Επίσημα εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας για τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο στο Μέγαρο Αρχιτεκτονικής

ΓΚΑΛΕΡΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην Έκθεση Φωτογραφίας της Συλλογής του διακεκριμένου δημοσιογράφου Γιάννη Καμπούρη με 100 επιλεγμένες φωτογραφίες του Ντίνου Χριστιανόπουλου από την καθημερινότητα του.

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 στις 20:00 (8 το βράδυ) πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας για να τιμήσουμε όλοι και όλες την μνήμη του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου.

 

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο ηθοποιός του Κ.Θ.Β.Ε. Δημήτρης Διακοσάββας απήγγειλε ποιήματα του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου.

 

Η Έκθεση Φωτογραφίας λειτουργεί καθημερινά από την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 στον Ισόγειο χώρο του Μεγάρου Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Αγγελάκη 13 με θέμα της έκθεσης: Πως βίωνε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος την καθημερινότητα.

 

” Η εν λόγω έκθεση, αποτελεί φόρο τιμής στον κορυφαίο λογοτέχνη της πνευματικής Θεσσαλονίκης, καταξιωμένο ποιητή, διαπρεπή διανοητή και προσωπικό μου φίλο” δηλώνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Καμπούρης και συμπληρώνει ” ευλαβική δηλονότι προσφορά από τα βάθη της ψυχής μου, για όσα εξαίσια κείμενα χάρισε ως διαρκή παρακαταθήκη στη δική μας γενιά και παραχώρησε αφειδώλευτα στους επιγενόμενους.” Τρία χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του, σηματοδοτούν ατελείωτες ώρες περισυλλογής, όλων όσοι αποτελούσαμε τον στενό φιλικό του κύκλο, ενώ καταγράφουν – ταυτόχρονα με το έλλειμμα της πρωτοποριακής και ασυμβίβαστης σκέψης του – και την απομείωση μιας τρυφερότητας μοναδικής, που έκρυβε επιμελώς μέσα του για τους Συνανθρώπους του. Διάρκεια Έκθεσης από 19 έως 28 Ιουνίου 2023 Ώρες λειτουργίας καθημερινά 09:00 με 14:00 και 19:00 με 21:00.

 

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος (Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 1931 – Θεσσαλονίκη, 11 Αυγούστου 2020) ήταν Έλληνας ποιητής, διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, ερευνητής, λαογράφος, εκδότης και βιβλιοκριτικός. Το πραγματικό όνομα του λογοτέχνη είναι Κωνσταντίνος Δημητριάδης και καταγόταν από την Ανατολική Θράκη. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *