ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΤΕΩΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ 20/1/ΕΩΣ 27/1/12
Του Mike Bartlett. Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου Παγκουρέλη. Σκηνοθεσία: Λήδα Μπατσή. Παίζουν: Ιωάννα Λαμνή, Ελένη Κοτσώνα. Σκηνικά – Κοστούμια: Νατάσα Ζηβανού. Μουσική: Θέμις Βελένη, Δημήτρης Δαλέζης. Φωτισμοί: Πέτρος Ζηβανός
Πρόκειται για μια σχεδόν στα όρια του ντοκουμέντου «απομαγνητοφώνηση» για το τι συμβαίνει σήμερα στις πολυεθνικές εταιρείες και έχει ως αποτέλεσμα τις ολοένα αυξανόμενες αυτοκτονίες των υπαλλήλων τους. Με ψύχραιμο, χειρουργικό αλλά υπονομευτικά κωμικό τρόπο, αποκαλύπτει ότι ακόμη και οι στυγνότερες δομές ενός ξέφρενου και αχαλίνωτου καπιταλισμού έχουν πια ξεπεραστεί. Στη θέση τους έχει ήδη ανατείλει ένας καινούριος και ζοφερός Μεσαίωνας, όπου το «μεγάλο κόλπο» είναι η επαναφορά της Ανθρώπινης δουλείας με άλλο όνομα και μάλιστα με την απόλυτη συναίνεση (-και έξοδα) των ίδιων των σκλάβων.


Με το εξαιρετικά επίκαιρο έργο του Mike Bartlett (γεν. 1980) Contractions – ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ όπως μεταφράστηκε από τη Χριστίνα Μπάμπου Παγκουρέλη – που πρωτοανέβηκε στο Royal Court Theatre το 2008-09, ξεκινάει το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης τις φετινές του παραγωγές.
Πρόκειται για μια σχεδόν στα όρια του ντοκουμέντου “απομαγνητοφώνηση” για το τι συμβαίνει σήμερα στις πολυεθνικές εταιρείες και έχει ως αποτέλεσμα τις ολοένα αυξανόμενες αυτοκτονίες των υπαλλήλων τους.
Με ψύχραιμο, χειρουργικό αλλά υπονομευτικά κωμικό τρόπο, αποκαλύπτει ότι ακόμη και οι στυγνότερες δομές ενός ξέφρενου και αχαλίνωτου καπιταλισμού έχουν πια ξεπεραστεί. Στη θέση τους έχει ήδη ανατείλλει ένας καινούριος και ζοφερός Μεσσαίωνας, όπου το “μεγάλο κόλπο” είναι η επαναφορά της Ανθρώπινης δουλείας με άλλο όνομα και μάλιστα με την απόλυτη συναίνεση (-και έξοδα) των ίδιων των σκλάβων.
Από τις 26 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία.

Συντελεστές

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη 
Σκηνοθεσία: Λήδα Μπατσή 
Σκηνικά – Κοστούμια: Νατάσα Ζηβανού 
Μουσική: Θέμις Βελένη, Δημήτρης Δαλέζης 
Σχεδιασμός φωτισμού: Πέτρος Ζηβανός
Οργάνωση παραγωγής: Γιάννης Γκουντάρας 

Διανομή

ΠΡΟΣΩΠΑΡΧΗΣ: Ιωάννα Λαμνή
ΕΜΜΑ: Ελένη Κοτσώνα

Πληροφορίες της παράστασης

Χώρος: Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία, Γ.Κωνσταντινίδη 15 & Μάντεως Τειρεσία. (Περιοχή Δελφών με Παρασκευοπούλου –
Περιοχή θεάτρων Άνετον-Αμαλία-Ράδιο Σίτυ)

Ημέρες και ώρες: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9:15 μμ

Είσοδος: Γενική – 10 Ευρώ
(Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας είσοδος ελεύθερη)

Κρατήσεις θέσεων: 2310865 904 (Τετάρτη – Κυριακή, 5:30 – 8:30 μμ)

Υπεύθ.Επικοιν: Art Minds Δάφνη Μουστακλίδου
(6972294695, dafni.artminds@gmail.com)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *