Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το First Chair Academy Summer Festival 2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΜΘ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

First Chair Academy – Behind the Scenes Concert.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σε συμπαραγωγή με το First Chair Academy (FCA) και το Athens Management Agency, το First Chair Academy Summer Festival 2023, ένα φεστιβάλ μοναδικό στο είδος του.

 

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου η Πρόεδρος του ΔΣ κα Ευγενία Αλεξανδροπούλου τόνισε την σημασία του First Chair Academy σαν μια καινοτόμα εκπαιδευτική προσπάθεια που το Μέγαρο αγκάλιασε από τη πρώτη στιγμή. Ανέφερε ότι « ο Οργανισμός επενδύει διαρκώς στην εκπαιδευτική του διάσταση και στην εξωστρέφεια του.  Οι ευκαιρίες που έχουν τα μέλη της MOYSA μέσω του FCA το επιβεβαιώνουν»

 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΟΜΜΘ κ. Χρίστος Γαλιλαίας ευχαρίστησε το ΔΣ που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα και συνέχισε λέγοντας ότι «είναι μια πρωτοπόρα δράση που γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως και εστιάζει στους μελλοντικούς ηγέτες μεγάλων ορχηστρών. Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το Μέγαρο που όλοι αυτοί οι διακεκριμένοι μουσικοί – εκπαιδευτές δουλεύουν με τα παιδιά της ΜΟΥSA»

 

Το First Chair Academy είναι μια επαναστατική και εμπνευσμένη νέα πρωτοβουλία δράσεων που έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει τις ηγετικές ικανότητες και την υψηλή μουσική διαπαιδαγώγηση, στοιχεία απαραίτητα για τους κορυφαίους οργανοπαίχτες μουσικούς που θα επανδρώσουν μελλοντικά τις κορυφαίες θέσεις των ορχηστρών. Το First Chair Academy συγκεντρώνει μια ομάδα από εξέχοντες μουσικούς ηγέτες ορχηστρών, μαέστρους, μουσικολόγους, ειδικούς εκπαιδευτές και μελετητές, με επικεφαλής τον Igor Gruppman, με στόχο να εμπνεύσουν και να διδάξουν τις επόμενες γενιές κορυφαίων οργανοπαιχτών ορχήστρας.

 

Από τις 15 έως τις 21 Ιουλίου 2023, στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται  δράσεις, σεμινάρια, διαλέξεις, συζητήσεις και πρόβες στα πλαίσια της αναβάθμισης των ικανοτήτων των κορυφαίων μουσικών που απαρτίζουν τις ηγετικές θέσεις μιας ορχήστρας. Η φετινή εκδοχή πλαισιώνεται  από τη MOYSA, την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με τους συμμετέχοντες του FCA.

Οι δράσεις θα κορυφωθούν με μια ανοιχτή προς το κοινό πρόβα, ούτως ώστε να γίνει η πρώτη παρουσίαση, όχι μόνο των έργων που δουλεύτηκαν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, αλλά και τον δρόμο εκμάθησης και καθοδήγησης των νέων ταλέντων στο κομμάτι της ηγεσίας μέσα στην ορχήστρα. Όπως επίσης και να γνωρίσει το κοινό την διαδικασία που βιώνει η ορχήστρα από την πρώτη πρόβα ενός έργου μέχρι και την παρουσίασή του.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στις 20 Ιουλίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν (με ελεύθερη είσοδο)  ένα «Behind the scenes» κονσέρτο με τη MOYSA και τους συμμετέχοντες  του προγράμματος Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το συμφωνικό έργο Scheherazade op 35 του Nikolai RimskyKorsakov και το κομμάτι για έγχορδα To the Silence του Alfred MomotenkoLevitsky, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.

 

Περισσότερες πληροφορίες

https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=3040

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *