Μ. ΤΟΚΑΣ: Σ’ ΑΝΑΖΗΤΩ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 (21:00)

ΔΙΑΦΟΡΑ

 Τραγουδούν 

Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα 
Μίλτος Πασχαλίδης, Δήμητρα Σταθοπούλου 

Συμμετέχει η Χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ»
ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ Ο  ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΡΑΨΑΣ
Υπό την Αιγίδα των Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας

Η πετυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια τουΜάριου Τόκα    “Σ αναζητώ στη Σαλονίκη” (που δόθηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία στο Ηρώδειο), θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση εντάσσεται στον προγραμματισμένο κύκλο παραστάσεων στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες του κόσμου, με σκοπό την διατήρηση, αξιοποίηση και προώθηση της σπουδαίας μελωδικής παρακαταθήκης των μουσικών του έργων .

Στην παράσταση συμμετέχουν: Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Δήμητρα Σταθοπούλου, με τη συνοδεία δεκαμελούς λαϊκής ορχήστρας που διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Τη σύνθεση του προγράμματος ανέλαβε ο μουσικός παραγωγός και στενός συνεργάτης του Μάριου Τόκα, Ηλίας Μπενέτος. Θα προλογίσει ο συνδημιουργός πολλών τραγουδιών, ο στιχουργός Φίλιππος Γράψας.

Ένα μουσικό αφιέρωμα, γεμάτο μνήμες, νοσταλγία, αρώματα με εικόνες της Κύπρου και της Ελλάδας, τραγούδια της παρέας, του αγώνα, του έρωτα, της ψυχής, σταθμοί στο μουσικό γίγνεσθαι, όπως «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Η εθνική μας μοναξιά», «Λαδάδικα», «Μια στάση εδώ», «Εξαρτάται», «Θάλασσες», «Σαν τρελό φορτηγό», «Δίδυμα φεγγάρια», «Αννούλα του χιονιά», «η Δική μου πατρίδα» κ.ά.
Σε μια περίοδο που η κοινωνία έχει ανάγκη από ανάταση ψυχής, τα τραγούδια του Μάριου Τόκα μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δύναμης.

Πληροφορίες – εισιτήρια:
Τηλ.: 2310 895.938-9
www.tch.gr
www.mariostokas.gr

Προπώληση:
Εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Πλ. Αριστοτέλους
www.tch.gr
Έντεχνον
Σάρωθρον
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *