ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ «ΚΥΜΑΤΑ» Εκεί που η κινηματογραφική εμπειρία συναντά τον επτανησιακό πολιτισμό… 27 AΥΓΟΥΣΤΟΥ-3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΑΜΑΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ «ΚΥΜΑΤΑ»
Εκεί που η κινηματογραφική εμπειρία συναντά τον επτανησιακό πολιτισμό…
27 AΥΓΟΥΣΤΟΥ-3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς “Κύματα” θα διεξαχθεί από τις 27 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου στο πανέμορφο Αργοστόλι, με προβολές ταινιών δίπλα στη θάλασσα, προσκεκλημένους έκπληξη από τον ελληνικό και σερβικό κινηματογράφο, τη μουσική, τη γελοιογραφία, τα κόμικς και πολλές ακόμα δράσεις.
Το φεστιβάλ, που ίδρυσε ο σκηνοθέτης και βραβευμένος location
manager (Μαγνητικά πεδία) Μαρίνος Σκλαβουνάκης στη γενέτειρά του, την Κεφαλονιά, τελεί υπό την αιγίδα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

Σε έναν πανέμορφο δημοτικό χώρο, τον Θαλασσόμυλο, δίπλα από τη θάλασσα, που ανασκευάστηκε πρόσφατα για τις ανάγκες του Φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αγαπημένους καλλιτέχνες: από το Γιάννη Οικονομίδη και το Γιάννη Αγγελάκα, μέχρι την Εύα Στεφανή και τους Σέρβους δημιουργούς Slobodan Sijan και Srdan Golubovic. Και από το Γιώργο Γεωργόπουλο και τους Illegal Operation, μέχρι το Νίκο Βελιώτη, το Σταύρο Μητρόπουλο και τον κριτικό κινηματογράφου Άκη Καπράνο.

Όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Μαρίνος Σκλαβουνάκης
«Το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ “ΚΥΜΑΤΑ” θα διεξαχθεί στην Κεφαλονιά, ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Σκοπός μας είναι η ανάδειξη και προώθηση της κινηματογραφικής και μουσικής τέχνης, η ψυχαγωγία και η συμμετοχή του κοινού, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην ανάδειξη της Κεφαλονιάς ως κινηματογραφικό προορισμό. Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει αφιερώματα σε σκηνοθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με καλεσμένους τους ίδιους και τους συντελεστές των ταινιών τους. Επίσης θα φιλοξενήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια από καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς και γελοιογράφους, καθώς και μουσικές συναυλίες σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Δημιουργήσαμε αυτό το Φεστιβάλ με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την Τέχνη. Το νόημα της Τέχνης άλλωστε έγκειται στο ότι αποκαλύπτει το εσώτερο νόημα της ζωής. Τέχνη δεν είναι οι ίδιες οι εκδηλώσεις, αλλά το αποτύπωμα που αφήνουν. Κι εμείς στοχεύουμε ακριβώς σε αυτό…»

ΤΑ «ΚΥΜΑΤΑ»

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ ΚΥΜΑΤΑ ξεκίνησε το 2022 ως μια πρωτοβουλία του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, σε συνεργασία με την ΑΜΑΝΤΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και τον πολιτιστικό σύλλογο ΑΝΑΚΑΡΑ για την ανάδειξη και την προώθηση της κινηματογραφικής και μουσικής τέχνης, την ψυχαγωγία και συμμετοχή του κοινού, στοχεύοντας ταυτόχρονα στη θεμελίωση και τη διατήρηση ενός δημιουργικού πυρήνα συνάντησης και δικτύωσης των Κεφαλλονιτών καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου, σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Το Φεστιβάλ χρηματοδοτείται από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, τον ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗΣ

Ο Μαρίνος Σκλαβουνάκης, πρωτοπαρουσίασε το 2018 την ταινία του Όλα για όλα στο Φεστιβάλ Δράμας, όπου συζητήθηκε για το έξυπνο, γεμάτο ανατροπές σενάριο, τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών του Βασίλη Μπισμπίκη και Στάθη Σταμουλακάτου, τις καλτ σκηνές, αλλά και την cameo εμφάνιση του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, υπέγραψε (μαζί με τον Γ.Καρναβά και τον Γ.Γούση) την παραγωγή της πολυβραβευμένης ταινίας-φαινόμενο Μαγνητικά Πεδία του Γιώργου Γούση, για την οποία μάλιστα απέσπασε και το βραβείο του καλύτερου Location Manager από το Hellenic Film Commission του ΕΚΚ στο 62ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ήταν ο άνθρωπος που έστησε την ταινία, με πρωταγωνιστές την Έλενα Τοπαλιδου και τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο, στην πατρίδα του, την Κεφαλονιά,  στην οποία φέτος το καλοκαίρι θα παρουσιάσει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κεφαλονιάς “Κύματα”.

Η Νανά (2022) είναι η νέα μικρού μήκους ταινία του  που βασίζεται σε ένα διήγημα του μουσικού Δημήτρη Μητσοτάκη από τη συλλογή “Τα σκισμένα ημερολόγια” (εκδόσεις Τόπος).

Περισσότερες πληροφορίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *