Μια παρουσίαση της τραγωδίας «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη και κείμενα του Τσέχωφ υπό τον τίτλο «Σε κρίση» από τα Θεατρικά Εργαστήρια «Μελίνα Μερκούρη»

SKG ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Εκπαιδευτικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΕΑΤΡΟ Θεσσαλονίκης ΙΟΥΝΙΟΣ Ιούνιος

Μια παρουσίαση της τραγωδίας «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη και κείμενα του Τσέχωφ υπό τον τίτλο «Σε κρίση» από τα Θεατρικά Εργαστήρια «Μελίνα Μερκούρη» – Με μεγάλη επιτυχία ανέβηκαν δύο παραστάσεις του «Θέσπις» 

 

♦ Τα θεατρικά εργαστήρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της ΚΕΥΝΣ παρουσιάζουν τις δουλειές τους στο κλείσιμο της ακαδημαϊκής χρονιάς  

♦ Η είσοδος στις παραστάσεις της Πέμπτης 27 Ιουνίου που θα ανέβουν στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών είναι ελεύθερη για το κοινό 

 

Με την «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη και την βασισμένη σε κείμενα του Τσέχωφ παράσταση υπό τον τίτλο «…Σε κρίση», τα Θεατρικά Εργαστήρια «Μελίνα Μερκούρη» του δήμου Νεάπολης-Συκεών παρουσιάζουν στο κοινό τη δουλειά της χρονιάς που πέρασε.

Στις δύο παραστάσεις συμμετέχουν η Πειραματική Σκηνή των Θεατρικών Εργαστηρίων, η Νεανική Σκηνή τους και το τμήμα Γυμνασίου.  

Τα εργαστήρια που λειτουργούν υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου (ΚΕΥΝΣ) παρουσιάζουν την «Ανδρομάχη» και το έργο «…Σε κρίση» στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων) στις 8.30 το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουνίου. 

Η σκηνοθεσία είναι του Σταμάτη Στάμογλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Μαγδαληνής Σίγα, ενώ εκπαιδευτής στο τμήμα γυμνασίου είναι ο Βαγγέλης Ηλιάδης.

Η είσοδος για το κοινό στη διπλή παράσταση είναι ελεύθερη. 

 

Στο μεταξύ, με μεγάλη επιτυχία ανέβηκαν για δύο συνεχόμενες ημέρες την περασμένη εβδομάδα δύο παραστάσεις από το θεατρικό εργαστήρι «Θέσπις» στον πολιτιστικό χώρο της οδού Λαγκαδά 120. Πρόκειται για τα θεατρικά με τίτλο «Κλείσε μου τα μάτια… για να ονειρευτώ» και «Το ριγέ κοστούμι και ένα μακρύ ταξίδι στο Χιονήσι».

Τη σκηνοθεσία και τα σκηνικά-κοστούμια υπέγραψε η Άννα Μαρία Αγγελίδου και την επιμέλεια της μουσικής και τους φωτισμούς ανέλαβε ο σκηνοθέτης Γιώργος Κιουρτσίδης

Και τις δύο παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν με ελεύθερη είσοδο τις τίμησαν συγγενείς και φίλοι των σπουδαστών των εργαστηρίων όσο και θεατρόφιλοι από το δήμο Νεάπολης-Συκεών αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *