Πιάνο επί Δύο – Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 21.00 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

ΘΕΑΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
μαέστρο και τρία αριστουργηματικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου περιλαμβάνει η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού
Δήμου Θεσσαλονίκης
, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 21.00 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Ισπανός μαέστρος Miguel Angel Navarro.

Ο σπουδαίος συνθέτης και πιανίστας Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης και η πιανίστρια και αρχιμουσικός Safira Antzus Ramos θα ερμηνεύσουν το αριστοτεχνικά δεξιοτεχνικό «Κοντσέρτο για δύο πιάνα» του Πουλένκ: Ένα έξυπνο και πρωτότυπο κοντσέρτο για δύο πιάνα και ορχήστρα, το οποίο κατέκτησε το κοινό του  από την πρεμιέρα του, στη Βενετία το 1932, όταν το παρουσίασαν ο ίδιος ο συνθέτης στο πιάνο μαζί με τον παιδικό του φίλο, Ζακ Φεβριέ, ενώ στη συνέχεια αναγνωρίστηκε ως ένα από τα ωραιότερα κομμάτια για δυο πιάνα που γράφτηκαν. Παράλληλα, το έργο απαιτεί από τους σολίστες, εκτός από τεχνική, μεγάλη δόση πνεύματος και χιούμορ.
Το πρόγραμμα της συναυλίας θα ξεκινήσει με ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Mozart, το Κοντσέρτο για πιάνο Νο. 20, σε ρε ελάσσονα, που ο συνθέτης έγραψε στην ακμή της δημιουργικότητάς του το 1785. Το σκοτεινό και καταιγιστικό αυτό έργο θα εκτελέσει με τη μοναδική του δεξιοτεχνία ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης.
Η συναυλία θα κλείσει με το πιο διάσημο έργο του Ισπανού συνθέτη Manuel De Falla  τη Σουίτα από το μπαλέτο «Ο Μάγος Έρωτας» (El amor brujo). Το αριστούργημα του De Falla, επηρεασμένο από τις ανδαλουσιανές καταβολές της μουσικής του, γράφτηκε στις αρχές του 20ού αι. και καταφέρνει να μεταδώσει τη συγκίνηση του έρωτα τονίζοντας τον υπερβατικό απελευθερωτικό χαρακτήρα του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • W.A. Mozart: Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 20 σε ρε ελάσσονα,  KV 466
  • Francis Poulenc:  Κοντσέρτο για δύο πιάνα και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα
  • Manuel de Falla: Σουίτα από το μπαλέτο «Ο Μάγος Έρωτας» (El amor brujo)
Εισιτήρια στο viva.gr
15€ και 10€ (μειωμένο για κάτω των 25 ετών και άνω των 65 ετών)
5€ για φοιτητές Τμημάτων Μουσικών Σπουδών ΑΕΙ και σπουδαστές Ωδείων
 
Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης

Κουντουριώτου 17, Λιμάνι, Θεσσαλονίκη
politismos@thessaloniki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *