Γράμμα στον πατέρα – του Franz Kafka στο Goethe-Institut Thessaloniki

ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ

Έξι τελευταίες παραστάσεις για το επιτυχημένο «Γράμμα στον πατέρα» του Franz Kafka στο Goethe-Institut Thessaloniki

Η άκρως επιτυχημένη θεατρική παραγωγή της Ομάδας Θέατρο Πρόταση «Γράμμα στον πατέρα» ολοκληρώνει ένα μεγάλο κύκλο παραστάσεων στις 28 Μαΐου στο χώρο του Goethe-Institut Thessaloniki. Για τέταρτη χρονιά, η συγκλονιστική επιστολή του Franz Kafka, σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή, «ανοίχτηκε» σε χιλιάδες κόσμο στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύοντας ότι ο θεσμό της οικογένειας φέρει τις ίδιες παθογένειες τότε και τώρα.

Ο τριανταεξάχρονος Φραντς, λίγο πριν πεθάνει από φυματίωση, απευθύνεται στον πατέρα του γράφοντάς του μια επιστολή, όπου αποκαλύπτει με αφοπλιστική ειλικρίνεια την τραυματική τους σχέση. Μέσα από τον παραληρηματικό λόγο ενός ανθρώπου που θέλει να προλάβει να εκφράσει όσα έχει μέσα του πριν φύγει από τη ζωή, αποκαλύπτεται ένας πατέρας-τύραννος που μισεί ό,τι δεν καταλαβαίνει και ό,τι δεν του μοιάζει. Οι θεατές της παράστασης κάθονται στο ίδιο οικογενειακό τραπέζι μαζί με τους τρεις ηθοποιούς, βιώνοντας μαζί τους όλα εκείνα τα περιστατικά, τις αγωνίες και τις ήττες που διαμόρφωσαν τον νεαρό Φραντς. Στο «Γράμμα στον πατέρα» γίνονται όλοι μάρτυρες, θύματα και συνένοχοι.

Το «Γράμμα στον πατέρα» μετρά πάνω από 100 παραστάσεις μόνο στη Θεσσαλονίκη, ενώ το παρακολούθησαν 8.000 και πλέον θεατές. Η παράσταση αποτελεί την πρώτη θεατρική μεταφορά του προσωπικού κειμένου του Κάφκα και γεννήθηκε τον Οκτώβριου του 2019 στο Μπενσουσάν χαν. Έπειτα παρουσιάστηκε στο χώρο της Βίλα Καπαντζή το 2020, στο Θέατρο Τ και στο ΚΕΘΕΑ Ιθάκη το 2022».

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο: Franz Kafka (“Γράμμα στον πατέρα”, “Μπλε Τετράδια”, “Μεταμόρφωση”, “Τα ημερολόγια” ) – Δημήτρης Δημητριάδης (“Λήθη”)
Σκηνοθεσία – Δραματουργία – Σκηνική εγκατάσταση: Στέλιος Βραχνής
Ενδυματολογική επιμέλεια: Ομάδα Θέατρο Πρόταση
Μουσική σύνθεση – Μουσική επί σκηνής: Θάνος Χαριζάνης
Φωτογραφίες: Απόστολος Λινάρδος
Οργάνωση παραγωγής: Ομάδα Θέατρο Πρόταση
Επικοινωνία: Μαρία Τότσκα
Παραγωγή: Ομάδα Θέατρο Πρόταση♦

Επί σκηνής: Παύλος Τάνης, Απόστολος Λινάρδος, Πάνος Αναγνωστόπουλος

𝝥𝝠𝝜𝝦𝝤𝝫𝝤𝝦𝝞𝝚𝝨
Χώρος: Goethe-Institut Thessaloniki, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 66, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: 13, 14, 20, 21, 27, 28 Μαΐου (Δευτέρα-Τρίτη) στις 21.00
Διάρκεια: 65’
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/gramma-ston-patera-tou-franz-kafka/
Τιμές εισιτηρίων: 13€ κανονικό | 10€ φοιτητών, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων, όσων κατέχουν θεατρική ατέλεια, ομαδικό άνω των 6 ατόμων
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6949150750, 6970623600

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *