«Indian Summer» «ETERNA PRIMAVERA» Τετάρτες στο DASTART CAFE

ΔΙΑΦΟΡΑ
Το DASTART CAFE θέλοντας να ζεστάνει τις κρύες βραδιές, στη Θεσσαλονίκη, και να γεμίσει τα πολιτιστικά κενά στη νυχτερινή ζωή της πόλης, διοργανώνει για κάθε νύχτα και κάτι ξεχωριστό στο χώρο του. Εκθέσεις φωτογραφίας μέχρι live. Από έντεχνη έως έθνικ μουσικές και τραγούδια. Αλλά δεν μένει εκεί. 
Κάθε Τετάρτη μέχρι και το Πάσχα θα φιλοξενεί θεατρικά σχήματα της πόλης μας, με παραστάσεις ιδικά για το χώρο και τους ανθρώπους του. Ξεκινώντας με δύο θεατρικές ομάδες από εδώ, τη Θεσσαλονίκη,  παίζοντας εναλλάξ κάθε Τετάρτη, στις 22:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Τετάρτες: 4, 18 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2015
στις 22:00
Είσοδος ελεύθερη.
Η Θεατρική Ομάδα «Ταξίδι Ονείρου» παρουσιάζει:
«Indian Summer»
της Lucy Maurice
Μετάφραση Νάντια Σπηλιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ηλιάδης
Δημιουργικό πρωτότυπης αφίσας: Σωτήρης Ψαλτίδης
Παίζουν:
Λώρα: η Αλίκη Ροβέρτου
Στέφη: η Γεωργία Λαμπίδου
Αναγγελίες: η Μαίρη Μυλωνά
Λίγα λόγια για το έργο:
Η πλοκή εκτυλίσσεται στο καφέ του σιδηροδρομικού σταθμού του Λονδίνου. Μια ήσυχη, κυριακάτικη νύχτα, δύο νέες γυναίκες, η Στέφη και η Λώρα, μοιράζονται τις σκέψεις τους. Συγκρίνουν τις μετέωρες ζωές τους και ονειρεύονται μια διέξοδο διαφυγής. Οι δύο ηθοποιοί καλούνται να υποδυθούν και άλλους οχτώ ρόλους, καθώς διάφορες γυναίκες επισκέπτονται το καφέ. Η καθεμιά τους σε διαφορετική διάθεση που ποικίλλει από την απόλυτη χαρά στην πιο βαθιά απόγνωση.
Τι γίνεται όμως όταν η μηχανή του καφέ χαλάει;
Τι γίνεται όταν οι πελάτες του καφέ έχουν κάτι να τους πουν; Θα καταφέρουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους ή θα οδηγηθούν πάλι σε αδιέξοδο;
Η Lucy Maurice, σ αυτό το εντυπωσιακό της ντεμπούτο, ακροβατεί ανάμεσα στην απελπισία και το χιούμορ δίνοντας μια γλαφυρή εικόνα της γενιάς του «πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου»
_____________________________________________________________

Τετάρτες: 25 Φεβρουαρίου και 11, 25 Μαρτίου 2015
στις 22:00
Είσοδος ελεύθερη.
Η ομάδα θεάτρου Moment Drama  παρουσιάζει:
«ETERNA PRIMAVERA»
«Κρίστοφερ Ντιούρανγκ, Σπουδή ΙΙΙ».
Μαύρη Κωμωδία – Σύνθεση παραστατικού «project» πάνω σε κείμενα των:
Κρίστοφερ Ντιούρανγκ
Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Σάμουελ Μπέκετ
Οδυσσέα Ελύτη
Γιώργου Θέμελη
Συντελεστές:
Σύνθεση – απόδοση κειμένου: Ζωή Λύρα
Επιμέλεια αφίσας: Αντρέας Λουκά
Βοηθός παραγωγής: Χαρούλα Γκανάτσιου
Λογότυπο ομάδας: Αντρέας Μακρής
Παραγωγή: Moment Drama www.facebook.com/momentdrama
Η λογική σύνθεσης του κειμένου.
Το κείμενο που φέρει τον τίτλο «Eterna Primavera» αποτελεί τον τελευταίο (μέχρι στιγμής) σταθμό, σε μία σειρά από δοκιμές της ομάδας ,  σχετικά με το έργο «Γελώντας άγρια» του  Κρίστοφερ Ντιούρανγκ. Γενικός τίτλος της διαδρομής αυτής:«Κρίστοφερ Ντιούρανγκ, Σπουδή». Στα πλαίσια αυτής της διαδρομής η ομάδα παρουσίασε μεταξύ άλλων το «Η Νότα και ο Δράκος, Ένα σεμινάριο Αυτοβελτίωσης;», τον Απρίλιο του 2013. Ο αποσπασματικός και συνειρμικός λόγος του Αμερικάνου αμφιλεγόμενου (για την κριτική) συγγραφέα, ο επικαιρικός σε σημεία λόγος του, και ο μηδενισμός στον οποίο καταλήγουν οι ήρωές του,  είναι οι  βασικοί άξονες πάνω στους οποίους δουλέψαμε για να αντιπροτείνουμε νέες δομές παραστατικού λόγου, και «νοήματος»… Βασικός στόχος της ομάδας στο «Eterna Primavera» σε επίπεδο κειμένου, είναι η θεματική που αποκαλύπτεται  από  τη διακειμενική σύνθεση , η συνοχή του δραματικού προσώπου  παρόλο που δομείται το πρόσωπο αυτό από   πηγές πολλών και διαφορετικών  χαρακτήρων, και η προσαρμογή στο δραματικό χώρο (Dastart Cafe),  στον οποίο και παρουσιάζουμε το «εγχείρημα». Ο  χώρος στον οποίο παρουσιάζουμε τη «σκηνική» πρότασή μας, είναι βασικό δεδομένο στο οποίο στηρίζεται κάθε φορά, τόσο η σκηνοθεσία, όσο και η δραματουργική επεξεργασία του εκάστοτε κειμένου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *