Συνέντευξη τύπου για την πρεμιέρα του Θεάτρου Ντοκουμέντο «ΕΙΚΟΣΤΗ ΟΓΔΟΗ »
Ο θίασος και οι συντελεστές του Θεάτρου Ντοκουμέντο «ΕΙΚΟΣΤΗ ΟΓΔΟΗ» παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου στο Θέατρο Αμαλία την Δευτέρα 13 Μαΐου στη 13.00 , με αφορμή την πρεμιέρα.
Στην συνέντευξη τύπου παρεβρέθησαν:
Χρήστος Κωνσταντινίδης (Σύζυγος Θύματος)
Κωνσταντίνος Τοπουζίδης (Επιζήσας)
Αλεξάνδρα Τσακίρη (Επιζήσασα)
Ελίνα Νασουφίδου (Επιζήσασα)
ΕΙΚΟΣΤΗ ΟΓΔΟΗ
Ένα θέατρο Ντοκουμέντο με μαρτυρίες επιζώντων και συγγενών θυμάτων των Τεμπών
Τετάρτη, 15, 22 και 29 Μαΐου και Πέμπτη 16, 23 και 30 Μαΐου
Στις 21:00
28 Φεβρουαρίου 2023. Μία μετωπική σύγκρουση που στέρησε την ζωή 57 ανθρώπων και τραυμάτισε σωματικά και ψυχικά δεκάδες ακόμα. Ένα γεγονός ΣΤΑΘΜΟΣ στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Για πολλούς ο χρόνος σταμάτησε στις 23:21 εκείνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Για άλλους συνεχίζει με σκοπό την απόδοση δικαιοσύνης.
Στο θέατρο Ντοκουμέντο της Γενοβέφας Κτενίδου αποκαλύπτονται καταθέσεις ψυχής από επιζώντες και συγγενείς θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών.Η συνειδητοποίηση έρχεται συχνά μέσα από την βαθιά γνώση και την ενσυναίσθηση. Μαρτυρίες συνανθρώπων μας παρουσιάζονται στην σκηνή, ανοίγοντας διάλογο με τον θεατή για την ατομική και συλλογική ευθύνη.