειστά (εκτός αργιών και πρωινών για σχολεία)Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 9.30πμ–9.30μμΠαρασκευή, Σάββατο και Κυριακή: 10πμ–10μμ

Τοποθεσία και προσέλευση:

Τοποθεσία: Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Προβλήτα Α, Αποθήκη Γ ́Σημείο στο χάρτη: https://maps.app.goo.gl/WtTCBMYjbR2pva7AA

Προσέλευση: Με τα πόδια:400 μέτρα από τη στάση λεωφορείων στην Πλατεία Ελευθερίας, περπατάτε 5 λεπτά προς το Λιμάνι και εισέρχεστε από την είσοδο πεζών (δίπλα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό). Ομοίως, 650 μέτρα από την πλατεία Αριστοτέλους. Με λεωφορείο: Αποβιβάζεστε στη στάση Πλατεία Ελευθερίας στην οδό Μητροπόλεως, περπατάτε 5 λεπτά προς το Λιμάνι και εισέρχεστε από την είσοδο πεζών στην Προβλήτα Α (δίπλα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό).

Με αυτοκίνητο: Parking ΟΛΘ, Σαλαμίνος, Parking Σαλαμίνος 5, απέναντι από την είσοδο επιβατικού σταθμού, Δημοτικό Parking της Πλατεία Ελευθερίας, πολυόροφο Grand Parking  Πολυτεχνείου με Καρατάσου.

Social media:Web:www.dali-immersive.gr  YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=C2OGyvIGdiEFacebook:https://www.facebook.com/DaliCyberneticsGRInstagram:https://www.instagram.com/dalithess/Συντελεστές:Παραγωγή:Layers of Reality / Exhibition HubΜετηνάδειατου:FundacionGalaSalvadorDaliΔιοργάνωσηστηνΕλλάδα:VideoTheatreE.E

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *