Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας SEATRADE 2O24

SKG ΑΠΡΙΛΙΟΣ Θεσσαλονίκης ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας SEATRADE 2O24.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά o Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην SeaTRADE, στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, από τις 8 έως τις 11 Απριλίου 2024.

Για ακόμα μια φορά η κοινή προσπάθεια των φορέων έφερε πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το μέλλον της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της SeaTRADE πραγματοποιήθηκαν προκαθορισμένες επαγγελματικές συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της βιομηχανίας της κρουαζιέρας. Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των φορέων συναντήθηκαν με στελέχη της Παγκόσμιας Ένωσης Εταιριών Κρουαζιέρας (CLIA), τη Celestyal, τη Royal Caribbean, τη Carnival, την MCS, τη Celebrity, τη SilverSea και πολλές ακόμη εταιρείες, επαγγελματίες και πράκτορες που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με γνώμονα την αναπτυξιακή προοπτική του προορισμού και την περαιτέρω προώθηση του Λιμένα της Θεσσαλονίκης σε Λιμάνι home – port.

Η Θεσσαλονίκη πλέον έχει μπει για τα καλά στον χάρτη της βιομηχανίας της κρουαζιέρας και χρόνο με το χρόνο γίνεται ολοένα και πιο αναγνωρίσιμη.

Η ραγδαία αύξηση των κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται την πόλη είναι ένα αποτέλεσμα που γίνεται άμεσα αντιληπτό, το οποίο σε συνδυασμό με την μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με τον ΟΤΘ και τον ΟΛΘ για το οικονομικό αποτύπωμα της κρουαζιέρας στην πόλη, δείχνουν το πως οι συνέργειες των φορέων και του DMO μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *